Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 25/08/17

Guide: 10 gode steder hvor du kan drikke sommerens sidste Aperol Spritz i solen

  • Foto: Ikke oplyst
AOK guider dig til 10 gode steder i København, hvor du kan suge den sidste energi ud af sommersolen og slubre Aperol Spritz i massevis.

Den er fotogen. Den smager af sommer. Og den er en af københavnernes absolutte favoritdrinks i øjeblikket. Aperol Spritz er et sikkert hit, når solen skinner, og den sidste energi skal suges ud af sommeren, inden det bliver for koldt til at hænge ud på terrasser og udeserveringer.

AOK viser vej til 10 gode steder, hvor du kan drikke de orange dråber og få sol på næsetippen.

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

1. WestMarket

De madglade italienere hos MaMeMi i Vesterbros torvehaller laver ikke bare gode pizzaer. De mikser også en genial Aperol Spritz, og den kan drikkes under åben himmel i madmarkedets gård.

Siden åbningen i januar er der nemlig blevet gjort en del for at hygge mere om gæsterne i WestMarket, så nu kan man spise sin mad og drikke sin spritz udendørs, hvor borde og bænke er sat op. WestMarket har åbent hver dag, og om fredagen spiller en dj weekenden i gang med bløde toner.

Hvad: MaMeMi
Hvor: WestMarket, Vesterbrogade 97, København V

 

Foto: Ikke oplyst

2. Riga-boden

Pop-up-baren Riga-boden sørger fra maj til midten af september for solskinshygge på Litauens Plads. Her er det så populært at drikke Aperol Spritz, at ejerne er blevet nødt til at have prosecco på fad for at kunne følge med efterspørgslen.

Åbningstiderne afhænger af vejret, men som udgangspunkt er der gang i baren mandag-lørdag kl. 10-23 og søndag kl. 10-22.

Hvad: Riga-boden
Hvor: Dannebrogsgade 53, København V

 

Foto: PR

3. Bar Next Door

På adressen Sortedam Dossering 3 ligger Madklubbens cocktailbar Bar Next Door. Hvis du er mere til Aperol Spritz i pæne omgivelser end en varm dåsebajer på kanten af hipsterbroen, er det her, du skal slå dig ned og nyde udsigten over Søerne.

Bar Next Door er åben fra tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16.30-00 samt fredag og lørdag kl. 16.30-02.

Hvad: Bar Next Door
Hvor: Sortedam Dossering 3, København N

 

Foto: Ikke oplyst

4. Toldboden

Toldboden er en ægte sommerklassiker! Strandstolene står på rad og række, og her skænkes Aperol Spritz i lange baner fra formiddag til aften, mens bådene tøffer forbi i havnen.

Hvad: Toldboden
Hvor: Nordre Toldbod 18-24, København K

 

Ofelia Plads Foto: Rasmus Flindt Pedersen

5. Luftkastellet

Ofelia Plads er københavnernes nye chill-out-spot. Her er plads til alt fra koncerter og events til stille og rolig fyraftensafslapning, og i den lille bar Provianten kan man forsyne sig med Aperol Spritz og andre gode sager.

Der er åbent hver dag fra kl. 10 til 22.

Hvad: Luftkastellet
Hvor: Ofelia Plads, Sankt Annæ Plads 36, København K

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

6. Kødbyens Mad & Marked

Fra april til september er der madmarked i Kødbyen hver weekend. Her er mere streetfood, end man kan drømme om, og så kan man købe Aperol Spritz i kander, når La Fattoria er at finde på pladsen.

Kødbyens Mad & Marked er åbent lørdag og søndag kl. 10 til 18.

Hvad: Kødbyens Mad & Marked
Hvor: Flæsketorvet, København V

 

Nyhavn. Foto: Torben Christensen

7. Nyhavn

Du kan selvfølgelig også få dit spritz-fix i Nyhavn. Restauranterne ligger side om side, og mange af dem har små udendørsbarer, der serverer sommerdrinks, som du enten kan vælge at drikke på kajkanten eller under parasollerne. De røde Aperol-flasker er nemme at spotte, så det er let at finde spritz-spot på den solbeskinnede havnepromenade.

Hvad: Bl.a. Nyhavnskroen og Havfruen
Hvor: Nyhavn, København K

 

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

8. Copenhagen Street Food

Dagene er ved at være talte for madmarkedet på Papirøen, og der er god grund til at benytte sig af det lækre madudvalg, gode drinks og den fede beliggenhed, inden der skal bygges nyt på stedet. Hvis du vil drikke Aperol Spritz her, skal du finde vej til Monkeebutt Bar.

Copenhagen Street Food har åbent hver dag hele ugen.

Hvad: Monkeebutt Bar
Hvor: Copenhagen Street Food, Papirøen

 

Foto: Torben Christensen

9. Christianshavns Bådudlejning

Hos Christianshavns Bådudlejning kan du fra morgen til aften næsten dyppe tæerne i vandet og betragte havnerundfarterne og andre fartøjer glide forbi, mens du drikker din Aperol Spritz under åben himmel. Du finder cafeen på vestsiden af Christianshavns Kanal og på venstre side af Torvegade, når du kommer fra Knippelsbro.

Hvad: Christianshavns Bådudlejning og Café
Hvor: Ovengaden Neden Vandet 29, København K

 

Foto: PR

10. Kayak Bar

I smørhullet ved Børsen, Nationalbanken, Christiansborg og Knippelsbro kan du drikke din Aperol Spritz på en flydende strand med lounge-stemning og palmer. Kayak Bar er det perfekte sted at fejre fyraften med godt til ganen og hyggeligt selskab.

Baren er åben mandag-torsdag kl. 12-00, fredag-lørdag kl. 12-02 og søndag kl. 12-00.

Hvad: Kayak Bar
Hvor: Børskaj 12, København K