Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/05/14

Grønbech & Churchill

Grønbech & Churchill

Amaliegade 49
1256 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent man-fre 12-14.30 og man-lør 18-22.

Kontakt

32 21 32 30
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Gourmet

 

 

 

  • Topkokken Rasmus Grønbech åbner sin egen restaurant Grønbech & Churcill på Esplanaden. Foto: Linda HenriksenTopkokken Rasmus Grønbech åbner sin egen restaurant Grønbech & Churcill på Esplanaden. Foto: Linda Henriksen
  • Foto: Linda Henriksen
  12  
Topkokken Rasmus Grønbech er gastronomiens frihedskæmper på hjørnet af Toldbodgade og Amaliegade tæt på Churchillparken. I 2012 fik han sin første michelin-stjerne.

I fire år havde topkokken Rasmus Grønbech ikke haft et komfur, han kunne kalde sit eget. Efter han forlod den daværende gourmetrestaurant Prémisse i kælderen i Moltkes Palæ, som han var både medejer af og køkkenchef på, arbejdede han for sig selv og rundt omkring i byen.

Nu har Rasmus Grønbech igen fod under eget køkkenbord på sin egen restaurant Grønbech & Churchill på hjørnet af Esplanaden og Amaliegade tæt ved Churchillparken og Kastellet.

”Jeg har så meget lyst til at lave mad” sagde Rasmus Grønbech, da han holdt åbningsreception.

Restauranten serverer to fire-retters menuer á 600 kroner: en med flora og fauna og en med navnet saft og kraft. Da AOK var på besøg lige efter åbningen, kunne man få hele pakken med velkomstchampagne, vand, fire retter med fire glas vin og kaffe for 1.000 kroner.


Nordisk enkelhed

Restauranten ligger et par trin ned og er lys med mørke stengulve og indrettet med nordisk enkelhed, stilfærdig, moderne grafik og gamle kakkelovne. Den er delt op i flere lokaler, forbundne af dobbeltdøre i mørkt ædeltræ med messingbeslag. Den maritime stil fortsætter med messing-vandhane og -sæbeholder på toilettet.

Restauranten har plads til 55 gæster. I køkkenet, som er åbent både frokost og aften, er foruden Rasmus Grønbech to kokke, som Rasmus har arbejdet sammen med på Prémisse, men er en anelse mere rustik end, end den var på Prémisse, især hvis du vælger den maskuline menu.

Som Rasmus Grønbech skriver på Grønbech & Churchills website:
”Vores gastronomiske udtryk, udspringer af en kombination af både det klassiske og det underfundige. Tanken om at arbejde med råvaren i dens oprindelige form, og med meget enkelte midler forfine denne råvare”.

Rasmus Grønbech har en fortid på michelinrestauranten Kong Hans’ Kælder, på Saison i Hellerup, Krogs Fiskerestaurant og har arbejdet både i San Francisco og på det 5-stjernede hotel Château Eza på den franske riviera.

Grønbech i glimt

  • Vandt Årets Kok i 1998
  • Vinder af Nordic Challenge 2007
  • Køkkenchef på Saison maj 1999 - december 2000
  • Køkkenchef på Mikkelgård februar 2001 - oktober 2001
  • Køkkenchef på The Dining Room januar 2002 - januar 2004
  • Køkkenchef og medejer af Prémisse (nu AOC) september 2004 - august 2008 

Grønbech & Churchill åbnede 17. marts 2011.

Læs madanmeldelsen af Grønbech & Churchill her

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester