Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/11/12

Gratis kaffe på mandag i Illum

  • Foto: Jeppe Michael Jensen Foto: Jeppe Michael Jensen
A.C. Illums gamle kontor er blevet omdannet til ny café.

Københavnerne kunne læse følgende i avisen den 3. marts 1891: 'Tirsdagen den 3. Marts aabner Undertegnede en Specialforretning i Sy- og Beklædnings-Artikler samt Alt til Kjoletilbehør henhørende. Alt, hvad der henhører under Branchen, føres i største Udvalg. Varerne sælges kun mod Kontant'. Underskrevet A.C. ILLUM, Østergade 55.

Læs også: Så er der halv pris på vin

Dengang for 121 år siden måtte den driftige forretningsmand punge op med hele 6.000 kroner i husleje - om året. I 1938 døde den gode hr. Illum så, ved Fiji-øjerne af alle steder, men bag sig havde han efterladt et af Københavns største vartegn.

Og i det kendte stormagasin efterlod han også sit kontor. Det bliver nu genopfrisket i en lidt anden genre.

Mandag d. 5. november åbner den nye café, Original Coffe, nemlig i A.C. Illums gamle kontor. Stilen er holdt i den gamle grundlæggers ånd med hans interesse for arkitektur og inventar, og også cafeens to terasser med borde, stole og varmelamper, er blevet taget i brug, så det vil være muligt at nyde sin kaffe til en af de bedste udsigter ud over Københavns tage.

Det er de to 23 årige iværksættere Phillip Trappaud Bjørn og Nikolaj Skovsted-Andersen, som står bag, og de har, udover gratis wifi, sat tre Apple iMac’s til fri afbenyttelse.

Original Coffee vil servere kaffe af høj international kvalitet og har også frisksmurte hjemmelavede rugbrødssandwich på menuen. Derudover sælger de croissanter og kager fra den økologiske bager Det Rene Brød.

I jagten på at lave den bedste kaffe går Original Coffee meget op i at servere kaffen lige efter, at den er blevet ristet, så den ikke taber smag og aroma. Ligeledes har Original Coffee et godt samarbejde med Kontra Coffee, der er kendt for kun at levere kaffe af højeste kvalitet.

Åbningen af Original Coffee fejres med gratis kaffe for alle gæster hele dagen på mandag den 5. november.

Hvad: Åbning af Original Coffee
Hvor: Illum, Østergade 55
Hvornår: Åbner mandag d. 5. november

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register