Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/05/14

Granola

Granola

Værnedamsvej 5
1819 Frederiksberg C

Åbningstider

Mandag - Fredag: 7.00-24.00 (morgenmad 7-12, frokost 12-16, aftensmad 17-22)

Lørdag: 9.00-24.00 (morgenmad 9-12, frokost 12-16, aftensmad 17-22)

Søndag: 9.00- 16.00 (morgenmad 9-12, frokost 12-16, lukket om aftenen)

Kontakt

Ingen Telefon
 

Atmosfære

Bistro/brasserie

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Søndagsfrokost

Køkkentype

Cafekøkken

Fransk/dansk

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Det går aldrig af mode at gøre sig umage. Det er den gennemdesignede café Granola et godt eksempel på.

Midt på Værnedamsvej ligger et stykke af 1930'erne. Det retrolækre design er gennemført helt ned til mindste detalje med terrazzogulv, flaskegrønne træpaneler og gamle metallamper. Sågar håndtørreren på toilettet er fundet i fortidens gemmer, for at gøre udtrykket helt perfekt.

Indehaver Leif Thingtved har om nogle en kærlighed til det håndværk, der ligger i at designe en overbevisende "kulisse". Han har nemlig tidligere arbejdet som filmrekvisitør og scenograf, og sammen med makkeren Jacob Kampp har han skabt et univers som er så overbevisende, at det næsten bliver helt eksotisk at gå på café i en svunden tid.

Granola er først og fremmest kendt for sin morgenmad og brunch, der fra kl. 7 om morgenen byder på et væld af små klassiske og ukomplicerede retter som havregrød, æggemuffin og ostemadder, med mindre du da hellere vil have en forkomponeret morgentallerken.

Den smukke café serverer dog også både frokost og aftensmad funderet i det franske bistrokøkken. Ja faktisk vil nogle påstå, at det er endnu hyggeligere at besøge Granola om aftenen, hvor barens glasflasker glimter i et absinth-grønt lys, mens der serveres steak frites og bouillabaisse på veldækkede borde.

Er man derimod bare i humør til en hurtig kop kaffe, kan den hentes gennem lugen ud mod Værnedamsvej, hvis tætte motor- og cykeltrafik giver mindelser om det ægte Paris, og som heldigvis endnu ikke er faldet i kommunens stiltiende gå- og cykelgadepolitik.

I de lune sommermåneder ses venindepar dele en milskshake med to sugerør ved et af de små borde på fortovet, og det er næsten umuligt ikke at blive fristet til at smutte ind i caféen og købe lidt specialvarer med fra de gamle reoler eller tage en kop kaffe og mærke historiens vingesus.

Folkene bag Granola driver desuden verdens mindste hotel med tilhørende charmerende kaffebar i Tullinsgade. Du kan læse mere om Central Hotel & Café her.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Fornem frokoststund med vin til særpris hos Restaurant No. 1 i Aarhusgade på Østerbro

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Aldrig mere!

Nu har jeg efterhånden givet Granola fire chancer til at gøre det godt - men hver eneste gang har jeg siddet og haft lyst til bare at gå - og følt mig dum for nu at være gået derind endnu en gang. Sidste weekend ventede vi først 10 minutter på at få menukortet, så 15 minutter på at afgive bestilling, dernæst 20 minutter på at få at vide, at vores bestilling var 'blevet væk', så de måtte lige have den en gang til, derefter ti minutter på vores helt almindelige americano (som var til den kolde side, da vi fik den). Jeg ville så tænke, at man i en sådan situation ville sige til køkkenet, at det hastede lidt med de to toasts (mere var det ikke), men vi kom vist bag i køen igen, for der gik yderligere 20 minutter! Maden var nu god nok. så det var synd, at servicen ødelagde det - og ødelagde også min søndag morgen.

 

Skuffende brunch

Vi spise brunch på Granola forrige søndag, og vi var alle tre meget overrasket over, at denne café påstås at lave en af de bedste brunch i Kbh. Der er absolut intet ekstraordinært over Granolas brunch. Frugten og skinken var kedelig, de havde glemt granola'en på vores yoghurt, osten smagte ikke af noget, og brødet er ikke noget specielt heller. Det kan klart gøres bedre.
Betjeningen var dog perfekt, og stedet er hyggeligt.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester