Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Granola

Granola

Værnedamsvej 5
1819 Frederiksberg C

Åbningstider

Mandag - Fredag: 7.00-24.00 (morgenmad 7-11, frokost 11-17, middag 18-22)
Lørdag: 9.00-24.00 (morgenmad 9-12, frokost 12-17, middag 18-22)
Søndag: 9.00- 16.00 (morgenmad 9-12, frokost 12-15.30, lukket om aftenen)

Kontakt

Ingen Telefon
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Atmosfære

Bistro/brasserie

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Søndagsfrokost

Køkkentype

Cafekøkken

Fransk/dansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
  • Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
  • Foto: Sigrid Nygaard

    Foto: Sigrid Nygaard
  • Foto: Sigrid Nygaard Foto: Sigrid Nygaard
Den populære café Granola på Værnedamsvej byder på gennemført 30er-stil.

... 

Den populære café Granola, som har ligget i en baggård på Værnedamsvej på Frederiksberg i to år, har det sidste halve år været lukket ned for at flytte til større lokaler på selve Værnedamsvej. Granola var kendt for sit gennemførte interiør anno 1950 med Motown-musik i højttalerne og milkshakes med pistaciesmag. Og den har været savnet blandt de lokale. Man har undret sig. Hvor længe skulle de blive ved med at gå og hamre og banke og gøre ved derinde?

Men nu har manden bag, Leif Thingtved, slået dørene op igen i endnu mere gennemførte lokaler. I den gamle grønthandlerbutik på hjørnet har han  og hans to partnere, blikkenslagerne Frank Rosenmejer og Henrik Djursing, gået rundt i et halvt år og hamret, banket og boret, lagt terrassogulv, tapetseret og sat smukke originalfliser op med knasfuge – naturligvis – så man nu kommer ind i lokaler, der emmer af 1930ernes København.

Alle detaljerne i den nyindrettede cafe er blevet realiseret i originalmaterialer, såsom gammelt indfarvet glas på hylderne, hundrede år gammelt stribet tapet fra en antikvitetsforretning i Frankrig og kæmpestore industrilamper fra Land Rover-fabrikken i England – for Leif Thingtved er under ingen omstændigheder interesseret i kopier. Han bor selv i et hus i en baggård et par gader fra Værnedamsvej, og også her er der fyldt med møbler og brugskunst, som er fundet hos antikvitetsforhandlere rundt omkring.

»Jeg synes, alt er meget ensrettet i byen«, siger han. »Det er nemt at købe en 7’er-stol, Piet Hein-bordet og PH-lampen, men det er da mærkeligt, at alle gør det, når der er så mange muligheder. Jeg tror, succesen med Granola skyldes, at jeg jo bare har indrettet med dét, som man VIRKELIG synes er hyggeligt, og så kombineret det med dansk mad.«
Har du ikke selv et designerhjem?
»Jo, det er jo overdesignet, men ikke på den der helt hvide og minimalistiske måde. Jeg kan have folk på besøg, som lige har købt et Boffi-køkken til 350.000 kr., og så sidder de og siger: »Hold kæft, der er hyggeligt her.« Og man tænker: »Jamen, hvad med hjemme hos jer selv? Er der så U-hyggeligt?« Men når det er sagt, så har jeg altså også selv været hele designerbølgen igennem.«
Hvad gjorde så, at du vendte bøtten?
»Hvis man stillede sine sko forkert, var der jo rodet. Og jeg tror, at lysten til de gamle ting altid har ligget og ulmet. Hele min barndom kom jeg i et kolonihavehus hos mine bedsteforældre i Slagelse, og vi kørte derned i en Chevrolet fra 1934. Dengang var det bare en gammel bil, men jeg husker det som utroligt hyggeligt.«


Men selvom Leif Thingtved har været på den minimalistiske bølge, har han altså valgt at iklæde sig 50er-outfit de sidste 30 år. Med »en banan oven på håret«, som han formulerer det, ternet skjorte og cowboybukser med opsmøg.
»Det gode ved det er, at jeg peaker en gang hvert 15. år. Lige pludselig ser jeg topmoderne ud – uden faktisk at ville det,« siger han med et skælmsk smil.

Interessen for at pusle med gamle ting startede med nogle gamle Norton- og BSA-motorcykler fra 50erne, som Leif Thingtved begyndte at opkøbe og reparere. Hans far var finmekaniker, og hans 12-årige søn er også begyndt at rode med motorcyklerne. I dag har han et værksted på ydre Nørrebro, hvor han mødes med nogle venner hver tirsdag aften. Men Leif har også pudset vinduer, banket badeværelser op og lavet alt muligt manuelt arbejde, siden han gik i skole. Og sammen med en god ven har han bygget interiøret på Kaffesalonen på Nørrebro, der også oser af 1950erne.
Og nu gælder det Granola igen – denne gang med 30erne som omdrejningspunkt. Det er Leif, der skal drive Granola og stå bag disken i hverdagen, og han har også planer om at gå i gang med at designe kaffeemballage og kaffedåser i hyggelige former og farver. Det må så blive i de stille pauser, for det er også Leif, der skal tilberede maden, og her kan vi også forvente »hyggelige« måltider fra en svunden tid: »Det bliver noget med en morgenbolle med æggehalløj i – det hedder vist en eggmuffin. Så skal der selvfølgelig også være havregrød, og der kommer kiksekage, tykmælk og citronfromage,« slutter Leif Thingtved.

Brugeromtale
Oprettet af: NannaSj 4. sep 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester