Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/01/18

Gourmet-falafelbar bruger laboratorieanalyse for perfekt opskrift

  • Foto: PR Foto: PR
Nordisk Falafel på Østerbro her en lidt mere teknisk tilgang til det at lave falafel end de fleste andre.

Yusef Houji er 29 år og har en bachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse. Måske ikke lige den type, man normalt forbinder med fast-food, men Yusef er samtidig voldsomt interesseret i mad, så han havde en lidt anden tilgang end andre hjemmekokke.

»For eksempel brugte jeg 18 måneder på at eksperimenterer med, hvilken sort kikærter der giver den mest fyldige og cremede hummus. For godt nok er tilberedningsmetoden selvfølgelige det allervigtigste, men hvilken type kikærter man vælger at bruge har en betydelig stor rolle«.

Foto: PR

Da han kom ud på den anden side med et resultat, han var sikker på, og kunne bruges, kunne han jo ligeså godt forsætte rejsen ud af den kulinariske tangent.

Læs også: Nu åbner Vesterbros nye asiatiske smagsekplosion

»Jeg tænkte, at nu hvor jeg har den hemmelige opskrift til hummus og dermed også falafel, så skal råvarerne også bare være det bedste af det bedste. Jeg kom frem til, at et kilo af den type økologiske kikærter, jeg skulle bruge, ville koste lige så meget som et kilo kød, og det er vel og mærke med mængderabat. Jeg købte efterfølgende et ton af den sort«.

Et hyggeligt kælderlokale på Østerbros Nordre Frihavnsgade blev omdannet til Yusefs drøm - og den hedder Nordisk Falafel. Hernedefra serverer han falafel, feta og aubergine-sandwiches - alle lige omkring de 50 kr. pr. stk.

Man kan også udvælge en håndfuld forskellige retter samt salater - også som take-away.

Læs også: Se det endelige design: Her er Københavns nye skiløjpe

»Den metode vi bruger på at lave falafel, tager os et helt døgn. Det er eksklusiv det døgn, at kikærterne har stået i blød, så alt i alt tager det to døgn at lave. Vi bruger forskellige krydderier, som vi selv sammensætter. En lille hemmelighed er for eksempel at falafeldejen og de krydderier vi bruger, skaber en særlig reaktion og for at opnå den bedste smag, så skal falafeldejen minimum skulle stå i et par timer, hvor den ligger og trækker krydderierne«.

Således kan man altså møde det bedste match København nogensinde har set imellem biomedicinsk laboratorieanalyse og falafel.

Hvad: Nordisk Falafel
Hvor: Nordre Frihavnsgade 55, Østerbro