Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/05/11

Gorm's Gourmetpizza - Nyhavn 14

  • 75 kroner kostede den billigste pizza i Nyhavn 14 i maj 2011 lige efter åbningen. Foto: Else Bjørn75 kroner kostede den billigste pizza i Nyhavn 14 i maj 2011 lige efter åbningen.
De italiens-elskende rødvinsdrenge bag vinbaren Il Senso og den populære Magstræde 16 vil give restauranterne ovre på solsiden af Nyhavn konkurrence med italiensk mad i rustik stil.

Det er de færreste, der er i stand til at gå i en tur i Nyhavn ved egen hjælp, som kan huske dengang området aldrig sov og var befolket af sømænd og luderne. Siden da er de fleste knejper - med Hong Kong som en af de få undtagelser - forvandlet til restauranter, hvor turister spiser sild og drikker store fadøl. Et af de første, pæne spisesteder, der åbnede i det uartige Nyhavn, var Den Sorte Ravn, som lå i den høje kælder på Nyhavns stille side.

Her i Nyhavn 14 under de buede lofter finder du i dag en søster til restauranten Magstræde 16 og den italienske vinbar Il Senso. Spiseri og enotek kalder Jonas Fogh og hans italiens-elskende musketerer og medejere deres restauranter. Det begyndte med en passion for italienske vine og en vinbar med flasker af egen import, og i dag tæller familien af enkle, italienske spisesteder også La Vecchia Enoteca i Holte og Skotterup Spiseri i Snekkersten.

På de små borde, som står tæt i Nyhavn 14 og er lavet af træ, der ligner drivtømmer, er olivenolie og eddike, som du finder det i Italien. Du sidder på nostalgiske stålstole med en hynde i og vægge, gulv og loft er af hårde materialer.

På menukortet er enkle, små pizzaer, som også fås i mere fantasifulde, nordisk-inspirerede sammensætninger. Du kan også spise antipasti, pasta, eller rustikke aftenretter.

Til frokost er menukortet begrænset, men du kan stadig vælge mellem mere end en håndfuld pizzaer. Priserne kan konkurrere med restauranters på solsiden af Nyhavn.

Om Il Senso-folkene kan få deres Nyhavn-restaurant til at vokse ud af skyggesiden vil vise sig, men Il Senso-drenges pizza-troldmand Gorm Wisweh, der også er kendt fra Go' Morgen-Tv, har ifølge Ibyen lovet at smide tøjet og svømme tværs over kanalen i Nyhavn, når Nyhavn 14 runder en omsætning på 50.000 kroner på en aften.

Nyhavn 14 åbnede i begyndelsen af maj 2011, hvor Den Sorte Ravn før lå. 1. oktober 2012 ændrede stedet navn til Gorm's Gourmetpizza - Nyhavn 14.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.