Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/10/08

Gorm's Gourmetpizza - Magstræde 16

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
Folkene bag Byens Bedste Vinbar 2008 står bag det hyggelige snack-, vin- og spisested i Magstræde 16, hvor Nouveau før lå.

Læs Søren Franks anmeldelse af restauranten her.

Italiano-drengene Jonas Fogh og Christian Madsen havde allerede den succesfulde, italienske vinbar Il Senso, som vandt titlen Byens Bedste Vinbar 2008, på samvittigheden, da de i efteråret 2008 åbnede Magstræde 16 sammen med ejerne af den italienske La Vecchia Enoteca i Holte. Spiseri og enoteca kalder de selv deres kom-forbi-og-få-et-glas-og-en-bid-spisested i to etager i det hyggelige, skæve hus i Magstræde, hvor Nouveau og TyvenKokkenOsv. før lå.

Beliggenheden kunne ikke være bedre: Tæt på Rådhuspladsen og i overkommelig afstand fra Hovedbanen og biograferne, hvis hælene ikke er alt for høje og spidse, og kun en pittoresk slentretur langs Gammel Strand og ad det smalle, brostensbelagte stræde, der starter som Snaregade og ender i Magstræde, hvis du kommer fra Illum eller Amagertorv.

Udenfor huset med de små, sprossede ruder står et shabby chict bord, som Alt for Damerne ikke kunne have stylet mere romantisk.

Indretningen passer perfekt til en første date: Stearinlys, rustikke træborde uden dug og forholdsvis lavt til loftet, hvilket stort set rimer med opskriften på Bibendum, hvor mangt et pigehjerte er blevet marineret i rødvin.

Menukortet er skabt med tanke på, at du blot kan komme forbi og få en toptunet pizza på sprød rugmelsbund, før du skal i biffen, eller tage hele udtrækket med anti-pasti, en hjemmelavet pasta, et par pizze, som serveringen så rigtigt benævner pizza'er i flertal, eller en rustik hovedret. Osso Buco stod menuen på, den dag AOK var forbi.

Desserten
må du huske at gemme appetit til - de er kæmpestore og alle kalorierne værd. Hvis du spørger pænt, kan du godt få lov til at nøjes med at bestille én og to skeer.

Pizza er ikke bare pizza. Glem alt om slatten tomatbund og Jaka-bov. Her vælger du mellem en tynd sprød bund af hvedemel eller rugmel. Gode råvarer er ikke kun tomme ord og svulstig marketing. Lad dig ikke afskrække af kartofler som pizzafyld - vi taler om papirtynde, sprøde skiver i Magstræde 16.

Ambitiøs er både køkken og betjening. Føler du dig i det vovede hjørne, kan du vælge en af dagens gourmetpizzaer. De er designet af en af flere topkokke, som er venner af huset og kommer i alskens udgaver, hvor du kan vælge mellem to hver aften. Da AOK var på besøg var den ene med krabbe og vagtelæg, og den anden en nordisk inspireret version.

Vegetarerne har husets pizzakok også tænkt på. 

Betjeningen gør et stort nummer ud af at forklare køkkenets filosofi og formåen, og her er god hjælp at hente, hvis man ikke blot vil have et af de tre glas fra tavlen, men udsøge sig en flaske fra vinkortet. Hvis man bare kommer for at snakke og få bid brød, har man måske ikke brug for en længere udredning.

1. oktober 2012 ændrede stedet navn til Gorm's Gourmetpizza - Magstræde 16.

Brugerbeskrivelse - oprettet af Mol Admin Bruger

Velkommen til Magstræde 16

Vi inviterer indenfor i vores hyggelige spisehus, hvor vi vil byde på en varm og hyggelig atmosfære og frem for alt dejlig mad og vin. Temaet i vores køkken tager afsæt i den italienske madtradition, med fokus på det enkle og de gode råvarer, og er tilført et skud inspiration fra vores egen danske baghave.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.