Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/09/10

Godt til ganen i Jægersborggade

  • Fra åbningsreceptionen på Relæ 10. august 2010 Foto: Else BjørnFra åbningsreceptionen på Relæ 10. august 2010 Foto: Else Bjørn
Belagt med brosten og med lidt mere bredde på både fortov og gaden minder Nørrebros Jægersborggade med sine mange små spisesteder og små kælderbutikker lidt om det tidligere Østberlin.

Her er borde og bænke rykket ud på gaden, så snart en solstribe viser sig, og her mødes naboer og gæster på gennemfart over en kop kaffe, en brunch eller en japansk samoraj-madpakke. Følg med AOKs restaurantredaktør på tur gennem en af byens charmerende gader, som er værd at krydse en bydel eller to for at gå på opdagelse i.

Her kan du læse, hvorfor den tidligere Noma-kok, der har åbnet restauranten Relæ i gaden, føler sig mere hjemme i Jægersborgsgades kontraster end bag blanke facader og brasso-skinnede skilte i city.

Du kan finde flere gode, spiselige nyheder på AOKs restaurantforside.

Restaurant Relæ

Jægersborggade 41
2200 København N

Grøn gourmet i nr. 41

Vegetarhovedret på Relæ fotograferet i september 2010 Foto: Else Bjørn
Relæ er den dansk/sicilianske topkok Christian F. Puglisis ambitiøse restaurant, som åbnede i nummer 41, i august 2011, efter måneders slid med at forvandle det tidligere beboerlokale til en restaurant med køkken, kølerum og opvask.

Christian har en fortid som souschef på Noma og har også arbejdet på den molekylære gastronomis flagskib ElBulli i Spanien, så selvom her ikke er dug på bordet og en tjener på hver finger, kan du regne med toptunet, minimalistisk gastronomi af gode og mindre kostbare råvarer til en pris, som er en del billigere end michelin-restauranternes. Se hvor mange stjerner anmelderen gav Relæ i september 2010

Pers Griseri

Jægersborggade 35 kld. th
2200 København N

Øko-gris i nr. 35

Pers Griseri i Jægersborggade Foto: Else Bjørn
Per Maack Andersen står bag Pers Griseri i nummer 35, hvor han sælger kød fra de økologiske frilandsgrise, kan har på sin gård i Søsum i Nordsjælland.

”Jeg ser det som min fornemste pligt, at sørge for at nogle af de mennesker, der har valgt grisekødet fra på grund af medicinrester og manglende dyrevelfærd får smagt mine grise, som er økologiske frilandsgrise, der har et helt andet liv og en slagtning, hvor de ikke står og venter eller bliver transporteret langt”, siger Per Maack Andersen.

På hans website kan kunderne holde øje med, hvornår han slagter næste gang, hvis de vil bestille fersk kød - ellers er kødet og pølserne og pålægget, som han får skåret ud og lavet hos sin slagter Kødsnedkeren på frost. Foruden øko-gris sælger Per øko-kyllinger, lammekød og kød fra skotsk højlandskvæg, som han køber fra andre producenter, ligesom man op til jul kan bestille ænder, gæs og kalkuner til jul og til mortensaften.

Prøv f.eks. Marios Mario’s Salsicciapølse, som Per har fået lavet efter en italiensk stamkundes brors opskrift. Det er en stærk og saftig pølse på svinekød, der er rigtig godt til risotto. Den skal koges forsigtigt, og evt. ristes let en pande bagefter. En pakke med 600 gram koster godt 50 kroner. Læs mere om Pers Griseri på dets eget website

The Coffee Collective

Jægersborggade 10
2200 København N

Kafferisteriet i nr. 10

coffee colectiv Foto: Jan Jørgensen

Kaffen fra The Coffee Collective i Jægersborggade er vanedannende. Når man først har smagt den nyristede espressoblanding, krydser man gerne bydele for at besøge sin kaffepusher og give over 70 kroner - hvilket er dobbelt så meget som Irmas øko-fairtrade koster - for en pose, fordi det kan smages, at den er ristet og pakket i går eller forgårs, mens Irmas pakkedato kan gå flere måneder tilbage.

Hvor kaffen fås i mange blandinger og styrker både i pose og kop, begrænser den faste føde sig til croissanter og mysli-kager.

Du træder direkte ind i kaffebarens hjerte og maskinrum, og her er ingen bar, som adskiller dig og baristaen, som en kaffeekspert hedder på italiensk. Ingen fancy cafe-indretning, men dog et kundetoilet.

Stemningen er hyggelig og uhøjtidelig stemning i en vekslen mellem travlhed og kaffepause. Er alle pladser optaget, så gå videre ind i det næste rum, som engang var kontor, eller sæt dig på bænkene udenfor, hvis solen skinner.

Læs mere på kaffebarens eget website

Karamelleriet

Jægersborggade 36
2200 København N

Karameller i nr. 36

Arkivfoto fra Karamelleriet Foto: Uffe Weng
Har man en svaghed for karameller, skal man unde sig selv at smage de håndlavede af slagsen. Bornholm har indtil flere karamelproducenter, og en af dem - nemlig Karamelleriet, som har base i Svaneke - har også en butik i Jægersborggade. Åbningstiderne er dog begrænsede, og alle de tre de gange, jeg har været i Jægersborggade i sommer, har biksen været lukket, men du kan også købe Karamelleriets flødekarameller, klippestykker (hårde karameller) og peanut crunch over nettet. Læs mere på Karamelleriets eget website

Green Sushi i Jægersborggade

Jægersborggade 39
2200 København N

Grøn sushi i nr. 39

Laksen på Green Sushi er økologisk og derfor lidt lysere. Her er frokosttilbudet fotograferet lige efter åbningen i februar 2010 Foto: Else Bjørn

Mange taler om bæredygtighed, men Karsten Svendsen, som står bag take awayen Green Sushi i Jægersborggade på Nørrebro og sushibaren og -cafeen Green Sushi i Grønnegade, har papir på, at hans tun er fisket på en facon, som er med til sikre, at fremtidige generationer også kan nyde et stykke nigiri med tun.

Sushibaren i Jægersborggade har fire-fem pladser, hvis du vil spise på stedet, og om sommeren kan du også sidde udenfor og spise.

Når du bestiller sushi hos Green Sushi, kan du vælge, om sushi-kokken, som arbejder bag disken i stueetagen, skal lave dine nigiri og dine ruller med brune sushi-ris eller almindelige, hvide sushi-ris. Det kan være svært at se forskel, for farveforskellen mellem de brune - som mere er beige - og de kridhvide ris er ikke stor, men fordi de brune ris ikke er poleret i samme grad, indeholder de flere vitaminer, mineraler og lidt flere fibre. Prøv at bestille begge dele, så du kan smage forskellen.

PS: Green Sushi har også et godt udvalg af vegetarisk sushi.
Se menuen på Green Sushis eget website

Terroiristen Vinbar og -butik

Jægersborggade 52, kld.
2200 København N

Vinbaren i nr. 52

grønne vinflasker stable set fra bunden Foto: Erik Lundtang
Terroiristen ligger i den ende af Jægersborggade, der ligger længst væk fra Jagtvej. Det har den gjort siden november 2009. Navnet har intet med terror at gøre, men er en yderst fredsommelig, lille vinbutik og -bar, der blandt andet sælger vine fra Slovenien og Italien. Vinene er produceret efter det franske terroir-begreb, som går ud på, at vinen smager af det sted, den kommer fra - deraf navnet Terroiristen. Hver fredag holder Terroiristen fredagsbar fra kl. 17.00 - 18.30, hvor du kan købe en tallerken med lidt tapas i form af charcuteri eller ost. Læs mere på barens eget website

Lyst

Jægersborggade 56
2200 København N

Lyst i nr. 56

Lyst fotograferet i september 2010 Foto: Peter Clausen
Dóra Takefusa, som i sin tid var med til at åbne baren Jolene, rykkede i august ind i Jægersborggade nummer 56, som ligger på hjørnet til Stefansgade. Sammen med vennen Simon Werner driver hun baren med det appetitlige navn Lyst.

Cafeen åbner tidligt om morgenen, hvor du kan få dagens første måltid, fortsætter med frokost og snacks og slutter dagen med øl, vin og drinks.

I weekenden serverer Lyst brunch, så kan du restituere efter nattens fester. Se hvad Lyst skriver om baren på gadens eget website

 

Kokken: Det tætteste, du kommer landsbystemning

Foto: Ikke oplyst
I anledning af AOKs guide til Jægersborggade, som er en af byens mest spændende, men også kontrastfyldte gader, har AOKs spurgt den tidligere Noma-kok Christian F. Puglisi, hvorfor han har valgt at åbne sin restaurant Relæ netop her. Se hans svar her. Læs hvad det bedste og det værste ved gaden er
 

Shopping i Jægersborggade

Foto: Ikke oplyst
Her finder du en håndfuld gode shopping-tips til Jægersborgsgades sjoveste butikker. Se mere her
 

Late Night Hunting

Foto: Ikke oplyst
Den første torsdag i hver måned holder butikkerne i Jægersborggade længe åbent, så du kan nå at komme forbi og shoppe, selvom du arbejder sent. Når vejret er mildt, går der næsten gadefest i disse torsdage, og det er en fin mulighed for at opleve gaden fra sin mest farverige side. Find flere events på gadens eget website

 

Skriv en kommentar

AOK Tjenester