Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/03/12

Godt nyt for chili- og thai-elskere

  • Pad-thai-nudler (i front) og oksekødssalat til 99 og 129 kroner på Sithep Thai lige efter åbningen i 2012. Foto: Else BjørnPad-thai-nudler (i front) og oksekødssalat til 99 og 129 kroner på Sithep Thai lige efter åbningen i 2012. Foto: Else Bjørn
  • Sithep Thai åbnede i Sankt Peders Stræde i marts 2012. Foto: Else BjørnSithep Thai åbnede i Sankt Peders Stræde i marts 2012. Foto:
  • Kort efter åbningen af Sithep Thai var lokalerne ikke ændret siden Alissa lå på adressen. Foto: Else BjørnKort efter åbningen af Sithep Thai var lokalerne ikke ændret siden Alissa lå på adressen. Foto: Else Bjørn
Har du mod på suppe med komave og thai-salat, der får sveden frem på panden, er den nyåbnede thai-restaurant i city et bud på en billig middag.

Værtsparret bag thai-restauranten Alissa, som var blevet en institution i Sankt Peders Stræde, er gået på efterløn, men du kan stadig spise hot thai mad i nummer 27, hvor nye ejere har åbnet thairestauranten Sithep i den høje kælder og på 1. sal. 

En smal trappe fører op til to mindre, lavloftede lokaler på den lyse og hyggelige 1. sal med afhøvlede gulve, gyldne vægge og orkideer i de gamle, hvidmalede vinduer.

Priserne er billige med hovedretter fra godt 100 kroner.

Har du mod på at prøve autentisk thaimad, har menukortet i restauranten en ekstra side med specialiteter, der både tæller suppe med komave, en ret med friturestegt fisk, som ikke er oversat til dansk, og en stærk oksekødssalat, der får sveden til at springe på selv hardcore chili-elskere.

Du kan selvfølgelig også få alle thai-klassikerne som tom yum, satee-spyd, fiskefrikadeller, curries og pad-thai-nudler. 

Regn med ventetid på maden og tag det som et tegn på, at den er frisklavet. Mange af retterne indeholder generøse mængder af kød, men færre grøntsager.

Da AOK bestilte en oksekødssalat, blev vi spurgt, hvordan det tyndt udskårne kød skulle steges, og resultatet var præcis som ønsket.

I modsætning til mange af byens asiatiske restauranter, har Sithep et vinkort, som er tilpasset thaimad. Vinene bliver alle leveret af importøren Clément Vin, og tæller blandt andet sprød riesling fra Alsace. Vil du undgå alkohol, kan du for eksempel drikke gulerodsjuice med honning.

Sithep åbnede marts 2012.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.