Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/04/08

Gertruds Kælder

Gertruds Kælder

Hauser Plads 32
1127 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent ons-lør 18.00-23.00

Kontakt

33 14 66 30
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Kosmopolitisk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Jeppe Michael Jensen Foto: Jeppe Michael Jensen
Getruds kælder er lukket pr. januar 2013.

...
Sankt Gertruds Kloster er en institution i det københavnske gadeliv. Historierne er alenlange og fyldt med gode anekdoter, men de seneste år har den levet en lidt omtumlet tilværelse. I hvert fald indtil den nuværende ejer, Claus Valdemar, kom til.

Claus Valdemar har tidligere været tv-kok på Go’ Morgen Danmark og blandt andet været køkkenchef på: Svinkløv Badehotel, Skt. Petri, Bastionen og Løven samt drevet sin egen restaurant Valdemar og senest Copenhagen Corner, inden han sprang til og overtog Sankt Gertruds Kloster i 2009.

Og efter 40 år med samme navn har han besluttet at skrotte klosteret.

”Jeg har valgt, at restauranten nu skal hedde Gertruds Kælder. Dels har der aldrig ligget et
kloster på matriklen, og dels synes jeg, det var på høje tid efter byfornyelsen af Hauser Plads at give restauranten nyt liv, og jeg synes området mangler en vinbar med et rustikt menukort og gode vine på glas," fortæller han.

For samtidig med navneforandringen har Claus Valdemar nemlig også åbnet Valdemars Vinbar, som ligger i gadeniveau. Her kan man både få masser af vine på glas og flere forskellige rustikke retter til omkring 100 kroner stykket.

I køkkenet

Køkkenchef på selve Gertruds Kælder er Carsten Jakobsen, som er udlært fra The Paul og Claus Valdemar selv står også ved gryderne. Som ansvarlig for restauranten er Thomas Witalis, som er uddannet kok og tjener fra Søllerød Kro, og de bestræber sig på at følge sæsonen med kvalitetsråvarer.

Priserne for menuen ligger fra ca. 400 kroner for tre retter til ca. 600 kroner for seks retter. Man kan også gå a la carte hvor priserne starter ved 148 kroner.

Historien

I 1397, hvor Dronning Margrethe den Første regerede, var Sankt Gertruds Kloster drevet af et broderskab, der stillede kapellet til rådighed for handelsrejsende, vejfarende og håndværkere på valsen. Sankt Gertrud er skytsengel for de vejfarende, og de havde god brug for ly, da mord, overfald og plyndring hørte til dagens uorden i her midt i Rosengårdskvarteret, som bestod af små, lerklinede huse med knejper og anden lyssky virksomhed.

Brugt til henrettelser

Da Christian II's elskerinde Dyveke blev forgiftet i 1517, blev klosteret anvendt til offentlige henrettelser, og her endte blandt andre slotshøvedsmand Torben Oxe, som var anklaget for mordet, sine dage. I 1524 bliver klosteret til hospital for fattige, indtil det i slutningen af 1600-tallet kom på adelige hænder og fungerede som handelshus, beboelse og opbevaring.

Sådan gik glasen af Sankt Gertrud

Klosteret bliver ødelagt under den store brand i 1728, men genopbygges endnu prægtigere i 1731. Under englændernes bombardement i 1807 regner kanonkugler og brandbomber ned over klosteret, og bygningens smukke tårn går i brand og styrter ned. Derfra stammer mundheldet: "Der gik glansen af Sankt Gertrud".

Salt- og vinlager

Sankt Gertruds Kloster fungerede som lager for bl.a. salt og vin indtil 1975, hvor de restaurerede bygninger åbnede som restaurant.

En omtumlet tilværelse

Før Pia og Claus Valdemar Løvensten overtog Sankt Gertruds Kloster 1. oktober 2009 har Sankt Gertruds Kloster levet en omtumlet tilværelse siden den, som en en byens dyreste restauranter, fik en sønderlemmende kritik af Berlingske Tidendes madanmelder Søren Frank og efterfølgende måtte lukke. Fra 2003 til begyndelsen af 2009 var den i familien Johansen hænder.

Hvad: Sankt Gertruds Kælder
Hvor: Hauser Plads 32
Hvornår: Mandag-lørdag 17.30-23.00

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Det bedste er ...... MADEN!

Besøgte Gertrud i forgårs og maden var som vanligt rigtig god og lækker! De har fået nyt vinkort og priserne har fået en tak op - en nogenlunde vin koster mindst 450kr. - og det er også en af de billigste(Vinen er fundet på nettet til 70kr.!)
Udsmykningen er også fornyet, men ikke til det bedre - jeg synes ikke at det rammer stemningen med de nye plakater, selvom de måske har været billige.
Men jeg kommer gerne igen - for madens skyld.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester