Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/11/12

Geranium vinder europamesterskab

  •  De to indehavere Rasmus Kofoed og Søren Ledet (tv) Foto: Christian Als De to indehavere Rasmus Kofoed og Søren Ledet (tv) Foto: Christian Als
Medaljeregn til Geranium. Søren Ledet fra restauranten i Parken har hevet titlen hjem som Europas bedste tjener.

...

De kan noget med konkurrencer hos Geranium. Man skal have sovet godt igennem for at overse, at Rasmus Kofoed har hevet både bronze, sølv og guld hjem ved VM for kokke, Bocuse d'Or.

Og nu hiver hans partner-in-crime, Søren Ledet, så et andet flot stik hjem til restauranten - denne gang på tjenerfronten.

AOK fangede ham lige inden han skulle ud og spille fodbold med resten af staben fra Geranium. 'Jeg kunne ikke have gjort det bedre. Jeg føler, jeg virkelig havde en god konkurrence', fortæller Søren Ledet.

Konkurrencen hedder Coupe George Baptiste, og er Europa- og Verdensmesterskabet for tjenere, og den er netop blevet afholdt i Tokyo.

Her konkurrerede deltagere fra fjorten lande i ni forskellige kategorier, som skifter fra år til år. Det kan være klassiske tjenerdyder som at tage ordrer, lære et menukort udenad, dække bordet, forklare menuen, blindsmagning af vin og åbning af selvsamme - og hver deltager har 10 minutter til at bevise sit værd i hver kategori.

'Jeg var virkelig oppe i mod mange dygtige folk, men vinsmagning og bordopdækning ramte jeg rigtig godt. Til gengæld var jeg ret presset, da jeg skulle lave rejecocktail og laksetartar', fortæller han og griner selv.

'Men sådan noget latterligt noget som at lave rejecocktail og smage den til, skal man faktisk ikke grine af. Det er fantastisk svært både at smage til og samtidig bevare roen, mens man dækker op og ser professionel ud overfor dommerne', forklarer Søren Ledet.

Der er 36 forskellige dommere med, hovedsageligt fra Frankrig og Japan, og så nogle repræsentanter for de deltagende lande.

Efter alle kategorierne bedømte dommerne, at Søren Ledet var Europas bedste tjener, men han blev lige præcis slået på målstregen i Verdensmesterskabet, hvor han i stedet blev nr. 2.

Her blev han overgået af Shin Miyazaki, som er overtjener på den trestjernede michelinrestaurant Hotêl Restaurant Joel Robuchon.

Verdensmesterskabet bliver afholdt hver fjerde år, og det er anden gang, Danmark har en tjener med til VM. For fire år siden deltog Jacob Kocemba og vandt faktisk guldmedalje.

Europamesterskabet bliver afholdt hvert år.

Kristina Bengtson, også fra Geranium, deltog derudover i mesterskabet for tjenerelever. Det må man sige, også gik ret godt. Hun vandt både Europamesterskabet og Verdensmesterskabet.