Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/03/12

Geranium: "Stjernen er et skulderklap til holdet"

  • Rasmus Kofoed (tv) sammen med sine kollegaer på restaurant Geranium i København onsdag d. 14 marts 2012. Geranium kom i fint selskab efter tildelingen af en stjerne i Guide Michelin. Foto: Asger LadefogedRasmus Kofoed (tv) sammen med sine kollegaer på restaurant Geranium i København onsdag d. 14 marts 2012. Geranium kom i fint selskab efter tildelingen af en stjerne i Guide Michelin. Foto: Asger Ladefoged
Sidste år blev Geranium snydt, men i år kunne Michelin ikke forbigå Rasmus Kofoed og co. Restauranten fik en stjerne, og den blev med det samme dedikeret til hele holdet bag restauranten.

...

Geranium har verdens bedste kok. I hvert fald, hvis man skal tro resultatlisten fra sidste års verdensmesterskab for kokke Bocuse d'Or. Indtil klokken 10.00 manglede restauranten til gengæld en michelin-stjerne. Med offentliggørelsen af årets guide til større europæiske byer fik den stilrene restaurant i Parkens H-tårn ønsket opfuldt. Køkkenchefen giver hele holdet æren.

Galleri: Her er de danske Michelin-restauranter

»Det vigtigste er, at stjernen giver hele holdet et kæmpe skulderklap for det arbejde, de ligger i Geranium. Det er ikke kun mig, der bliver glad. Det er også vores fantastiske kokkeelever, kokke, tjenere, tjenerelever og opvaskere. Hver dag giver de en masse til restauranten, og de vokser sgu lige ti centimeter. Der fedt at være en del af et team, der har opnået en michelin-stjerne,« siger køkkenchef Rasmus Kofoed, der sidste år vandt det prestigefulde verdensmesterskab for kokke.

Læs også: Fire nye stjerner til København

Sidste år var det en kæmpe skuffelse for ham, at restauranten måtte nøjes med en såkaldt rising star. Rasmus Kofoed ligger da heller ikke skjul på Michelin-guidens betydning.

»De første gange jeg tog rigtigt ud for at spise, købte jeg jo Michelin-guiden over Frankrig og »main cities of Europe« og fulgte dem. Jeg har også selv arbejdet på en to-stjernet restaurant, da jeg blev udlært kok, og jeg kunne godt fornemme al den seriøsitet, der var omkring guiden,« siger han.

Læs også: Ny Michelin-restaurant: "Måske skal vi have lidt til kaffen"

Han mener samtidig, at årets resultater viser, at guiden er på vej i en rigtig retning.

»Det er jo en guide, der sælger dæk, og det skal man huske. Derfor kan man nogen gange være uenig med dem. Men jeg synes det er flot, at man kan se, de tænker fremad. Rasmus Grønbech skulle for eksempel have haft en stjerne for otte år siden, da han var køkkenchef på Prémisse. Nu har han så fået den med sin nye restaurant, som er meget mere nede på jorden. Det synes jeg er super fedt.«

Læs også: Berlingskes madredaktør: Michelin tilbage i kampen igen


Javascript is required to view this map.
Kort

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester