Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/03/13

Geranium: Det er et kvantespring rent gastronomisk

  • Geranium fejrer deres anden stjerne i dette billede, de har lagt ud på deres Facebook. Foto: Ikke oplystGeranium fejrer deres anden stjerne i dette billede, de har lagt ud på deres Facebook. Foto:
Guide Michelin har anerkendt Rasmus Kofeods køkken på Restaurant Geranium med stjerne nummer 2.

Rasmus Kofoed er en sværvægter indenfor den gastronomiske verden. Bronze, sølv og guld til Bocuse d'Or har talt deres tydelige sprog, og Guide Michelin anerkender også med deres anden stjerne niveauet.

"Det er vildt det her," fortæller Søren Ledet fra Geranium, som selv for nylig blev kåret til verdens næstbedste tjener. "Det havde vi på ingen måde regnet med. Virkelig. Vi sad stille og roligt med Ipad og telefonerne fremme for at tjekke, men turde på ingen måde regne med noget. Vi har været skeptiske med rygter, det er nemlig før gået galt, og vi gider ikke blive skuffede. Vi troede om et år eller to kunne vi måske få stjerne nr. 2, men allerede nu, det er kæmpe stort."

"Kristina Korsgaard Wolf (kok på Geranium, red.) var den første, der råbte ud i rummet. 'Vi har fået to stjerner', råbte hun. Rasmus Kofoed stod og talte i telefon, da nyheden kom ud, men så gik vi ellers amok med lidt råben og skrigen og highfives over hele linjen," fortæller en meget stolt Søren Ledet, der også har en idé om, hvad resten af dagen skal bruges på.

Læs også: Kadeau: Vi løb ud på gaden og råbte

"Vi har jo både frokost og aftenservering i dag, så vi kan ikke rigtig tillade os at drikke for meget champagne, og gøre det til en større fest. Men vi skal da helt klart skåle efter service i aften og lørdag aften får Michelin da også en rar tanke med på vejen, når vi sender de sidste gæster af sted og hiver lidt god vin frem."

"Jeg synes faktisk, det er større at få stjerne nummer to, end at få nummer et. Fordi det kræver så meget mere. Det er jo kvanteskridt rent gastronomisk, så jeg er simpelthen så stolt," siger Søren Ledet.

Læs også: Her er årets Michelin-stjerner

Javascript is required to view this map.
Kort