Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/05/16

Geranium

Geranium

Per Henrik Lings Allé 4
2100 København Ø

Åbningstider

Aften
Onsdag - Lørdag 18:30 - 21:00 (18:30 - 00:00)

Frokost
Torsdag - Lørdag 12:00 - 13:00 (12:00 - 15:30)

Kontakt

69 96 00 20
 

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Gourmet

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Udsigt

 

 

 

  • Foto: Uffe Weng Foto: Uffe Weng
I september 2010 begyndte gourmetrestauranten Geranium et nyt kapitel i sin spændende historie på 8. sal i Parken. Fire måneder senere vandt køkkenchefen Rasmus Kofoed guld i kokkenes svar på et verdensmesterskab. Nu har restauranten 3 stjerner i Michelin-guiden.

Geranium begyndte sin eventyrlige historie i Kongens Have, og fører den nu videre på et højere plan på 8. sal i H-tårnet ved FCKs udebane-tribune med udsigt over Fælledparken. Her er plads til 45 gæster i restauranten og 120 i et selskabslokale med udsigt til Sverige i klart vejr.

Udsigten giver sug i maven
»Først var jeg skeptisk, men vi faldt pladask for dette sted. Og jeg får stadig et sug i maven hver dag, når jeg kommer herop og ser ud over Fælledparkens trætoppe. Det er vigtigt for mig at lave mad i en restaurant, hvor man kan se naturen, for det understreger, hvad der kommer på tallerkenen,« fortalte topkokken Rasmus Kofoed før åbningen.

Geranium tilbyder to forskellige menuer, som går igen både til frokost og aften. En totaloplevelse kan opleves for 1.800 kr. Vinmenuen ligger omkring de 1.400 og en saftmenu kan fås til 700 kr.

Store ambitioner
Geranium stiler efter stjernerne. Både michelinguidens, som gourmet-restauranten i Parken fik sin første stjerne i i 2012 og i 2013 sin anden Michelinstjerne, og endelig - i 2016 - deres tredje stjerne. Deres placering på World’s 50 Best Restaurants-listen, er også kun gået opad. De startede på en 77. plads. I 2013 sted de til plads nr. 45 og året efter et nøk mere til nr. 42.

Vandt VM-guldet
Siden Geranium lukkede i Kongens Have har Rasmus Kofoed vundet kokkenes svar på VM - og er for øvrigt den eneste kok i verden, der nu har taget både bronze, sølv og guld i konkurrencen. Hans makker Søren Ledet er ikke længere i køkkenet, men nu har titel af restaurantchef, er blevet far og ægtemand.

God energi på tallerkenerne
»Søren Ledet og jeg er blevet et år ældre, siden vi lukkede Geranium i Kongens Have, og vi har haft tid til at tænke det nye Geranium godt igennem. Man bliver jo heller ikke en dårligere kok med tiden, hvis man har ambitioner, som jeg altid har haft. Søren Ledet og jeg har en masse energi, og det kommer man til at kunne mærke på tallerkenen og i glasset,« lover Rasmus Kofoed.

Historien bag Geranium

Geranium åbnede 22. september 2010.

 

 

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.