Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/05/17

Gentofte har fået seriøs gourmetrestaurant

  • Sandart pakket ind i et spidskålsblad placeret i en ramsløg/misosuppe. Madanmeldelse Restaurant Jordnær. Foto: Mads Joakim Rimer RasmussenSandart pakket ind i et spidskålsblad placeret i en ramsløg/misosuppe. Madanmeldelse Restaurant Jordnær. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Det kan godt være restauranten hedder Jordnær, men niveauet er i det høje gastronomiske luftlag.

Jordnær er måske ikke lige dét ord, de fleste forbinder med det pengestærke Gentofte. Ikke desto mindre er det navnet på en nyåbnet restaurant i det gamle Gentofte Hotel midt på Gentoftegade 29.

Som Jordnærs logo, et veludviklet rodnet, antyder, så handler det mere om begreber som jord-til-bord og terroir.

Læs også: Anmeldelse - fem flotte stjerner til Jordnær

Køkkenchefen hedder Eric Vildgaard, og han udgør sammen med restaurantchefen Tina Kragh Vildgaard det jordnære værtspar.

Begge har tidligere været på Fredensborg Store Kro, men Eric Vildgaard har også taget masser af erfaring med fra sine tre år på Noma. Han er forøvrigt også bror til Torsten Vildgaard, der til dagligt huserer på Michelinrestauranten Studio.

Foto: Jan Holm Christensen

På Jordnær bliver man forkælet, og de vil virkelig en det godt heroppe. Fra morgenstunden jager de gode råvarer i naturen, det være sig enten grønne urter eller friske fisk fanget i Arresø, som om aftenen bliver omdannet til seriøst flotte anretninger i den nordiske stil.

Her er tænkt over tingene og ambitionerne er omvendt proportionalt med restaurantens navn, for de sigter virkelig mod de højere gastronomiske luftlag.

Læs også: Madklubben kommer til Østerbro med gigantiske planer

Selve hotellet kan dateres helt tilbage til slutningen af 1600-taller, men det blev nænsomt restaureret i 2008, så det fremstår moderne, men med tydelige referencer til den gode historie, og det har bevaret en gammel charme.

Til aften kan man enten vælge a la carte eller hoppe ud i enten 3, 5 eller 7 retters menuer til ca. lige over 100 kr. pr. ret, hvilket virker som en særdeles fornuftig pris alt taget i betragtning.

Læs også: Guide: 10 forårsting du ikke må gå glip af i København

Man kan også nyde en frokost herinde. Her har Eric taget livtag med klassikere som tarteletter, sild, smørrebrød og meget andet som han har hevet op i en gourmetudgave.

Jordnær er den bedste undskyldning for at tage et smut til Gentofte - restauranten ligger for øvrigt tæt ved smukke Gentofte Sø, bare 9 kilometer fra Rådhuspladsen - hotellet tilbyder også gratis parkering.

Læs også: Anmeldelse - fem flotte stjerner til Jordnær

Hvad: Jordnær
Hvor: Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
Hvornår: Åbnede i slutningen af april 2017