Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/04/17

Gemyse

  • Gemyse i Tivoli er et grøntsagsbaseret køkken. Foto: PR

    Gemyse i Tivoli er et grøntsagsbaseret køkken.

    Foto: PR
Grøntsagsbaseret restaurant i Tivoli med kæmpe drivhus.

Gemüse er oprindeligt et tysk ord for grøntsager. Fra onsdag d. 6. april er det også en restaurant i Tivoli - dog uden umlaut.

Gemyse er nemlig Tivolis nyeste satsning udi det kulinariske. Og de har lugtet de gastronomiske tendenser, der blæser igennem landet - nemlig at folket gerne vil spise grønt, sundt og bæredygtigt.

Derfor har de hentet Christoffer Brink ind som køkkenchef på Gemyse, og han får ansvaret for at gemysen på tallerknen spiller. Han har tidligere arbejdet tæt sammen med Jeppe Foldager - først som assistent ved deres sølvmedalje ved Bocuse d’Or i 2013, og senest som souschef på Alberto K, der lige er lukket.

Læs også: Højtflyvende top-restaurant lukker

”Grøntsager kan tilberedes på et hav af måder, så både smag og tekstur kan varieres i langt højere grad end med fisk og kød. For mig som kok er det motiverende at være med til at vise Tivolis gæster, at grøntsager sagtens kan indtage hovedrollen i måltidet,” siger Christoffer Brink.

Gemyse - med 86 pladser - ligger midt i Tivoli, i de tidligere Nimb Terrasse lokaler, og når man ankommer er det til et kæmpe blomstrende drivhus, hvorfra man også kan købe snack og lette retter - enten til at tage med ud i haven eller simpelthen slå sig ned i drivhuset, hvor der er plads til 24 gæster.

Læs også: Overblik: Her er hele Tivolis nye food court

”Vi er ikke fanatiske, og selvfølgelig serverer vi kød og fisk til de gæster, der har lyst til det. Til gengæld er mit ønske at vise, at man kan lave smagsintensiv og delikat mad udelukkende ved brug at grøntsager,” siger Christoffer Brink.

Man spiser ved langborde, og maden bliver serveret i skåle og på fade, så man kan dele de seks grønne serveringer til 250 kroner per person og man kan altså også tilkøbe kød og fisk, hvis lysten er der.

Læs også: Københavnsk Michelin-restaurant åbner nyt i Tivolis ikoniske tårn

Hvad: Gemyse
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V
Hvornår: Åbner onsdag d. 6. april

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.