Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/04/14

Geist

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Bo Bechs Geist har etableret sig som en af byens hot spots. Her er altid gang i den og både international stemning som klasse.

”Jeg ikke skal lave en michelin-restaurant. Målet er et sted, hvor man godt må have det sjovt, og hvor man samtidig kan få et fandens godt måltid mad, uden at hele restauranten står og nikker høfligt. Vi er mennesker. Og vi har en begejstring. En geist. Og det håber jeg smitter. Hvorfor skulle man ikke kunne lave fantastisk mad til mange mennesker?” spurgte Bo Bech før han 11. april 2011 åbnede restaurant Geist på Kongens Nytorv nummer 8.

Restauranten ligger på solsiden af Kongens Nytorv. På striben mellem FIAT og Quote, som Torben Olsen og Anders Houmann også ejer, og Den Franske Ambassade.

To stemninger
Du går gennem porten, gennem den smukke baggård, og kommer ind til en bar, der deler restauranten i to dele.

Restaurantdelen bagerst til venstre er mest til selskaber og til en middag i rolige omgivelser, hvor man kan læne sig tilbage i buede sofaer eller sidde på sorte wienerstole.

Med front mod Kongens Nytorv ligger den mere livlige afdeling med en spisebar rundt om det store, åbne køkken med Molteni-komfuret som omdrejningspunkt og mørk marmor med fossiler på bagvæggen.

Her kan du se Bo Bech lægge sidste hånd på retterne og hans kokke arbejde koncentreret på partierne, som de forskellige afdelinger i køkkenet hedder på kokkesprog.

Musikken i baren bliver højere, som aftenen skrider frem. Spisebaren fortsætter i gulv-til-loft-vinduerne med udsigt over byens hjerte, Kongens Nytorv.

Pick 'n choose
På Geist er ingen fast menu, men et á la carte-spisekort, der med Bo Bechs eget udtryk er "psykopat-stort": 30 retter. Du kan spise så mange - eller så få - du har lyst, appetit og økonomi til. Og komme igen uge efter eller måneden efter og prøve et par af de andre retter, der fristede.

Menukortet er et af byens mest dynamiske og holder sjældent mere end én uge, før der bliver tilføjet, rettet eller sløjfet en ret.

Du får masser af Bo Bechs gode brød til. Regn med mindst to forretter og en dessert til svagsspisende kontorfolk, hvilket betyder en regning på minimum 1000 kroner for to.

Læs mere: Ét spørgsmål til Bo

Prøv blomkål med pocheret æg og trøffel eller hvide asparges stuvet med østers. Og forlad ikke etablissementet uden at have smagt Bo Bechs tiramisu'en, for sådan har du aldrig fået den før.

På bagsiden af vinkortet er et lille glaskort, men er du i tvivl, så går du sjældent galt af en flaske champagne, som går godt til mange af Bo Bechs lyse lettere.

Bestiller du en flaske fra starten i stedet for to glas Nicolas Feuilatte til 125 kroner som aperitif, er det tilmed en økonomisk løsning, hvis du for eksempel vælger en flaske André Clouet til godt 500 kroner.

Se menukortet på Geists eget website.

Læs om Bo Bechs vej fra Amager over London, Paris og michelinstjerner til Kongens Nytorv.

Læs mere om Geist på restaurantens website.

Brugeromtale
Oprettet af: Poul Langsig 1. jan 1970

I august 2004 overtog kokken Bo Bech Restaurant Paustian og fik en Michelin stjerne i 2008. Den 10. juli 2010 lukkede Restaurant Paustian.
Mandag 11. april 2011 kl. 17 åbner Bo Bech en ny restaurant i gården Kongens Nytorv 8, København K

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

clear clipboard in windows

You are searching for how to do I clear clipboard history in my computer. https://clipboardwindows10.com Then I suggest you visit here and solve the problem

 

Var godt tilfreds

Stemningen, servicen og maden var god. Det kan klart anbefales :-)

 

Var godt tilfreds

Stemningen, servicen og maden var god. Det kan klart anbefales :-)

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.