Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/04/14

Geist

Geist

Kongens Nytorv 8
1050 København K

Åbningstider

Man-søn 17-24, køkkenet lukker 23.

Kontakt

33 13 37 13
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Bo Bechs Geist har etableret sig som en af byens hot spots. Her er altid gang i den og både international stemning som klasse.

”Jeg ikke skal lave en michelin-restaurant. Målet er et sted, hvor man godt må have det sjovt, og hvor man samtidig kan få et fandens godt måltid mad, uden at hele restauranten står og nikker høfligt. Vi er mennesker. Og vi har en begejstring. En geist. Og det håber jeg smitter. Hvorfor skulle man ikke kunne lave fantastisk mad til mange mennesker?” spurgte Bo Bech før han 11. april 2011 åbnede restaurant Geist på Kongens Nytorv nummer 8.

Restauranten ligger på solsiden af Kongens Nytorv. På striben mellem FIAT og Quote, som Torben Olsen og Anders Houmann også ejer, og Den Franske Ambassade.

To stemninger
Du går gennem porten, gennem den smukke baggård, og kommer ind til en bar, der deler restauranten i to dele.

Restaurantdelen bagerst til venstre er mest til selskaber og til en middag i rolige omgivelser, hvor man kan læne sig tilbage i buede sofaer eller sidde på sorte wienerstole.

Med front mod Kongens Nytorv ligger den mere livlige afdeling med en spisebar rundt om det store, åbne køkken med Molteni-komfuret som omdrejningspunkt og mørk marmor med fossiler på bagvæggen.

Her kan du se Bo Bech lægge sidste hånd på retterne og hans kokke arbejde koncentreret på partierne, som de forskellige afdelinger i køkkenet hedder på kokkesprog.

Musikken i baren bliver højere, som aftenen skrider frem. Spisebaren fortsætter i gulv-til-loft-vinduerne med udsigt over byens hjerte, Kongens Nytorv.

Pick 'n choose
På Geist er ingen fast menu, men et á la carte-spisekort, der med Bo Bechs eget udtryk er "psykopat-stort": 30 retter. Du kan spise så mange - eller så få - du har lyst, appetit og økonomi til. Og komme igen uge efter eller måneden efter og prøve et par af de andre retter, der fristede.

Menukortet er et af byens mest dynamiske og holder sjældent mere end én uge, før der bliver tilføjet, rettet eller sløjfet en ret.

Du får masser af Bo Bechs gode brød til. Regn med mindst to forretter og en dessert til svagsspisende kontorfolk, hvilket betyder en regning på minimum 1000 kroner for to.

Læs mere: Ét spørgsmål til Bo

Prøv blomkål med pocheret æg og trøffel eller hvide asparges stuvet med østers. Og forlad ikke etablissementet uden at have smagt Bo Bechs tiramisu'en, for sådan har du aldrig fået den før.

På bagsiden af vinkortet er et lille glaskort, men er du i tvivl, så går du sjældent galt af en flaske champagne, som går godt til mange af Bo Bechs lyse lettere.

Bestiller du en flaske fra starten i stedet for to glas Nicolas Feuilatte til 125 kroner som aperitif, er det tilmed en økonomisk løsning, hvis du for eksempel vælger en flaske André Clouet til godt 500 kroner.

Se menukortet på Geists eget website.

Læs om Bo Bechs vej fra Amager over London, Paris og michelinstjerner til Kongens Nytorv.

Læs mere om Geist på restaurantens website.

Brugeromtale
Oprettet af: Poul Langsig 1. jan 1970

I august 2004 overtog kokken Bo Bech Restaurant Paustian og fik en Michelin stjerne i 2008. Den 10. juli 2010 lukkede Restaurant Paustian.
Mandag 11. april 2011 kl. 17 åbner Bo Bech en ny restaurant i gården Kongens Nytorv 8, København K

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Back to basic!

har været på Geist 2 gange og er ikke blevet skuffet endnu! Maden er simpel og lækker og tallerkenen indeholder basicly det beskrivelsen i menukortet fortæller! Til gengæld er den super flot anrettet, og man spiser jo også lidt med øjnene... Priserne er til gengæld i den lidt dyrere ende, men tænker at beliggenheden også trækker den lidt op.

 

Ikke Godt Nok!

Flot indrettet er hvad man kan sige om stedet. Men så stopper legen også der.
Maden bliver serveret på de billigste IKEA tallerkner som jeg typisk bruger i sommerhuset. Jeg kunne næsten ikke tro det men den var god nok der stod IKEA med store bogstaver i bunden af dem.
Præsentationen af min første ret oksetatar med stenenbederrovn var katastrofal. Det så ud som om tataren havde eksploderet på tallerkenen. Citronen eller grapefugten som var tilsat overdøvede alt andet smag.
Min næste ret var en jomfruhummer tatar. En alternativ anretning på endnu en IKEA tallerken. Retten kom direkte fra kylleskabet jeg kunne høre iskrystallerne knasede i min mund.
Ud over et glas kønslos vin fik jeg ligeledes en flaske vand med brus. Restauranten tog 35 kr for vandet som nok var postevand tilsat brus og lavet på stadet. Havde nok foretrukket en flakse San Pellegrino eller lignende.
Tjenernes påklædning er en sjusket, krøllet hvid T shirt behøver jeg at sige mere.

 

Dejligt mad, men

Ingen tvivl om at man kan lave mad på Geist, men regningen for at spise der er alt for høj i forhold til hvad man får.
Vi blev anbefalet at tage minimum 3 retter fra kortet for at blive mæt. Der var meget stor forskel på størrelserne. Nogle af dem smagte super delikat, andre var en skuffelse. Regningen blev høj, det havde vi også regnet med. Men den var for høj, i forhold til hvad vi fik. Måske kunne vi havde nøjes med færrer retter, vi blev ganske mæt af det vi fik. Måske kommer vi igen, for menuen skifter selvfølgelig med årstiden, som den bør, på gode restauranter

 

Hvor blev servicen af?

Jeg spiste for første gang på Geist, lige da de åbnede, dette var en af mine bedste mad og service oplevelser jeg nogensinde har haft. Maden var perfekt, kokkene smilende, kæmpe energi fra det åbne køkken, værtinde var skøn, de mandlige og kvindelige tjenere var opmærksomme, funky og smilende og den ass. restaurantchef hun var en liga for sig.

Det skulle vise sig at mit besøg denne gang skulle blevet alt andet end en gentagelse. Mad var under alt kritik, en ret bestående af kartoffelmos, ( havde mere en konsistens af lim )dertil var der krabbe som var iskold, og retten smagte kun af salt. Sådan forsatte maden ellers derud af, smagte af salt, retter jeg formoder skulle være varme, var kolde.

Så var der servicen! - el. dvs. man kan vel næppe klage over en service der ikke er tilstede. Det er meget muligt vi kom sent, men det skal vel ikke betyde at servicen mangler ( så må man jo lade vær med at tage gæster ind kl 21.30 ) Når tjeneren så endelig viste sig, var hun næsvis, arrogant og ubehagelig. Men smile det kunne hun skam godt, så længe hun stod ude bagved og drak kaffe med resten af det manglende personale.

Vi kom måske på en dårlig dag, men jeg bliver simpelthen nød til at komme ud med det, jeg giver gerne stedet en chance til, da jeg som tidligere beskrevet, har haft en fantastisk oplevelse hos jer. Så kan jeg jo kun håbe på, at både mad og service er tilbage til det høje niveau i lagde ud med.

Jeg giver den ene stjerne for at der stadig er håb.

Med venlig hilsen

Karina

 

Bang for the buck!

I min bog hører Geist til i den absolutte top af restauranter i landet, hvor man får innovativ mad af ekstrem høj kvalitet til en meget fornuftig pris, og hvor grøntsager får en velfortjent plads på spisekortet.

Bo Bech bliver bare bedre og bedre og er ved at udvikle sig til Danmarks Pierre Gagnaire. Råvarerne er udsøgte og uhyre præcist tilbredt - ofte serveret med et tvist, fx tartar af jomfruhummer med hibiscus-støv, radise som spaghetti med østers-creme, eller rogn med okse-tartar og ikke omvendt. Verdensklasse! Bo Bechs hjemmegjorte, vinkælder-modnede, saltede og tørrede andebryster kan måle sig med meget god skinke.

Næste gang bliver om snart. Tak!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester