Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/04/14

Geist

Geist

Kongens Nytorv 8
1050 København K

Åbningstider

Man-søn 17-24, køkkenet lukker 23.

Kontakt

33 13 37 13
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Foto: Morten Germund Foto: Morten Germund
Bo Bechs Geist har etableret sig som en af byens hot spots. Her er altid gang i den og både international stemning som klasse.

”Jeg ikke skal lave en michelin-restaurant. Målet er et sted, hvor man godt må have det sjovt, og hvor man samtidig kan få et fandens godt måltid mad, uden at hele restauranten står og nikker høfligt. Vi er mennesker. Og vi har en begejstring. En geist. Og det håber jeg smitter. Hvorfor skulle man ikke kunne lave fantastisk mad til mange mennesker?” spurgte Bo Bech før han 11. april 2011 åbnede restaurant Geist på Kongens Nytorv nummer 8.

Restauranten ligger på solsiden af Kongens Nytorv. På striben mellem FIAT og Quote, som Torben Olsen og Anders Houmann også ejer, og Den Franske Ambassade.

To stemninger
Du går gennem porten, gennem den smukke baggård, og kommer ind til en bar, der deler restauranten i to dele.

Restaurantdelen bagerst til venstre er mest til selskaber og til en middag i rolige omgivelser, hvor man kan læne sig tilbage i buede sofaer eller sidde på sorte wienerstole.

Med front mod Kongens Nytorv ligger den mere livlige afdeling med en spisebar rundt om det store, åbne køkken med Molteni-komfuret som omdrejningspunkt og mørk marmor med fossiler på bagvæggen.

Her kan du se Bo Bech lægge sidste hånd på retterne og hans kokke arbejde koncentreret på partierne, som de forskellige afdelinger i køkkenet hedder på kokkesprog.

Musikken i baren bliver højere, som aftenen skrider frem. Spisebaren fortsætter i gulv-til-loft-vinduerne med udsigt over byens hjerte, Kongens Nytorv.

Pick 'n choose
På Geist er ingen fast menu, men et á la carte-spisekort, der med Bo Bechs eget udtryk er "psykopat-stort": 30 retter. Du kan spise så mange - eller så få - du har lyst, appetit og økonomi til. Og komme igen uge efter eller måneden efter og prøve et par af de andre retter, der fristede.

Menukortet er et af byens mest dynamiske og holder sjældent mere end én uge, før der bliver tilføjet, rettet eller sløjfet en ret.

Du får masser af Bo Bechs gode brød til. Regn med mindst to forretter og en dessert til svagsspisende kontorfolk, hvilket betyder en regning på minimum 1000 kroner for to.

Læs mere: Ét spørgsmål til Bo

Prøv blomkål med pocheret æg og trøffel eller hvide asparges stuvet med østers. Og forlad ikke etablissementet uden at have smagt Bo Bechs tiramisu'en, for sådan har du aldrig fået den før.

På bagsiden af vinkortet er et lille glaskort, men er du i tvivl, så går du sjældent galt af en flaske champagne, som går godt til mange af Bo Bechs lyse lettere.

Bestiller du en flaske fra starten i stedet for to glas Nicolas Feuilatte til 125 kroner som aperitif, er det tilmed en økonomisk løsning, hvis du for eksempel vælger en flaske André Clouet til godt 500 kroner.

Se menukortet på Geists eget website.

Læs om Bo Bechs vej fra Amager over London, Paris og michelinstjerner til Kongens Nytorv.

Læs mere om Geist på restaurantens website.

Brugeromtale
Oprettet af: Poul Langsig 1. jan 1970

I august 2004 overtog kokken Bo Bech Restaurant Paustian og fik en Michelin stjerne i 2008. Den 10. juli 2010 lukkede Restaurant Paustian.
Mandag 11. april 2011 kl. 17 åbner Bo Bech en ny restaurant i gården Kongens Nytorv 8, København K

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Fantastisk mad

Hvor er det synd at den fantastiske madoplevelse på Geist skal skæmmes af det noget uprofessionelle personale. Det er fint med den afslappede stemning, men når tallerkenerne rækkes på kryds og tværs over bordet til den rette bestiller findes bliver det en noget speciel oplevelse, hvor den dårlige betjening er ved at overskygge madoplevelsen. Den ene deltager havde tidligere været på Geist hvor betjeningen havde været på højde med maden. Lad od håbe det var fordi vi besøgte Geist en søndag hvor man havde indkaldt vikarerne.
Vi var 5 personer der hver spiste mellem 3 og 4 rettet, så vi fik prøvet det meste, og alt var en udsøgt fornøjelse og vi var rigelig mætte.
Mvh. Helle Jørgensen

 

Fantastisk mad

Hvor er det synd at den fantastiske madoplevelse på Geist skal skæmmes af det noget uprofessionelle personale. Det er fint med den afslappede stemning, men når tallerkenerne rækkes på kryds og tværs over bordet til den rette bestiller findes bliver det en noget speciel oplevelse, hvor den dårlige betjening er ved at overskygge madoplevelsen. Den ene deltager havde tidligere været på Geist hvor betjeningen havde været på højde med maden. Lad od håbe det var fordi vi besøgte Geist en søndag hvor man havde indkaldt vikarerne.
Vi var 5 personer der hver spiste mellem 3 og 4 rettet, så vi fik prøvet det meste, og alt var en udsøgt fornøjelse og vi var rigelig mætte.
Mvh. Helle Jørgensen

 

Fantastisk mad

Hvor er det synd at den fantastiske madoplevelse på Geist skal skæmmes af det noget uprofessionelle personale. Det er fint med den afslappede stemning, men når tallerkenerne rækkes på kryds og tværs over bordet til den rette bestiller findes bliver det en noget speciel oplevelse, hvor den dårlige betjening er ved at overskygge madoplevelsen. Den ene deltager havde tidligere været på Geist hvor betjeningen havde været på højde med maden. Lad od håbe det var fordi vi besøgte Geist en søndag hvor man havde indkaldt vikarerne.
Vi var 5 personer der hver spiste mellem 3 og 4 rettet, så vi fik prøvet det meste, og alt var en udsøgt fornøjelse og vi var rigelig mætte.
Mvh. Helle Jørgensen

 

Fantastisk mad

Hvor er det synd at den fantastiske madoplevelse på Geist skal skæmmes af det noget uprofessionelle personale. Det er fint med den afslappede stemning, men når tallerkenerne rækkes på kryds og tværs over bordet til den rette bestiller findes bliver det en noget speciel oplevelse, hvor den dårlige betjening er ved at overskygge madoplevelsen. Den ene deltager havde tidligere været på Geist hvor betjeningen havde været på højde med maden. Lad od håbe det var fordi vi besøgte Geist en søndag hvor man havde indkaldt vikarerne.
Vi var 5 personer der hver spiste mellem 3 og 4 rettet, så vi fik prøvet det meste, og alt var en udsøgt fornøjelse og vi var rigelig mætte.
Mvh. Helle Jørgensen

 

Søndagsmiddag.

Jeg havde bestilt et bord på mail for at fejre min datter. Stor var min forbavselse, da man ikke havde reserveret et bord, men to stole ved baren med høj musik. Jeg troede et bord var et bord.
Tjeneren var utrolig sød, og sørgede for at vi fik et bord et par timer.
Første ret var hummertatar. Det smagte pragtfuldt, men var så lille, at det mindede om appetizer.
Min hovedret var pighvar. Den bestod af to stykker fisk ca 2 cm i bredden og ca 6 cm i længden med små skiver ravioli ovenpå. Det smagte skønt, men der var ikke andet til.
Min datter spiste 2 flotte stykker oksemørbrad og en lille bitte tilbehør. Vi savnede tilbehør, selv om vi er slanke mennesker.
Så fik min datter en lille klat øllebrød, og jeg fik en pragtfuld tiramisu.
Tjenerne var virkelig søde og rare.
hilsen Birte Poulsen

Jeg var ikke mæt

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester