Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/06/17

Gasoline Grill Niels Hemmingsens Gade

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Hypet burgergrill har åbnet to'er lige ved Strøget, hvor man kan få stillet sin US-style burgerlyst.

Det var et bøf-i-bolle-brag af dimensioner, da det anerkendte amerikanske medie Bloomberg sendte tre burgereksperter ud i verden for at finde verdens bedste burgere, og Gasoline Grill blev udvalgt til en af verdens 27 bedste burgere.

Køen voksede dag for dag, og ejeren, Klaus Wittrup, kunne godt se, at der måtte gøres noget.

Læs også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

Han boede for øvrigt som 16-årig i Chicago. Her blev han glad for burgere. Sådan rigtig glad. Og da han senere i livet smagte en burger fra Burgermeister under togbroen i Berlin, var han helt solgt.

I 2016 gik han så all-in på drømmen og overtog den gamle tankstation på Landgreven. Her byggede han Gasoline Grill, en ægte burger-joint, der laver den ægte US-style burger - som altså nu var blevet så populær, at en udvidelse var uundgåelig.

Hans eneste problem var, at han er virkelig glad for at gøre tingene ordentligt, og ikke kan lide at skuffe kunder.

'At åbne et nyt sted betyder, at man lige skal lære en masse ting, når de rigtige gæster kommer. En masse rutiner, som lige skal indarbejdes, så alting kører. Og jeg er nervøs for, at hvis vi meldte stort ud, at nu er vi åbne, så kommer der for mange til, at vi kan give det produkt, vi gerne vil stå inde for. Så vi er startet så hemmeligt som muligt, og laver kun 100 burgere om dagen,' forklarer han.

Forbipasserende burgerfans fik dog hurtigt øje på Gasoline Grill 2 og spredte nyheden på de social medier, og nu kan vi efter aftale med Klaus Wittrup og lang tids venten fortælle, at I skal sigte efter Niels Hemmingsens Gade 20.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Og herinde er alt som det plejer hos Gasoline Grill.

Det betyder simple burgere, lavet af en håndfuld råvarer, men af god kvalitet og sammensat, så balancen imellem sødt, surt og salt sidder lige i skabet. Kødet er økologisk, bollen er en såkaldt potato-roll, hvor noget af melet er udskiftet med kartoffelmos, så den får en lidt mere mushy konsistens og kan opsuge væden fra burgeren.

Læs også: Madklubben åbner arabisk restaurant i Indre By

Her er er ikke verdens største udvalg - fire forskellige burgere til 75 kr. stykket, men det her er, er godt. Burgerne kan spises med én hånd og bølgepomfritterne koster en 20'er.

Hvad: Gasoline Grill
Hvor: Niels Hemmingsens Gade 20, Indre By

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.