Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/03/15

Gæk Gæk Gæk: 5 fristende påskeæg

  • Foto: Karin Pedersen Foto: Karin Pedersen
Skal din påske smage af mørke chokoladeæg i knitrende papir, lakridsfyldte drømmestykker eller af champagnefondant? Uanset hvilken chokoladefristelse, der får dine tænder til at løbe i vand, finder du den her.

Chokolade som da far var barn

Foto: Michael Bothager

Alt er, som det plejer at være i Bredgade 14. Og det er der heller ikke noget galt med, da man her finder den legendariske Alida Marstrand Konfektureforretning, hvorfra der er i mere end 80 år er blevet solgt delikate, håndlavede chokolader.

Det bliver der også i dag, hvor Tove Pagh sammen med Gunhild Persson står for at fremstille nye såvel som gamle klassiske chokolader. De er i fuld færd med at forberede sig til påsken, og dette år er der lagt kræfter i at give især børnene et større udvalg af påskegodter.

»Vi har små hareslikkepinde af chokolade, en masse flødechokolader og som noget nyt kan de små få sig et overraskelses æg, der gemmer på forskellige chokolade varianter,« fortæller Gunhild Persson, der har arbejdet i konditorbranchen i mange år.

Den gamle konfektureforretning er lukket i påskedagene, men holder ekstraordinært åbent de to sidste mandage før påske, hvor du traditionen tro kan købe fine, håndlavede chokoladeskaller, fondant-æg og alle de andre konfektklassikere.

Hvor meget: Pris efter vægt

Hotel Chocolat

Østergade 13
1101 København K

Engelsk luksuschokolade

Hos Hotel Chocolat kan man følge med i chokoladeproduktionen bag barens disk. Her er Hotel Chocolat's in-house chocolatier Mia i færd med at lave friske chokolader. Foto: Hotel Chocolat

Udefra syner Hotel Chocolat på Østergade af alt andet end en chokoladebutik. Og faktisk er det engelske chokolademærke også meget mere. Hotel Chocolat dyrker nemlig deres egne kakaobønner på Sankt Luca, hvor de også har en restaurant og et hotel tilknyttet plantagen.

Ligeledes er butikken mere end bare en disk fyldt med håndlavede chokolader. Hos Hotel Chocolat finder man både en kakaobar, en café og et åbent chokoladekøkken, og derfor sætter butikken ingen grænser for, hvordan chokolade kan anvendes og serveres.

Påskeægget er ingen undtagelse. Hos Hotel Chocolat kan man vælge mellem små fyldte æg, rene chokolader med kanin tryk og store chokoladeskaller, der gemmer på flere chokoladeoverraskelser indeni.

Som noget nyt kan man også få mælkefri chokolade, så laktoseintolerante og veganere også kan forkæle sig selv i påsken. Der er derfor masser af muligheder i butikkens chokolade univers, og torsdag d. 26 marts kan man gøre sig et kup, når butikken giver 15 % i rabat på alt deres chokolade.

Hvor meget: Fra 35 til 936 kroner.

Ro Chokolade

Jægersborggade 25
2200 København N

Minimalistisk og nytænkende

Chokolade fra Ro i Jægersborggade. Foto: Else Bjørn

Hos Ro chokolade i Jægersborggade sælger chocolatier Rasmus Olsen velkendte smage, men i en opdateret version og med et eksklusivt og minimalistisk udseende.

Igen i år har Rasmus Olesen ladet de store påskeæg være inspireret af Mayaindianerne, der var de første, som opdagede kakaoen, og derfor kan man finde de smukkeste tryk på stedets chokoladeskaller.

Butikken sælger også små, massive æg med forskellige smagsvarianter. Her kan man blandt andet vælge mellem marcipan med tranebær, der er marineret i Grand Marnier, blød karamel i en lys chokoladeskal eller en udgave med kaffeganache i mørk chokoladeskal.

De små æg pakkes seks i en æske, som sælges for 85 kroner.

Skal du også have lidt med hjem til dig selv, kan du prøve et af Rasmus Olsens varemærker: de farvestrålende frugtkugler med fløjlsblød ganache, hvor der er brugt frugt i stedet for fløde. Disse findes med fire fantastiske frugtvarianter – solbær, hindbær, passionsfrugt og lime – og er en to-die-for smagsoplevelse.

Hvor meget: Seks hønseæg for 85 kroner

Kardinal Chokolade

Strandvejen 8
2100 København Ø

Chokolade med hjertet

Foto: PR

100 meter fra Svanemøllen Station ligger den lille butik Kardinal Chokolade med egen produktion i baglokalet. Her har den tidligere børsmægler Lars Brammer helliget sig sin passion for chokolade så længe, at han i år går ind i sin 24. påskesæson på Strandvejen. Det betyder, at der i øjeblikket især bliver langet massive »hønseæg« over disken.

”Vi laver rigtig mange tusinde påskeæg i denne tid. Et sted mellem 1500 og 2000 om dagen,” siger indehaveren og tilføjer, at sortimentet ligner sig selv. Man kan købe et lakridsfyldt flødechokoladeæg drysset med saltflager fra Læsø, et mørkt chokoladeæg med lakrids, og et hvidt æg med lakrids og chili. Det mest populære hønseæg er og bliver et påskeæg fyldt med marcipan og nougat.

»Vi lever af at lave chokolade med hjertet, så vores filosofi er, at vores kunder skal have noget for pengene, så de kommer her oftere og gladere,« siger han.

Hvor meget: 12 »hønseæg« for 150 kroner.

Frederiksberg Chokolade

Frederiksberg Alle 64
1820 Frederiksberg C

Håndlavede påskeklassikere

Foto: Michael Bothager

Påsken er en stor højtid i chokoladebranchen, og det markerer chokolademagerne hos Frederiksberg Chokolade ved at pryde deres butiksvindue med indsendte gækkebreve, der alle har muligheden for at vinde chokoladegodter på helt op til 2.500 kroner.

Derudover holder butikken åbent på alle påskens helligdage, fortæller indehaver Tina Jacobsen Wilstrup. »Der er jo mange, der først får sendt deres gækkebrev lige til slut, og det ville da være synd, hvis de ikke nåede at få et æg,« siger hun.

Chokoladeforretningen, og mange af opskrifterne, går helt tilbage til 1923, og denne påske kan man blandt andet kan lade sig friste med de tilbagevendende påskeharer i mørk chokolade, pipæg og scoreæg. Som noget nyt kan man få de håndlavede chokoladeæg med orange havtorn, karamel trøffel eller som ’metalæg’ med to barneansigter på.

Frederiksberg Chokolade byder derfor på mange muligheder inden for chokoladens univers, hvilket stedets indehaver også understreger, »Det eneste vi ikke har, er faktisk evnen til at begrænse os«.

Hvor meget: Fra 20 til 630 kroner

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester