Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/03/18

Går Oslobåden efter en Michelinstjerne?

  • Oslobåden giver den gastronomisk gas. Foto: Marie Hald (Arkiv)

    Oslobåden giver den gastronomisk gas.

    Foto: Marie Hald
De kendte færger sætter ambitionsniveauet markant i vejret med nyt tiltag i deres Marco Polo-restaurant.

Ikke et ondt ord om Oslo-bådens mad, men det er måske ikke lige den, der ryger ind på lystavlen, når man tænker på Michelingastronomi.

Nu har de så søsat en større pr- og renoveringskampagne, der skal lave godt og grundigt om på det.

»Vi synes selv, vi har et rigtig fint niveau i Marco Polo, men vi kunne godt tænke os at løfte det til noget endnu højere. Faktisk har vi fået den vilde idé, at vi skal op på et niveau, som er Michelinkvalitet. Nu må vi se, om ambitionen holder,« siger Kevin Thyge Helsinghof, global sales director hos DFDS.

Læs også: Ny asiatisk grillbar: Sådan har du aldrig smagt pølse i brød før

For at nå helt i havn med den nye målsætning er der skiftet godt ud i køkkenbesætningen.

Ind som konsulent-kaptajn har de hevet Søren Westh. Hvis hans navn ringer en lille skibsklokke, så kan det måske hænge sammen med, at han har været på Nomas Nordic Food Lab, hvor han udviklede og undersøgte i otte år.

Han har også været omkring den 3-stjernede Restaurant Per Se i New York samt en hel sæson på Restaurant elBulli, som blev kåret til verdens bedste restaurant i 2002, 2006, 2007, 2008 og 2009.

»Ambitionerne for den nye Marco Polo er ikke små. Men det kommer udfordringerne heller ikke til at være – især hvis de vil op i restauranternes topliga. Omgivelserne er udfordrende. De er på vand. Der er to både, så det er to restauranter med i alt fire hold, der hver arbejder 14 dage ad gangen, der skal trænes og oplæres. Og når man vil lave storslåede kulinariske oplevelser, betyder omgivelserne også rigtig meget«, siger Søren Westh.

Læs også: Guide: Fem steder med god sushi i København

Det betyder også, at både restaurant og køkken får en ordenlig overhaling, så både køkken og gulv kan stige i niveau - f.eks. kommer der til at være færre pladser i restauranten, og køkkenet bliver opdelt i et varmt og koldt parti.

Ny køkkenchef er Christian Mortensen, tidl. Kul i Kødbyen og The Paul i Tivoli.

Hvis alt går efter tidsplanen, åbner restaurant Marco Polo i nye klæder, nye ambitioner og nyt menukort tirsdag 1. maj 2018.

Hvis man er interesseret i høj bølgegang, kan man se små reklamefilm, som følger processen lige her.