Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/02/13

Fyrtøjet

Fyrtøjet

Nyhavn 11
1105 København K

Åbningstider

Mandag-fredag: kl. 09.00 - 22.00
Lørdag: kl. 09.30 - 23.00
Søndag: kl. 09.30 - 22.00

Kontakt

Tlf. 3210 3132
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  12  
Inden restaurant Fyrtøjet åbnede i marts måned 2011, havde den undergået en heftig renovering, hvor blandt andet flere af de gamle skibsgulvbrædder måtte brækkes op. Imens håndværkerne var i gang med hammer og brækjern, fik de øje på et gammelt stykke papir, der gemte sig under gulve

...

Da de hev det op, viste det sig at være en afrevet forside fra den tyske avis 'Die Neue Zeit'. Årstallet var 1848. Dengang H.C. Andersen levede og havde sin daglige gang i Nyhavn.

Restaurant Fyrtøjet i Nyhavn 11 er til ære for H.C. Andersen og har fået navn efter den folkekære forfatters eventyr af samme navn.

Alt i restauranten har referencer til Hr. Andersen, og indretningen er holdt i stilen fra dengang , han levede. Farvestrålende malerier på store stoflærreder af enten forfatteren selv, de tre hunde med øjne så store som thékopper eller den marcherende soldat pryder de hvidmalede vægge.

Reoler, borde og stole skåret i klassisk barokdéco i et brunt, kirsebærlignende træ breder sig ud over de grove skibsgulvbrædder, som Fyrtøjet stadigvæk har liggende fra en svunden tid.

Restauranten er i to etager, og indenfor er der plads til ca. 70 spisende. Dertil kommer pladsen på terrassen ud til kanalen, som er åben i sommermånederne.

Fyrtøjet er 100% handicapvenlige og har elevator til restaurant og bar og toiletter med ekstra meget plads.

Menukortet indeholder som de fleste andre restauranter i dette område en lang række danske samt internationale klassikere. Men som noget nyt og for at distancere sig lidt fra naboerne har restaurant Fyrtøjet indført en nyklassiker, som de kalder det. Dansk tapas. Her får man en platte med fire eller seks små smørrebrøds-hapsere samt tre desserter.

Brugeromtale
Oprettet af: Malene Lund 23. aug 2013

Har fået gavekort til 4xpicnickurv fra Restaurant Fyrtøjet, og har forsøgt flere gange at indløse dem. Dels har det været rigtig svært at komme igennem på telefonen, og det har ikke været muligt for dem at lave picnic kurvene pga for mange andre bestillinger. Der står at mange skal ringe dagen inden for at være sikker på bestillingen kan gennemføres...med det passer ikke! Man kan IKKE være sikker på andet en dårlig kundeservice. Det bliver ALDRIG et sted jeg sætter mine fødder!!!

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Jeg kommer igen !

Vi havde bestilt en deal på nettet med tre retter for ca. 165 kr.

Forretter var super fin.

Hovedretten var den bedste bøf jeg længe har smagt og en rigtig god sauce. Kødet var perfekt 'krydret' og saftig. Og iøvrigt af en rigtig pæn størrelse.

Desserten ventede vi lidt længe på, og den var lidt kedelig. Et stykke lidt tør kage, med flødeskum, bærcolis og ribs.

Alt i alt en rigtig god menu.

Vi fik en vinmenu til 165 kr. Den bestod af en udemærket velkomstdrink, hvidvin til forret og 2 glas rødvin. Det var det værd.

Personalet var søde og opmærksom på os, på trods af vi sad 'i et hjørne'. Vi fik velkomstdrinksene hurtigt og tjeneren, iøvrigt engelsktalende og meget smilende, kom med hvidvin, rødvin og opfyldning på de rigtige tidspunkter, vi nåede ikke at mangle.

Atmosfæren er rigtig hyggelig og med venligt personale og lækker mad, var hele oplevelsen vare super god.

Vi var 4 afsted og var alle meget tilfredse.

Jeg kommer igen!

 

Picnic kurv uden kærlighed.

Man kan jo ikke sige andet en at denne sommer har inspireret til mange udflugter med spisning i det grønne, eller ved stranden.
Det har vi gjort flere gange, og har prøvet flere forskellige picnic kurve.

Kurven fra Fyrtøjet kommer i rigtig flot indpakning, med rød- og hvidternet dug. Desværre levede indholdet ikke op til den flotte indpakning.

Den mindede mest om en færdigpakket tapasbakke fra Netto. Meget anonymt og totalt uden kærlighed. Det behøver der jo, som udgangspunkt, ikke at være noget galt i. Men prisen er jo forholdsvis høj, DKK 378,00 til to pers, og sammenlignet med hvad man ellers kan få af picnickurve, så er jeg glad for at jeg ikke havde inviteret gæster med på Picnic

Nu ligger Fyrtøjet jo også lige midt i købehavns turistfælde, så man kunne jo have tænkt sig om. Men man skal jo prøve at udfordre ens egen forudindtagethed en gang i mellem.

Jeg vil da varmt anbefale at Fyrtøjet sender deres kokke en tur til Meyers Deli for at hente inspiration fra deres Picnicbox, Ligger i samme prisleje. Super lækkert og lavet med kærlighed.

Jeg skal lige huske at sige at maden var ikke dårlig. Den var bare langt, langt under det jeg havde forventet til den pris.

Fyrtøjet får desværre kun et enkelt hjerte på "Kærlighed til mad" skalaen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester