Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/02/13

Fyrtøjet

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  12  
Inden restaurant Fyrtøjet åbnede i marts måned 2011, havde den undergået en heftig renovering, hvor blandt andet flere af de gamle skibsgulvbrædder måtte brækkes op. Imens håndværkerne var i gang med hammer og brækjern, fik de øje på et gammelt stykke papir, der gemte sig under gulve

...

Da de hev det op, viste det sig at være en afrevet forside fra den tyske avis 'Die Neue Zeit'. Årstallet var 1848. Dengang H.C. Andersen levede og havde sin daglige gang i Nyhavn.

Restaurant Fyrtøjet i Nyhavn 11 er til ære for H.C. Andersen og har fået navn efter den folkekære forfatters eventyr af samme navn.

Alt i restauranten har referencer til Hr. Andersen, og indretningen er holdt i stilen fra dengang , han levede. Farvestrålende malerier på store stoflærreder af enten forfatteren selv, de tre hunde med øjne så store som thékopper eller den marcherende soldat pryder de hvidmalede vægge.

Reoler, borde og stole skåret i klassisk barokdéco i et brunt, kirsebærlignende træ breder sig ud over de grove skibsgulvbrædder, som Fyrtøjet stadigvæk har liggende fra en svunden tid.

Restauranten er i to etager, og indenfor er der plads til ca. 70 spisende. Dertil kommer pladsen på terrassen ud til kanalen, som er åben i sommermånederne.

Fyrtøjet er 100% handicapvenlige og har elevator til restaurant og bar og toiletter med ekstra meget plads.

Menukortet indeholder som de fleste andre restauranter i dette område en lang række danske samt internationale klassikere. Men som noget nyt og for at distancere sig lidt fra naboerne har restaurant Fyrtøjet indført en nyklassiker, som de kalder det. Dansk tapas. Her får man en platte med fire eller seks små smørrebrøds-hapsere samt tre desserter.

Brugeromtale
Oprettet af: Malene Lund 23. aug 2013

Har fået gavekort til 4xpicnickurv fra Restaurant Fyrtøjet, og har forsøgt flere gange at indløse dem. Dels har det været rigtig svært at komme igennem på telefonen, og det har ikke været muligt for dem at lave picnic kurvene pga for mange andre bestillinger. Der står at mange skal ringe dagen inden for at være sikker på bestillingen kan gennemføres...med det passer ikke! Man kan IKKE være sikker på andet en dårlig kundeservice. Det bliver ALDRIG et sted jeg sætter mine fødder!!!

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.