Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/02/13

Fyrtøjet

Fyrtøjet

Nyhavn 11
1105 København K

Åbningstider

Mandag-fredag: kl. 09.00 - 22.00
Lørdag: kl. 09.30 - 23.00
Søndag: kl. 09.30 - 22.00

Kontakt

Tlf. 3210 3132
 

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  12  
Inden restaurant Fyrtøjet åbnede i marts måned 2011, havde den undergået en heftig renovering, hvor blandt andet flere af de gamle skibsgulvbrædder måtte brækkes op. Imens håndværkerne var i gang med hammer og brækjern, fik de øje på et gammelt stykke papir, der gemte sig under gulve

...

Da de hev det op, viste det sig at være en afrevet forside fra den tyske avis 'Die Neue Zeit'. Årstallet var 1848. Dengang H.C. Andersen levede og havde sin daglige gang i Nyhavn.

Restaurant Fyrtøjet i Nyhavn 11 er til ære for H.C. Andersen og har fået navn efter den folkekære forfatters eventyr af samme navn.

Alt i restauranten har referencer til Hr. Andersen, og indretningen er holdt i stilen fra dengang , han levede. Farvestrålende malerier på store stoflærreder af enten forfatteren selv, de tre hunde med øjne så store som thékopper eller den marcherende soldat pryder de hvidmalede vægge.

Reoler, borde og stole skåret i klassisk barokdéco i et brunt, kirsebærlignende træ breder sig ud over de grove skibsgulvbrædder, som Fyrtøjet stadigvæk har liggende fra en svunden tid.

Restauranten er i to etager, og indenfor er der plads til ca. 70 spisende. Dertil kommer pladsen på terrassen ud til kanalen, som er åben i sommermånederne.

Fyrtøjet er 100% handicapvenlige og har elevator til restaurant og bar og toiletter med ekstra meget plads.

Menukortet indeholder som de fleste andre restauranter i dette område en lang række danske samt internationale klassikere. Men som noget nyt og for at distancere sig lidt fra naboerne har restaurant Fyrtøjet indført en nyklassiker, som de kalder det. Dansk tapas. Her får man en platte med fire eller seks små smørrebrøds-hapsere samt tre desserter.

Brugeromtale
Oprettet af: Malene Lund 23. aug 2013

Har fået gavekort til 4xpicnickurv fra Restaurant Fyrtøjet, og har forsøgt flere gange at indløse dem. Dels har det været rigtig svært at komme igennem på telefonen, og det har ikke været muligt for dem at lave picnic kurvene pga for mange andre bestillinger. Der står at mange skal ringe dagen inden for at være sikker på bestillingen kan gennemføres...med det passer ikke! Man kan IKKE være sikker på andet en dårlig kundeservice. Det bliver ALDRIG et sted jeg sætter mine fødder!!!

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Vind et gavekort på 2.500,- til hæderkronede Søren K

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Julefrokost

Var godt nok skuffet over en dårlig kundeservice på Fyrtøjet igår. Vi havde fået et gavekort på julefrokost for 2 som vi glædede os til at bruge. Vi ankom til restauranten som nogle af de første i tidsintervallet 17-19, men vi var de sidste der fik mad. Vi bestilte Jakobsen Brown Ale og 2 forskellige snaps. Brown Ale var så desværre udsolgt - midt i en julefrokost tid. Den ene snaps var så også udsolgt, vi endte med almindelig Tuborgs julebryg og en anden snaps som var tilbud.
Vi bestilte en omgang øl mere - meen disse blev også glemt. Personalet havde meget travlt i den anden ende af restauranten. Hvis de var kommet lidt oftere i den del af restauranten var jeg sikker på at de sagtens kunne have omsat en omgang til flere af bordene.
Maden var ikke speciel, i Ris a la mande var der ingen vanille.
Det er ikke et sted jeg vil komme igen.

 

Jeg kommer igen !

Vi havde bestilt en deal på nettet med tre retter for ca. 165 kr.

Forretter var super fin.

Hovedretten var den bedste bøf jeg længe har smagt og en rigtig god sauce. Kødet var perfekt 'krydret' og saftig. Og iøvrigt af en rigtig pæn størrelse.

Desserten ventede vi lidt længe på, og den var lidt kedelig. Et stykke lidt tør kage, med flødeskum, bærcolis og ribs.

Alt i alt en rigtig god menu.

Vi fik en vinmenu til 165 kr. Den bestod af en udemærket velkomstdrink, hvidvin til forret og 2 glas rødvin. Det var det værd.

Personalet var søde og opmærksom på os, på trods af vi sad 'i et hjørne'. Vi fik velkomstdrinksene hurtigt og tjeneren, iøvrigt engelsktalende og meget smilende, kom med hvidvin, rødvin og opfyldning på de rigtige tidspunkter, vi nåede ikke at mangle.

Atmosfæren er rigtig hyggelig og med venligt personale og lækker mad, var hele oplevelsen vare super god.

Vi var 4 afsted og var alle meget tilfredse.

Jeg kommer igen!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester