Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/04/09

Funky fiskebar i Kødbyen

  • Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix Foto: Jacob Langvad Nilsson, Scanpix
Før sommerferien åbnede en funky fiskebar med råt og godt fra havet til rimelige priser på Flæsketorvet i Kødbyen.

Når solen får magt, som den har agt, får byen en ny, funky fiskerestaurant i Kødbyen. Det er mad- og vinmanden Anders Selmer og cafemanden Bagge Algreen-Ussing fra Christianshavns Bådudlejning, der står bag Kødbyens Fiskebar på Flæsketorvet 100, hvor der før lå en slagter.

Uden hvide handsker og fiskekniv
 - Byen fortjener et sted, hvor man skal spise fisk uden at skulle have hvide handsker på og bruge fiskekniv, siger Anders Selmer. Han har tidligere har haft fingrene i gourmetprojekter som Noma og den nu lukkede TyvenKokkenOsv. (nu Magstræde 16) og i den mere folkelige ende det tidligere øko-spisested Spisebilletten ved CaféTeatret. Sidst har Anders lavet vin på klassiske koldklima-druer. på de danske sydhavsøer sammen med Claus Meyer, Noma og grøntsagsmanden Søren Viuff.

- Jeg har lavet 2.700 flasker i år, og det blive en af de vine, vi kommer til at sælge i fiskebaren, fortæller Anders.

Hovedret 100-200 kr. - eller hummer
Som navnet antyder, bliver den kommende fiskerestaurant nærmest et modstykke til Krogs FiskerestaurantGammel Strand: ambitionen er, at det skal være et livligt, bar-agtigt sted med uprætentiøse fiskeretter til hovedretspriser på mellem 100 og 200 kroner, der ikke vælter hele månedsbudgettet. Hvis man altså ikke bestiller en hummer eller andre extravaganza-retter, som også vil være at finde på menukortet.

En bar med godt, råt
- Vi får en raw-bar med masser af pladser, hvor kokkene åbner østers og serverer kammulinger og andre rå ting, I alt får vi 100 pladser inde og 100 pladser udenfor, hvor vi har sol fra tre-tiden om eftermiddagen til 22-tiden om aftenen, siger Anders Selmer. Han ser det som sin ambition at skaffe københavnerne god, frisk fisk til billigere priser, end man ellers ser dem.

Direkte fra kutteren
- Jeg har kontakt til nogle fiskekuttere i Rørvig, i Nordhavn og Dragør og i Hanstholm, hvor vi vil købe fiskene. Har du aldrig undret dig over, hvordan det kan være, at du på havnen kan købe en torsk på fem kilo til en halvtredser, og når torsken når ind i en københavnsk fiskeforretning, koster den 500 kroner? spørger Anders Selmer.