Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Fuego

Fuego

Holbersgade 14
1057 København K

Åbningstider

Man-tor 18.00-24.00. , fre-lør 18.00-03.00, , Køkkenet lukker kl.22.00

Kontakt

33 13 11 71
 

Køkkentype

Andre

 

 

 

  • Restaurant Fuego i Holbergsgade.  Foto: Maria HedegaardRestaurant Fuego i Holbergsgade.  Foto: Maria Hedegaard

...

Fuego betyder ild på spansk og er navnet på en stor og nyindrettet, moderne argentinsk restaurant, som i 2003 åbnede i kvarteret bag Det Kgl. Teater.
Ejerne er argentinere, født i Patagonien, hvis sydligste del også hedder Ildlandet.

Maden

Det argentinske køkken er præget af, at det store land især har været brugt til at opdrætte kødkvæg, som gauchoer – det argentinske svar på Vestens cowboys – vogtede. Når solen gik ned over pampasen, og de skulle have en bid brød, blev bålet tændt. Det første du ser, når du kommer ind ad døren på Fuego, er et stort ildsted, hvor grillmesteren, der er hentet i Argentina, hvor sådan en hedder en asador, steger hele lam og gedekid.

Den argentinske befolkning er indvandret fra mange steder, og derfor er det argentinske køkken én stor fusion mellem det italienske, spanske og tyske køkken.
Med Det Kgl. Teater i nabolaget er stedet oplagt for teatergæster, som er sultne efter tæppefald. De kan indtil klokken 24 f.eks. smage det argentiske svar på tapas, som hedder picada, eller få en varm empanada (brød med forskelligt fyld).

Menukortet har et ret stort udvalg og specialiteten er kød på grill, f.eks. forskellige udskæringer af argentinsk oksekød steg på grillen eller oksemørbrad med blommer, oliven, pancetta (italiensk bacon), polenta og skovsvampe. Vil du have dessert kan du f.eks. vælge en flamberet æblepandekage med is.

Indretningen
Restauranten ligger på hjørnet af Holbergsgade og Peder Skramsgade og har store panoramaruder, moderne møbler og minimalisme fremfor etnografika. Den lange bar fører op i restaurantens lounge-hjørne, hvor du kan tage en drink indtil et bord bliver ledigt, hvis du ikke har bestilt bord og alt er optaget. Argentinere sætter nemlig stor pris på spontanitet, og har stor forståelse for folk, der ikke planlægger deres liv en uge i forvejen.

Læs Alt Om Restauranter i København

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.