Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Fu Hao

Fu Hao

Colbjørnsensgade 15
1652 København V

Åbningstider

Tor - tir 12.00-22.00, onsdag lukket

Kontakt

33 31 89 85
 

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Kinesisk

 

 

 

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
Fu Hao bag Hovedbanegården er har et stort udvalg af den specielle kinesiske dim sum. Typisk dampede små retter med indhold af fars, fisk, skaldyr, grønsager samt specialiteter som kolde hvide kyllingetæer eller dybstegt svinetyktarm.

På Fu Hao i kvarteret bag Hovedbanegården fås et af Københavns mest omfattende bud på den traditionelle kinesiske dim sum.

Dim sum, der oprindeligt var en slags kinesisk morgenmad eller 'brunch', består typisk af dampede små retter med indhold af fars, fisk, skaldyr, grønsager.

Der drikkes grøn te eller jasmin te til, og retterne nydes langsomt, gerne i et par timer.

Dim sum stammer fra den sydøst-kinesiske provins Canton, hvor køkkenet er fedtfattigt og let krydret. Næsten intet er stærkt, men derimod anvendes der frugt og sukker for at opnå den velkendte og beherskede sødme, som vi i vesten forbinder med det cantonesiske køkkens sur-søde retter.

Fuhaos dim sum-kok er en af de dygtigste i København. Han har en glimrende forståelse for sammensætning af råvarerne i traditionel dim sum, og i modsætning til mange andre kinesiske restauranter, der ofte undlader eller erstatter dyre råvarer, anvender han de de rigtige ingredienser i tilpas mængde.

Hvor godt han rammer kan aflæses ved at de ydmyge lokaler bag Hovedbanegården ofte er pakket af kinesere på jagt efter dim sum og te. Og det kan næppe være stedets indretning, service eller øvrige cantonesiske kort, der trækker. For Fu Hao-folkene har tilsyneladende brugt så meget energi på deres dim sum, at der ikke har været meget tilbage til resten. Men det ville måske også været for meget forlangt?

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.