Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/05/14

Fru Heiberg

  • Foto: Bjarke Ørsted Foto: Bjarke Ørsted
OBS! Stedet er lukket.

Fru Heiberg ligger på en lille sidegade til Østerbrogade ikke langt fra Trianglen. Restauranten har et godt ry som et ukompliceret hverdagsspisested, hvor godtfolk samles til et smagfuldt måltid i charmerende rammer. For interiøret fører nemlig en tilbage til en svunden, nostalgisk tid med gamle træpaneler, glødende bordlamper med cremefarvede skærme og apotekerloft af glas.

Som navnet antyder, er restauranten opkaldt efter skuespillerinden Johanne Luise Heiberg (1812-1890). Hun var en kompleks person: På den ene side både udadvendt og farverig men også melankolsk og følsom. Hun var en toneangivende skikkelse i det danske kulturliv, og samlede ofte forfattere, skuespillere og malere, når hun afholdt "saloner" i sin lejlighed, som lå ved siden af den nuværende restaurant.

Helt i Johannes kunstneriske ånd, stimler akademikere og kulturpersonligheder stadig sammen på Fru Heiberg, når sulten går fra at være åndelig til at kunne mærkes i maven. Heldigvis er køkkenet i topform og serverer et bredt udvalg af rustikke, franske klassikere som confit de canard, entrecôte og chokoladefondant.

Forretter koster 85 kr., mens hovedretter ligger i lejet 165-195 kr. og desserter står i 75 kr. stykket. Vælger du 3 retter fra kortet, skal du af med 295 kr.

Fru Heibergs charmerende lokaler indbyder næsten til en date eller romantisk middag, og hvis du vil brillere med lidt ekstra viden om damen, det hele handler om, kan du med fordel besøge restaurantens hjemmeside og læse op på historien.

I sommermånederne kan hele vinduesfacaden desuden lukkes op, hvorved man får et fint kig til den hyggelige, brostensbelagte gade uden for.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.