Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/07/12

Frokost i Malmø: En, to tre … Lønsjch!

 • Brogatans Chevre chaud salat Foto: Søren Frank

  Brogatans Chevre chaud salat

  Foto: Søren Frank
 • Brogatans råbiff med sennep, rødbede, rå løg, æggeblomme og peberrod Foto: Søren FrankBrogatans råbiff med sennep, rødbede, rå løg, æggeblomme og peberrod
  Foto: Søren Frank
 • Smaks desserter Foto: Søren FrankSmaks desserter
  Foto: Søren Frank
På den anden side af sundet bruger de ikke madpakker. I frokosttimen hersker det svenske lunch-koncept. Her har du en guide til en god, billig frokost i Malmø.

Kantiner og madpakker er noget fanden har skabt. Det tror jeg, at de fleste madører kan blive enige om. I Malmø strømmer alle svenson’erne ud af kontorerne klokken 11 for at indtage byens frokoststuer – bl.a. fordi der længe har været tradition for at betale med kuponer udstedt af arbejdsgiveren.

Her finder man et lunch-leben, som man skal til Paris eller London for at matche. Stemningen er intens, for frokosten skal helst kunne overstås på en time, eller måske endda en halv. Ved bordene drikkes der således sjældent andet end det postevand – som er inkluderet i prisen.

Læs også anmeldelsen: Vollmers: Enkel, men klassisk velsmag i Malmø

En hel paket
Faktisk er en frokostret i Malmø en hel paket: Ud over drikkevandet er der ofte også inkluderet en portion suppe. På flere restauranter finder man også en salatbar, hvor tiden og sulten kan fordrives, mens man venter på hovedretten. Ideen er, at gæsten altid kan begive sig ud til frokost i den forvisning, at den samlede regning ikke overtiger en svensk 100 krone seddel (i skrivende stund 82 dkr.).

Søren Frank var inviteret af Visit Sweden/Malmö Turism.

Johan P: Alt godt fra havet

Foto: Søren Frank

Denne malmøske klassiker ligger lige ved Lilla Torg, hvor i sin tid Malmøs saluhaller havde til huse. I dag er der ikke andet tilbage af torvehallerne end Johan P’s fiskeforretning. Stemningen er dog bevaret.

Udvalget er i sagens natur fisk – gravad- og røget laks, løjrom, krebs, hummer, fiskesuppe – you name it. Dagens frokostret på fiskesiden er pastaskruer med røget laks og svampe (105 kr.). Den er jeg, for at sige det lige ud, ikke særlig begejstret for: Laksen er alt for salt og skarpt røget i smagen og spiller slet, slet ikke godt sammen med flødebaseret sauce, som er tilsmagt med karry.

Jeg levner og har dermed plads til desserten, som glider væsentligt bedre ned: Et par kugler klassisk vanilleis med syltede blommer (95 kr.). Læs mere

Hvad: Johan P
Hvor: Landbygatan 5, Malmö, tlf. 46 40 97 18 18
Hvornår: Man-tors 11.30-22, fre 11.30-23, lør 12-23, søn 13-21
Hvor meget: Dagens frokostretter til 79 kroner

Sture: Skånsk husmandskost de luxe

Foto: Søren Frank

Man skal formentlig til Londons finansdistrikt for at finde en mere livlig frokoststemning, end den vi mødte, da vi lagde vejen forbi Sture. Bag Sture står Anders Vendel, en ambitiøs konkurrencekok, som driver flere restauranter rundt om i Skåne.

Fra det lille a la carte kort vælger vi en Wallenbergara (225 kr.) – lavet efter Vendels morfar Julius Carlssons opskrift, som efter sigende er den originale. Jo, alting er en smule dyrere her, men kvaliteten er også en tand bedre.

Den skiftende frokostret koster 100 kr. og talte den uge, vi var forbi, stegt tørsaltet flæsk med løgsauce, sjömansbiff, kålpudding og hanelår fra Ålestrup. Vi fik sidstnævnte, som virkelig var et hanelår, stort og kødfuldt, garneret med en grov kartoffelmos rørt med små, fine flæsketern, kålrabi og svampe. Læs mere

Hvad: Sture
Hvor: Adelgatan 13, Malmö, tlf. 46 40 12 12 53
Hvornår: Frokost: Man-fre 11.30-14.30, Aften: Man-lør 17-23
Hvor meget: Dagens frokostret til 100 kroner.

Operagrillen: Halløj i operaen

Östra Rönneholmsvägen 20
1000 København K

Operagrillen: Halløj i operaen

Foto: Søren Frank

Operagrillen ligger i tilslutning af Malmö Stadsteater. Dagens frokostret til 95 kr. skifter hver dag. Da vi var forbi, var det en klassisk wallenbergare (foto tv.)med ærter, kartoffelmos, tyttebær og smørsauce.

Mens man venter på dagens ret kan man fornøje sig med gratis suppe og gå på hugst i salatbuffetten. Vi supplerede med en særdeles generøs rejemad (115 kr.) serveret med kavring (det småsøde svenske rugbrød). Der var heller ingen vej udenom Operagrillens hjemmelavede hjorte-isterband (pølse) (165 kr.). Bedst var nu næsten en helt klassisk helstegt rødspætte (165 kr.).

Som en særlig bonus laver Operagrillen sin egen øl på et mikrobryggeri. Læs mere

Hvad: Operagrillen
Hvor: Östra Rönneholmsvägen 20, Malmö, tlf. 46 40 20 84 37
Hvornår: Tirs-tors 11.30-24, fre 11.30-01, lør 16-01, søn 2 timer inden forestilling
Hvor meget: Dagens frokostret til 95 kr.

Smak: Klassisk kunstcafeteria

Sankt Johannesgatan 7
1000 København K

Smak: Klassisk kunstcafeteria

Foto: Søren Frank

Restauranten i Malmös kunsthal er langt fra nogen østeuropæisk kantine. Det store åbne lokale er pakket til frokost, også af folk som ikke har været på kunstudstilling. Man bestiller ved disken, og mens man venter på at den varme ret skal ankomme, forsyner man sig fra en salatbuffet, som er free of charge – ligesom det gode brød smørret og vandet.

Glem alt om kantinens salatbar hvor man selv blandet, ærter og majs fra dåse med pivsure hollandske tomater og rå blomkål hugget med økse. Buffeten her tæller delikate »madsalater« f.eks. en grov og mættende bønneragout, tomatsalat, marineret gulerod og bagte kartofler. Læs mere

Hvad: Smak
Hvor: Sankt Johannesgatan 7, Malmö, tlf 46 40 50 50 35
Hvornår: Man-søn 11-17
Hvor meget: Forskellige retter fra 85 kr.

Brogatan: Bohemernes brasserie

Brogatans Chevre chaud salat Foto: Søren Frank

Brogatan er et veletableret brasserie i bedste franske stil. Dagens frokosttilbud talte hele tre hovedretter: Hjortegryde med svampe og rodfrugter (88 kr.), pocheret flynder med muslinger (105 kr.) og gedeostegratinerede rødbeder med spinat og valnødder (88 kr.).

Vi testede førstnævnte, som bestemt gav noget for pengene. Råbiff – tatar – er forståeligt nok et stort nummer her. Kvaliteten var i top. Men her er til gengæld ingen kære frokostmor – man må til læderet, 235 kr. for 200 gram.

Summa summarum 98 spänn for frokost med hjorteragout inkl. vand og kaffe – det kan man ikke klage over. Læs mere

Hvad: Brogatan
Hvor: Brogatan 12, Malmö, tlf. 46 40 30 77 17
Hvornår: Man-tirs 11.30-01, ons-tors 11.30-02, fre 11.30-03, lør 12-03, søn 12-01
Hvor meget: Forskellige retter fra 88 kr.

 

Det mener brugerne..

å den anden side af sundet

å den anden side af sundet bruger de ikke madpakker. I frokosttimen hersker det svenske lunch-koncept. Brazil visa

 

Low OBL Backlinks

Ved bordene drikkes der således sjældent andet end det postevand – som er inkluderet i prisen.Low OBL Backlinks

 

social workers

å den anden side af sundet bruger de ikke madpakker. I frokosttimen hersker det svenske lunch-koncept. Her har du en guide til en god, billig frokost i Malmø.social workers

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register