Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/06/08

Frk. Barners Kælder

Frk. Barners Kælder

Helgolandsgade 8
1653 København V

Åbningstider

Man-lør 11.30-23.00, søn 11.30-17.00. Baren er åben til 02 tor-lør.

Kontakt

33 33 05 33
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

 

 

 

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
I hotelgaden Helgolandsgade ved Hovedbanen ligger en dansk restaurant med rødternede duge, smørrebrød og gammeldags retter på menuen.

Turisterne på hotellerne i Helgolandsgade bag Hovedbanen behøver ikke at gå langt, hvis de vil spise dansk.

Regn med mad som vor mor lavede det: serveret med et salatblad o to tomatbåde ved siden af. Ikke noget nymodens hejs her.

Frk. Barners Kælder serverer smørrebrød på rødternet dug, klassiske frokostretter som pariserbøf og stjerneskud og old school tarteletter, stegte rødspætter og rødgrød med fløde.

Om aftenen kan du få dagens ret, der kan f.eks. være høns i asparges.

Kælderen er bodega-hyggelig med træpaneler og solide borde med dug på. Den er delt i to: En lille bar-afdeling ved indgangen, derpå en lille restaurant, og så en gang, hvor du også finder toiletterne, der leder ned til et større restaurantlokale. Her står menuen på fadøl, mad og fodbold på storskærm under EM og andre store boldbegivenheder.

I Frk. Barners Kælder kan du se plakater for det hjem for fattige, enlige kvinder, som adelskvinden Regitze Barner, åbnede på adressen i 1889 under navnet Bethania for at forhindre at kvinderne skulle have i prostitution. Gad vide, hvad Frøkenen ville sige, hvis hun vidste, at hun lagde navn til schlagermusik, terningespil og store fadøl til efter midnat torsdag, fredag og lørdag?

Om sommeren kan du spise i den lille forhave, som er hegnet ind af en hæk (giv lågen et ordentligt skub, når du skal ind), og frokosten kan samtidig være et studie i landets dialekter, når gæsterne ved nabobordet er Thyborøn.

Bag stedet står tre venner, hvoraf den ene har lavet marketing for Carlsberg, hvilket forklarer husests ølvalg.

Frk. Barnes Kælder åbnede i juni 2008.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.