Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/08/14

Fremtidens cocktails kommer fra Danmark

  • Her ses Hardeep Rehal i aktion under konkurrencen. Foto: Ikke oplystHer ses Hardeep Rehal i aktion under konkurrencen. Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  12  
Danmarks københavnske deltager ved verdens største bartenderkonkurrence spås stor rolle for fremtidens cocktails.

Dommerne ved verdens største og mest prestigefyldte cocktailkonkurrence var ikke i tvivl. Den danske deltager Hardeep Rehal, til dagligt barchef på cocktailbaren 1105 i København, kan noget særligt.

Det uofficielle VM for bartendere, Diageo World Class 2014, er netop blevet afgjort efter fem hæsblæsende dage i England og Skotland, hvor bartendere fra 48 lande kæmpede om titlen som verdens bedste. Og selv om sejren gik til USA, så gjorde danske Hardeep Rehal et stort indtryk på dommerpanelet, der udgør en række af verdens førende cocktailpersonligheder.

Læs også: Tips og trends fra verdens bedste bartendere

Med en flot placering som nr. 10 fik Hardeep følgende ord med på vejen, da han modtog prisen for at vinde en af de otte delkonkurrencer.

”Du er fantastisk bag en bar, og du vil føre cocktails ind i fremtiden.”

Kærlighedsserum i drinken

Hardeep Rehals tilgang til cocktails er også ganske anderledes end de fleste andres. Han har en kemisk tilgang, hvor han nedbryder de enkelte ingredienser, og ser på, hvordan de påvirker både smag og personen, der drikker dem.

”Så i stedet for at folk bare bliver fulde, så får de også noget mere ud af det,” forklarer han.

Eksempelvis lavede han til konkurrencen i England en cocktail inspireret af en kærlighedsserum. Med udgangspunkt i kendte afrodisiaka brugte han eksempelvis hjemmelavet chokoladelikør, nogle få dråber musk, vinsyre og dehydrerede østers knust til salt i cocktailen.

Hardeep Rehals lavede også sit bud på en cocktail baseret på sandhedsserum, hvor han fandt kemiske opskrifter på nettet på rigtige sandhedsserummer brugt af blandt andet CIA, og derefter gik han på jagt i den naturvidenskabelige verden for at finde urter, bark, blomster og rødder, der på et kemiskplan indeholder de samme ting, som den rigtige sandhedsserum.

Fremtiden venter

Meningen med sandhedsdrinken var ikke at få dommerne til at indrømme utroskab eller opgive deres pin-kode, men at fortælle en historie og skabe en atmosfære omkring cocktailen.

”Det er et kæmpe stort arbejde, at lave sådan nogle cocktails, men det er det, der skal til for at skille sig ud til sådan en konkurrence. Og så er det kemiske og det naturvidenskabelige samtidigt noget, der interesserer mig,” forklarer 29-årige Hardeep Rehal, der har en baggrund som ingeniør.

Selv om dommerne ved Diageo World Class 2014 valgte Hardeep Rehal fra til sidst, fik han at vide, at han var forud for sin tid i den måde, han bearbejder cocktails og drinks.

”Og det var også derfor, jeg ikke gik hele vejen. Jeg er nok lidt for langt fremme for World Class, men om et par år stiller jeg op igen, så er konkurrencen blevet klar til det, jeg står for,” lyder det fra københavneren. 

Fakta:
Diageo World Class
:
Verdens største og mest prestigefyldte konkurrence for bartendere. Deltagere
fra 50 lande inviteres, og der er indledende konkurrencer i hvert land for at kvalificere sig. Diageo, der er sponsor for konkurrencen, der verdens største spiritus firma med mærker som Johnny Walker, Ron Zacapa og Smirnoff under sig. Konkurrencen har eksisteret siden 2009, og næste år skal dysten stå i Sydafrika.