Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/05/14

formel B

formel B

Vesterbrogade 182-184
1800 Frederiksberg C

Åbningstider

Man-lør 17.30-22.00

Kontakt

33 25 10 66
 

Køkkentype

Dansk - nyt

Fransk/dansk

Måltider

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Et-stjernet Michelin-restaurant med smagen i centrum

Allerede forhaven ud mod Vesterbrogade vidner om, at man er ankommet til et helt specielt sted, der på én gang er fremmed og ganske lokalt. Bag de gigantiske, rustne plantekasser og det grå gruslandskab finder du gourmetrestauranten formel B.

Selvom formel B tog sine første barndomsskridt allerede omkring årtusindeskiftet og op gennem 2010'erne blev et fast pitstop for madører fra nær og fjern, var det først i foråret 2011, at de for alvor fik branchen og dens gæster til at spærre øjnene op.

Med en sikker stjerne i den eftertragtede Michelin-guide kom det nemlig som noget af en overraskelse, da man bekendtgjorde, at formel B ville gøre op med den formelle og stive atmosfære og erstatte tasting-menuerne med en byge af valgfri småretter.

Mændene bag
Til dagligt drives formel B af køkkenchef Kristian Arpe-Møller og restaurantchef Martin Iuel-Brockdorff Bek. De to herrer afslører, at man på ingen måde havde regnet med at beholde stjernen med det nye, mere afslappede koncept.

Læs også: Formel B åbner lillebror

Men til stor forbavselse blev den hængende, og formel B er til dags dato stadig at finde i Københavns kulinariske elite. Set i bakspejlet mener køkkenchef Kristian dog at have forstået, hvordan udmærkelsen overlevede transformationen: "Vi beholdt stjernen for vores mad - den gode smag overskyggede alt andet"

Det nære, det gode, det afslappede
Netop smagen er da også køkkenets ultimative fokus - et mål der overskygger landegrænser, teknikker og forskrifter. Så selvom langt de fleste ingredienser er danske, er inspirationen hentet over hele verden, dog med rod i klassiske, franske metoder. Om tilblivelsesprocessen i køkkenet understreger Kristian Arpe- Møller, at alle idéer og råvarer har ret til at blive hørt.

Det vil sige, at man for det første arbejder med og sæsonbetonede ingredienser fra dag til dag, men også at samtlige ansatte har noget at skulle have sagt. Så hvis f.eks. en kokkelev har en fantastisk idé, kan den sagtens blive til en ret på menuen samme aften.

Pick 'n choose kort
Menukortet har samme opbygning som ved strategiskiftet i 2011 - ca. 20 forskellige småretter til 130 kr. stykket byder på et væld af fisk, skaldyr, fjerkræ, kød og sødt. Selv om køkkenet på formel B er hyper sæsonbestemt, er enkelte nyklassikere fast inventar.

Det gælder f.eks. desserten "Havtorn en surprise" - et moderne, lokalt og nært favntag med traditionel konditorkunst, hvor den syrlige og søde havtorn serveres i en skal af marengs.

Få en uforglemmelig aften til særpris på Formel b med AOK Kupon

Valgfriheden er et nøgleord i maden, hvilket spiller sammen med den mere afslappede form for service. Som restaurantchef Martin forklarer: "Måske skal du nogle gange selv skænke din vin, og du får ikke en ny serviet, bare fordi du går på toilettet.

Det giver god mening for stemningen i restauranten såvel som miljøet". Nytænkningen har fra dag et vist sig at være et hit hos gæsterne, som nyder, at fokus ligger på det indre frem for det ydre.

Vinen
Til maden tilbydes et stort udvalg af vine fra kendte og mindre kendte producenter; klassisk svovlede som moderne biodynamiske. Denne tilgang, til hvad der findes i vinkælderen, giver genlyd i både maden og restauranten: på formel B er man kræsne uden at være dogmatiske - alt har sin ret, så længe det smager!

Formel B ejer også Restaurant Sletten i Humlebæk nord for København.

 

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.