Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/08/17

Format

  • Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.

    Læs mere om Format her.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Format er gourmetrestauranten på Hotel Sankt Annæ og ejet bag gruppen bag Formel B og Uformel.

Sankt Annæ Plads er kommet til at stråle.

Siden den heftige opgradering i 2016 tager den kongelige nabostribe ned mod Ofelia Plads sig smukkere ud end nogensinde. Her er også kommet godt med liv og nyeste skud på stammen er det 4-stjernede boutiquehotel Sankt Annæ, som selvfølgelig også har en gourmetrestaurant til sine gæster - samt alle andre madinteresserede i byen, der har lyst til at lægge vejen forbi.

Læs også: Billedserie: Oplev gourmetrestauranten Format her

Hotellet har været igennem en ligeså gennemgående renovering som selve pladsen og fremstår nu skarpt og moderne. Hotellet blev i 2013 købt af familien Hildebrandt, der altså havde endog ganske store planer for det.

Familien ejer i forvejen Hotel Ascot i Studiestræde - som i gadeplan har restaurant Uformel liggende, så hvad var mere oplagt end at gentage det succesfulde samarbejde.

Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

'De synes, vi har gjort et rigtig godt stykke arbejde med Uformel, så de prikkede os på skulderen, da de købte Sankt Annæ og spurgte, om vi ville lege med igen,' fortæller Kristian Arpe-Møller som sammen med Rune Amgild Jochumsen også kører Michelin-restauranten Formel B, Palægade samt Sletten.

Læs også: Billedserie: Tarteletter og rødgrød på nye Palægade

Med sig som partnere har de hevet australske køkkenchef Will Smith med ind, som i fire år var assisterende køkkenchef til Rasmus Kofoed på 3-stjernede Geranium samt Morten Steen Andersen ind som restaurantchef. De gør dermed brug af hans ekspertise indenfor hotelrestaurant-drift, da han kommer fra en stilling som restaurantchef på den et-stjernede Frederiksminde i Præstø og dermed ved noget om, både mad og overnattende gæster.

'Vi er selv helt nye i den her hotel-restaurant-genre, så vi har valgt folk, der har prøvet det før.'

Læs også: Guide: De 6 gastronomiske udflugter der er værd at køre efter

Når man går ind på Restaurant Format, kan man enten gå til højre eller venstre. Til højre ligger en nedsænket lounge med dybe stole, pejs og indbyder til at tage en predinner drink eller snacke lidt - med plads til 35 gæster plus udeservering.

Loungen bliver betjent af mad- og cocktailbaren Form, som også hører under Format. Den ligger imellem loungen og selve restauranten, har stilet marmorbar og bredt plankegulv, og man behøver på ingen måde overnatte på hotellet for at besøge den - ligesom restauranten, der også er åben for alle.

Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Læs også: Billedserie: Oplev gourmetrestauranten Format her

Til venstre ligger selve restauranten Format - som i sig selv også er inddelt i to afdelinger. Den ene ligger i forlængelse af det åbne køkken under, hvor det store Molteni-komfur har ærespladsen i midten og en hær af kokke arbejder omkring det, mens gæster i mørke stole sidder under de fritlagte bjælker.

I den anden afdeling er der højt til loftet - det er nemlig en overdækket gårdhave, hvor et stort træ i midten er omringet af hængende glødepærer og karakteristiske blå lædersofaer langs væggen, hvor der også hænger klatrende efeu.

Maden er gourmet og retterne koster 130-350 kr. a la carte, eller man kan tage en menu med snacks og fem retter til 750 kr. Stilen er let, ren og elegant og centreret omkring gode råvarer i sæson.

Krabbe, mandelmælk og kålrabi.Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Format har plads til 70 gæster.

Hvad: Restaurant Format
Hvor: Sankt Annæ Plads 20, Indre By
Hvornår: Åbner tirsdag d. 15. august

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.