Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/03/17

Flora Tehus

  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
  • Foto: Stine Hansen Foto: Stine Hansen
Af banen kaffeentusiaster, der er en ny tebutik i byen, og de nørder den fuldt ud.

I en lang årrække er det primært kaffen, der er blevet nørdet og kælet for i København, men nu er tiden kommet til hardcore tenørder. I Store Kongensgade er Flora Tehus åbnet. Her er der vinket farvel til dyppende tebreve med English Breakfast, mangosmag og andet 'almindeligt te'. Her er tale om te importeret direkte fra Kina.

Hos Flora Tehus kan man få en række sjældne og specielle teer, lige nu er der 26 forskellige slags te som fx grøn te, oolong og rød te. Man kan bl.a. også få Raw puerh, der er ganske sjældent på disse nordiske kanter.

Bag butikken står kinesiske Haiyong Liu og Anna Maria Matei fra Rumænien, der mødte hinanden, da de begge læste på Aalborg Universitet, og som altså syntes, der manglede en helt særlig tebutik i København.

Hos Flora Tehus kan man deltage i en teceremoni, hvor der er én, der brygger teen for dig. Her går man helt systematisk til værks. Vandet har den rette temepratur, og tebladene vækkes til live med det varme vand, der herefter kasseres igen. Herefter er teen klar til at blive brygget. En ny omgang vand hældes over de grønlige teblade, og inden man kan nå at se sig om, så er teen færdigbrygget. Fire sekunder skal den trække, før den er klar til at blive drukket. Teen serveres i små kopper, og så fortsætter det forfra. Teen udvikler sig undervejs og bliver mildere og mildere i smagen. Det er en helt autentisk kinesisk måde at servere te på. Og normalt taler man ikke under en teceremoni, men man kan for alvor blive klog på te her.

Lige nu er det udelukkende teen, der er i fokus, men snart åbner Flora Tehus også op for, at man kan spise kager til sin teceremoni, og man kan selvfølgelig også få sig en kop te to go om morgenen.

Flora Tehus holder tesmagninger, teceremonier og teworkshops. Det koster 59 kr. for en kande te. Man kan også købe tekander, kopper og udstyr til at brygge teen.

Butikken er indrettet med kinesiske møbler og kunst, så man får den helt rette orientalske fornemmelse.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

Taste tea better elsewhere

Taste tea better elsewhere

People with hotmail email address have been complaining about different kinds of issues with their mailing platform. There are several kinds of issue that many users have been facing daily.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.