Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/02/11

Fleury i champagnebaren på Nimb

  • Jørgen Krüff fotograferet på Nimb i oktober 2010 Foto: Morten GermundJørgen Krüff fotograferet på Nimb i oktober 2010 Foto: Morten Germund
På Årets første fredag kan du smage 10 bio-champagner fra huset Fleury for 500 kroner, hvis du melder dig til på forhånd.

Det næsten riddersalsstore rum på 1. sal med de bløde lænestole og kaminen, hvor brændeknuderne ulmer, som gourmettemplet Nimb ved Tivoli kalder sin bar, er den smukke ramme om den champagnebar, der hver første fredag i måneden er det nye mødested for champagneelskere og andre livsnydere, der synes, at de har fortjent at forkæle sig selv og hinanden efter en lang, travl arbejdsuge.

Fredag 4.februar kan du begynde årets første weekend med et lifligt glas foran pejsen i Nimbs bar og en lektion i champagnens forunderlige verden. Fra fyraftens tids er bartenderne klar til at skænke op i de slanke glas. 

En lektion i et champagnehus
Klokken 17 kan både champagne-entusiaster og -novicer opleve Jørgen Krüff som Mr. Champagne, når han giver en grundig indføring i et af Champagnes vinhuse.

En god vinterdrik
Fleury, som Jørgen Krüff selv importerer, fik æren af at indlede det nye års første champagnebar 7. januar med ikke færre end 10 champagner fra Fleury.Efter devisen "too much of a good thing is never enough" er Fleury også februar måneds udvalgte champagnehus, som præger vinkortet og specialsmagningen. For 400 kroner får du lov at smage en håndfuld af husets yngre vine, men også ældre årgangschampagner fra den sagnomspunde årgange 1990 og1996 og fra 1995.

Husk at

  • forudgående tilmelding er nødvendig
  • antal af deltagere er begrænset
  • entre til champagnebaren, som er forudsætning for deltagelse i specialsmagningen, koster 100 kroner - inkl. et glas velkomschampagne, hvis du ikke er medlem af Nimbs vinklub

I Rotunden
Specialsmagningen bliver 4. februar holdt i Nimbs selskabslokale Rotunden, hvor man sidder ved store runde borde. Den begynder klokken 17 og varer til 19.30, hvis det går efter planen, men skal du booke du bord til middag efter smagningen, gør du klogt i at lægge mindst en halv eller en hel time til, hvis du vil være på den sikre side.

Særlige priser fra kl. 16-24
Champagnebaren åbner klokken 16 og sælger et udvalg af champagner, som blandt andre tæller månedens udvalgte champagnehus. Regn med at priserne ligger midt mellem Tivoli-priser og det, som idemand, medarrangør, vinhandler og champagne-aficionado Jørgen Krüff kalder "særdeles fordelagtige".

Middag bagefter
Champagne giver en god appetit, og du kan enten stille den med dagens menu til 400 kroner i stueetagens Brassierie Nimb, eller bestille en beskeden tapastallerken fra barens menukort til 175 kroner.Alle de 16 champagner, som Nimbs serverer i baren på fredag, kan købes glasvis i Nimbs Brasserie, Herman og Vinoteket.

Entre 100 kr. inkl. første glas
Prisen for adgang til champagnebaren er 100 kroner - inklusiv et glas champagne fra månedens champagnehus. De, der er medlem af Nimbs egen vinklub, som chefsommelier Jacob Kocemba står bag, slipper dog gratis ind. Husk at melde din ankomst på mail.

Tilmelding
Special-smagningen koster 400 kroner (oveni entreen), men er good value for money, da barpriserne ikke er helt billige. Der er rift om pladserne, så det er nødvendigt at melde sig til på forhånd på vinklub@nimb.dk. Spørgsmål angående specialsmagningen rettes til nimb@champagnebar.dk.

Hvornår: Første fredag i hver måned kl. 16-24, smagning kl. 17.
Hvor meget: Entre: 100 kr. inkl. et glas champagne (gratis for medlemmer af Nimbs vinklub). Smagningen koster 400 kr. Indmeldelse og et års medlemsskab i vinklubben koster 445 kroner.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register