Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/02/12

Fishmarket

Fishmarket er byens frankofile fiske-bistro, hvor du kan spise skaldyr på store fade og fisk, som de tilbereder den ved Middelhavet.

Ti skridt fra Kongens Nytorv
"Det var her, man spiste østers og drak champagne i gamle dage", forklarer kokken Mikkel Egelund, som sammen med Henrik Lazlo står bag fiskerestauranten, der ikke ligger mange skridt ned af Hovedvagtsgade fra Kongens Nytorv. De to har haft stor succes med Fishmarkets storebror, bistroen Pastis, som de åbnede i Gothersgade i 2006, lige før den store bistrobølge skyllede ind over København. I 2009 blev Pastis kåret som Byens Bedste Bistro.

Liv og glade dage
"Fishmarket er min gamle drøm om en fiskebistro, ligesom man oplever dem i Nice, Cannes og Paris, hvor tjeneren kommer zig-zaggende ned gennem restauranten med et svingende fuldt fad af skaldyr på is, som nærmest drypper på gulvet. Vi kan godt lide, at her er liv og glade dage. Det behøver ikke være så fint, selvom kvaliteten er i orden, vinkortet er godt, og der er ordentlige glas på bordet", sagde Mikkel Egelund før åbningen i december 2010.

Fruits de mer
Foruden de store skaldyrs-anretninger, som hedder Plateau de fruits de mer og fås i to størrelser og masser af østers på store tinfade med knust is, ligesom du får dem i Frankrig, er menukortet fyldt med fisk og skaldyr tilberedt så enkelt og så sundt, som de gør det ved Middelhavet: med masser af olivenolie, lidt tomat, rosmarin og andre krydderurter. Det kan være havtaske, helleflyder eller torsk. Fiskene er primært fisket i danske farvande.

Mænd er også til fisk
"Vi har ikke et fast menukort, men forretterne ligger omkring en 100-krone og hovedretterne fra 185 kroner. Vi har også en enkelt kødret til manden, der er blevet slæbt med af kæresten", forklarer Mikkel Egelund, men tilføjer i samme åndedrag, at det er en illusion, at det er kvinderne, der vælger fiskeretterne:
"På Pastis har vi også mange fiskeretter på menuen, og der har vi lige mange mænd og kvinder, der bestiller dem", slår han fast.

Masser af champagne
Champagnekortet er ligesom på Pastis stort og alsidigt med både gode flasker til rimelige priser og de helt store kanonslag. Husets champagne er den eneste, Fishmarket sælger glasvis, men en flaske koster under 500 kroner, så er I et par stykker, er det en bedre forretning. Du vælge mellem flere hvide vine på glas, mens udvalget af rødvin er mere begrænset.

Frokost og fortov
Fishmarket har som storebror Pastis åbent både frokost og aften. Facaden i Hovedvagtsgade kan også åbnes ud mod solen, når den får magt som den har agt, omend fortovet er noget smallere.

Historien

Mikkel Sharfi, der også driver Kokkeriet i Kronprinsessegade, overtog i juni 2005 Egoisten efter Olsen-drengene, og lukkede den igen i januar 2010. Her efter forsøgte en tidligere event-mand at lancere restauranten, først under dens første navn Egoisten og siden under navnet KGS. Den legendarisk restauratør Willy B. Andersen, som skabte Egoisten, solgte restauranten i 2001.

Pastis Fishmarket åbnede 12. december 2010.

Læs mere
Østers som afrodisiakum
se læsernes anmeldelser af Pastis i Gothersgade

Book dit bord online
Brugeromtale
Oprettet af: Kristian Frederiksen 22. nov 2017
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.