Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/04/07

Fiat

  • Det runde bord under trappen i den underste etage af det italienske spisested Fiat på Kongens Nytorv. Foto: Else BjørnDet runde bord under trappen i den underste etage af det italienske spisested Fiat på Kongens Nytorv. Foto: Else Bjørn
Bag den lille facade på Kongens Nytorv gemmer sig det hyggelige, men alligevel moderne, italienskinspirerede spisested Fondazione Italiana Alimentari Totale med kælenavnet Fiat.
Facaden ud til Kongens Nytorv er kun få meter bred, men bag den ligger en italiensk restaurant i to etager, som nok er moderne, men også hyggelig med sine mange niveauer, rum, trapper og kroge.

Når du kommer ind af døren, kan du se en travl pizzabager jonglere med dej, tomatsauce, parmaskinke og pecorinoost og hale rygende, varme pizzaer ud af den store stenovn. Du kan spise dem i restauranten om aftenen, eller få dem som take away frokost og aften.

Fiat som er det officielle kælenavn for Fondazione Italiana Alimentari Totale er skabt med inspiration fra New Yorks ny-italienske restauranter og fra Osteria Le Logge i Siena, som er restauratør Anders Houmanns yndlingsrestaurant i Toscana. Le Logge er ejet af Gianni Brunelli, der også producerer vin Brunello, selvfølgelig - som Fiat også har på vinkortet.

Tidligere kunne man ofte skelne gode italienske restauranter fra mindre gode, ved at se på om de serverede pizzaer eller ej. Ambitionen på Fiat er at kunne det hele: At serverer pizzaer, der er en kulinarisk oplevelser i sig selv og pasta både i simple versioner og i kombination med kostbare delikatesser som hvide trøfler og hummer.

Menukortet består af en antipasti, en håndfuld pizzaer og pastaer, et par salater, og et par hovedretter med fisk og kød. I bedste italienske stil kan dessertelskere vælge mellem fem måder at tilfredsstille den søde tand på. Desserterne er matchet af et pænt udvalg af forførende dessertvine og sukkersøde likører som Sambuca, Amaretto, Strega og Limoncello, som smager som slik, men slår som en hest sparker.

Norditaliens køligere vine fylder pænt på vinkortet, som ikke overraskende primært er italiensk, men er du mest til franske, spanske eller oversøiske vine, finder du også et par flasker fra de egne, ligesom Fiat har et pænt udvalg af vine, som sælges glasvis, hvis du blot vil have et enkelt glas eller gerne vil smage flere af vinene, men er du ikke alene, og har mod på mere end et glas, betaler det sig ofte at købe en flaske.

Kælderen er restaurantens mest enkle, men intime lokale med en lille bar ved siden af. Den øverste etage har masser af dagslys, men ikke megen plads for hverken gæster eller tjenere, og udgang til i gårdhaven, som i den kølige årstid mest bliver brugt af rygerne. Her pynter i i bedste Lady og Vagabonden-stil pikant vasketøj på snor.

De overdådige, friske blomsterbuketter er et varemærke for restauratør Torben Olsens steder, hvoraf Cafe Victor nok er det mest kendte. Desværre er Torben Olsens andet varemærke, belysningen, kun rigtig hyggelig i kælderen, mens lyset på den øverste etage om aftenen virker køligt.

Sammen med Anders Houmanns har Torben Olsen også åbnet nabocafeen Quote og det frankofile spisested Bistro Boheme på Esplanaden.

Fiat åbnede 10. oktober 2007.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.