Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/08/16

Famo Carne

Famo Carne

Gammel Kongevej 51
1610 København V

Åbningstider

Man-lør 18.00-24.00, køkkenet til 22.00, lukket søndage og i påsken

Kontakt

33 22 22 50
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

Italiensk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Gæster på Famo 51 Foto: Else BjørnGæster på Famo 51 Foto: Else Bjørn
  • Foto: PR Foto: PR
To kokke, som før arbejdede på Era Ora, driver i dag to små, italienske restauranter i afslappet osteria-stil, hvor maden er enkel og rigelig.

Kokken Fabbio Mazzon, som i flere år var køkkenchef på den italienske Michelin-restaurant Era Ora og hans tidligere kollega Morten Kaltoft fik stor succes, da de i Saxogade på Vesterbro i 2005 åbnede Famo, en afslappet, italiensk restaurant med moderne indretning og et rustikt køkken, hvor man ikke gik sulten fra borde.

Restauranten blev et hit på Vesterbro, og det gav de to kokke blod på tanden, så Famo nu har en søsterrestaurant i den modsatte ende af Værnedamsvej på Gammel Kongevej 51; deraf navnet, som også består af de to første bogstaver i kokkenes fornavne.

51 skiftede i 2016 navn til Famo Carne, hvor der naturligvis er en del fokus på kød, men italiensk fokus på kød - hvilket også kan betyde kødet fra en aubergine, så steak-house er det på ingen måde.

Deres tredje restaurant Famo Metro åbnede i 2010 på Østerbro

Maden
"Perfektion interesserer mig ikke", siger Fabbio, når han skal forklare, hvorfor han forlod Era Ora. "Jeg kan godt lide at kunne improvisere. Og jeg kan godt lide enkel, god mad. Det her er ikke nogen fin restaurant, dette er et osteria, insisterer Fabbio.

Her er a la carte, hvor man kan vælge blandt anti pasti, primo, secondo og dolce - alle mellem 40-200 kr.

Modsat Era Ora er er Famo afslappet, og det afspejler sig også på tallerkenerne, som er enkelt anrettet. Her er det smagen og stemningen, som tæller.

Vinene
Selvfølgelig er vinkortet italiensk. Som det er kutyme i Italien, bliver du spurgt, om du vil begynde aftenen med at glas Proscecco, som er Italiens svar på Champagne. Du får god valuta for dine vinkroner. Udvalget er er fordelt på en del hvide og lidt flere røde vine med vægten på de lettere rødvine uden megen smag af træfade.

På vinkortet er ikke priser på enkelte glas vin, men spørg betjeningen, hvis du ikke har mod på en hel flaske, selvom prisen svarer til, hvad du giver for tre glas på mange andre restauranter.

Foto: PR

Indretningen
Restauranten er ret lys med spots med malerier på væggene, som ikke skaber den store intimitet.

Er du forfrossen, er det en god ide at sikre dig et bord langt fra døren. Det er umuligt at genkende de tidligere lokaler i dag, hvor vægge og døre er flyttet og en trappe i en hvid kasse fører ned til kælderen med et langborg og kølerummet med de mange specialiteter af egen import..

Før Famo II åbnede i marts 2007, har baren Autobahn, den tyske vincafe Möbius og cafeen Spoon måttet dreje nøglen på adressen.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.