Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/12/16

Esplanaden 48

  • Foto: PR Foto: PR
Klassisk dansk frokostrestaurant lige ved Kastellet.

Poul Eriksen er et navn, der får mundvandet til at drive.

Igennem mere end 20 år bankede han en af landets største restauranter op til en kæmpesucces - nemlig Grøften i Tivoli.

Den skilte han sig så af med sidste år, for at hellige sig en mere afslappet og tilbagetrukket tilværelse. Det var han til gengæld ikke særlig god til, skulle det vise sig. For den 71 år gamle restauratør havde stadigvæk mod på mere. Så han tog sig en snak med sin gamle køkkenchef, Søren Lützen, om ikke de skulle tage en tørn til.

Og da den tidligere Michelin-restaurant Grønbech & Churchill lukkede ned i starten af november, blev det så startskuddet til endnu en runde i frokost-manegen for de to erfarne kumpaner.

Læs også: Kendt Michelin-restaurant lukker

De kunne nemlig godt se fidusen i at åbne en klassisk frokostrestaurant i det ombejlede kongelige kvartet imellem Maersk, Amalienborg og Kastellet.

”Vores smørrebrød skal laves af de bedste råvarer og selvfølgelig tilbederes fra bunden,” fortæller Poul Eriksen og tilføjer: ”Retterne bliver tilføjet vores personlige stil og kommer til at ligge i et fornuftigt prisleje, så alle kan være med.”

Og de tusinder af gæster der allerede kender makkerparret fra tiden i Grøften, er da heller ikke sene til at viser deres loyale støtte. Faktisk har rygtet om åbningen af Esplanaden 48 gået som en steppebrand blandt frokostbordene, så mere end 1.000 gæster har fået bestilt bord.

”Vi har ikke set så stor interesse for en restaurantåbning siden Casper Christensens åbning af restaurant Congo,” fortæller Henriette Noll Bernstorn, der er Country Manager hos DinnerBooking, der står for at booke borde i restauranten, som har plads til 64 af gangen.

Læs også: København har fået flyvende eksklusiv cocktailbar

Sild fås for omkring 80 kr., en klassisk oksetatar står i 110 kr. og tarteletter 128 kr. Kortet er som vi har lært at elske det igennem en menneskealder og byder på alle de største hits igennem tiderne, og selve indretningen er udført med fin sans for omgivelserne med hav i forhaven.

”Det var næsten oplagt at dyrke den maritime stil og herudover er vi jo så heldige med at have nogle lyse og venlige lokaler med store vinduer,” Fortæller Poul Eriksen.

Restauranten har åbent til frokost hver mandag til lørdag, og herudover vil den have aftenåbent hver fredag.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester