Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/05/14

Era Ora

Era Ora

Overgaden neden Vandet 33B
1414 København K

Åbningstider

Frokost: man-lør: 12.00-14.00 og aften: man-lør 19.00-22.30
Søndag lukket.

Kontakt

32 54 06 93
 

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Gourmet

Italiensk

Atmosfære

Klassikere

Romantisk

 

 

 

  • Reastaurant Era Ora i Overgaden Neden Vandet 33B på Christianshavn. Foto: Kristoffer Juel Poulsen.Reastaurant Era Ora i Overgaden Neden Vandet 33B på Christianshavn. Foto: Kristoffer Juel Poulsen.
At spise på et-stjernede Michelin-restaurant Era Ora er som at medvirke i en film. Du bliver båret på hænder og fødder gennem et måltid af superb kvalitet af tjenere så dygtige og opmærksomme, at du end ikke bemærker deres tilstedeværelse.

Men prisen er også derefter på byens dyreste, italienske luksusrestaurant, der for længe siden satte en helt ny standard for italienske restauranter i Danmark og stadig er førende med sin enkle behandling af formidable råvarer.

Det bedste er ikke godt nok for Era Ora, så man importerer selv fisk, grøntsager, olie, eddike, kaffe og vin fra Italien. Varerne behandles med italiensk enkelhed, men ikke strengt efter traditionen.

Blandt de mange appetitvækkere, der udgør første akt af et måltid på Era Ora, kan der således være uortodokse sammensætninger i stil med havtaske med lime, forårsløg og timian. Der er fuldt fokus på miniforretterne, for de kommer ind til bordet i en rolig strøm - tre ad gangen på smalle tallerkner.

Præcist køkken
Foruden råvarekvaliteten og frække indslag som f.eks. pasta med salvie, citron og stjerneanis er køkkenet på denne italienske luksusrestaurant karakteriseret ved præcision i omgangen med olie, eddike, citron eller lime og salt.

Der er kun een menu på Era Ora, og den består af den nævnte optakt, to pastaretter,  kød til hovedretter, ost og to desserter. Det er muligt at springe pastaen eller både pastaen og osten over, men retterne er ekstremt små, og de fleste kan få plads til det hele.

Vild vin
I den temperaturstyrede kælder (hvor der af og til holdes vinsmagninger) ligger en stor samling af italienske vine. Mange af dem er vellagrede eksemplarer af berømte vine, mens andre er interessante flasker, der ikke ses ret mange andre steder i Danmark. Fælles for dem er den høje pris.

Ligesom en del af råvarerne er sølvbestikket og porcelænet importeret fra Italien. Krystalglassene står selvsagt på tykke hvide duge, og de selvbevidste tjenere har god plads af bevæge sig på mellem bordene.

Nye lokaler
I sommeren 2001 flyttede Era Ora til de nuværende lokaler ved Christianshavns Kanal (til venstre lige før broen når man kommer inde fra byen). Indretningen i det højloftede lokale med glasfacaden ud mod gården og lounge- & cigarbaren ud mod kanalen er i international stil med marmor og mørkt træ i gulvet og varme terracotta- og mokka-farver på væggene.

Månen er det gennemgående indretnings-tema og kan genfindes både i marmorgulvet, over baren ud til det halvåbne køkken og i loftets fuldmåne i bladguld. I den oprindelige restaurant på Torvegade ligger nu den billigere, mere afslappede restaurant L'Altro.

Endelig
Navnet Era Ora betyder 'det var på tide' og henviser til, at restauranten åbnede efter mange genvordigheder i 1982. Fem år senere begyndte ejerne Elvio Milleri og Alessandro Jacoponi gradvist at hæve niveauet til det nuværende.

 

Book dit bord online

Brugeromtale
Oprettet af: Cecilie Marie Meyer 13. mar 2008
Senest redigeret af Cecilie Marie Meyer 2. sep 2011
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.