Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/04/14

Er gærede græshopper på vej ud?

  • Foto: Nikolai Linares Foto: Nikolai Linares
  • Massimo Bottura. Foto: Per-Anders Jörgensen Foto: Ikke oplystMassimo Bottura. Foto: Per-Anders Jörgensen
  12  
René Redzepi har ikke de store forventninger til Nomas placering på restauranternes verdensrangliste, World’s 50 Best, som offentliggøres i aften.

»Et eller andet sted mellem nr. 2 og nr. 50,« svarer René Redzepi, når man spørger ham om Nomas placering på restauranternes verdensrangliste Worlds 50 Best restaurants, hvor Noma sidste år var nr. 2 efter tre år i træk på førstepladsen. Listen, som offentliggøres i aften i London, er opgjort på baggrund af stemmer fra over 900 jurymedlemmer fra hele kloden, som hver må pege på syv restauranter.

Læs mere: Se billederne: Her er alle Københavns Michelin-restauranter 2014

Selv om det ikke nødvendigvis står skrevet i panden, hvem der er jurymedlem, mener restaurantchef Lau Richter, at Noma har haft en del stemmeberettigede gennem restauranten det forgangne år: »Ja, men meget færre end dengang, vi var nr. ét. Vi er i hvert fald meget mindre opmærksomme på det, det er ikke så vigtigt for os længere. Det er vigtigere for mig at kunne sige, at vi ikke har været bedre end det forgangne år. Når jeg tænker på, hvad vi blev nr. 1 med for fire år siden, så er vi på et helt andet niveau nu,« siger Redzepi, der bl.a. har molboøsters, myresmør og gærede græshopper på menuen i disse dage.

»Vi har haft en del modgang i offentligheden det sidste år – først blev vi angrebet af norovirus, og så mistede vi førstepladsen. Det var lige før, at jeg kunne høre alle dem, som af en eller anden grund har et horn i siden på os, gå og gnægge i hjørnerne. Alligevel er interessen for Noma sygelig – hvad vi ikke får ind i mailboxen hver dag af henvendelser fra presse, kokke som vil have jobs, TV-tilbud og reservationsønsker,« siger Redzepi, som mener, at det ligger relativt åbent, hvem som bliver nr. 1 i morgen.

»Der er ikke rigtig noget nyt derude. Som jeg oplever det, er det stadig Skandinavien, som er det nyeste nye,« siger Redzepi.

»For mig er Massimo Buttora (fra Osteria Francescana pt. nr. 3, red.) storfavorit til at rykke opad. Massimo har et udsyn mod resten af verden, hans køkken er ikke så bedstemoragtigt som så mange andre italienske køkkener, og så er han enormt vellidt – der er jo ingen, som gider at se et røvhul som nr. ét.«

Hvad med Can Roca i Catalonien, som pt. er nr. 1?

»De har helt sikkert haft en del stemmeberettigede forbi, men som jeg fornemmer det på stemningen ude i verden, er det langtfra sikkert, at de vinder igen,« siger Redzepi.

theworlds50best.com
osteriafrancescana.it

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester