Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/03/11

”En rising er at pisse på os”

  • Foto: Ikke oplyst
Geranium fik ingen stjerner, kun en rising star af Michelin. De to indehavere Rasmus Kofoed og Søren Ledet var skuffede. Meget, meget skuffede.

”Men i det mindste er der jo kommet seks nye Bib gourmand i København”, siger en journalist, der står i køkkenet på Geranium.

”Bib Gourmand,” nærmest vrænger Rasmus Kofoed:

”Bib Gourmand! Det er ikke stjerner, og det er stjernerne, det drejer sig om,” siger han:

”Den guide giver jo ikke et rigtigt billede af, hvordan København står gastronomisk. Vi har folk, der flyver ind fra USA og Canada for at spise hos os og på Noma. Og så får vi ikke en stjerne,” siger han:

”Det er jo så mærkeligt.”

Det var store stjernedag, dagen, hvor Michelinguidens stjerner blev uddelt. Og der faldt ikke nogen på Geranium, Søren Ledet og Rasmus Kofoeds restaurant i Parkens kontortårn. Det havde de regnet med. Det havde de håbet på. Og skuffelsen nærmest drypper fra dem, som de går rundt i restauranten.

”Det er mærkeligt. Virkeligt mærkeligt,” siger Rasmus Kofoed:

”De er jo nærige altså. Hvorfor skal man være så tilbageholdende og forsigtig? Det passer jo ikke til virkeligheden. København er gået tilbage i stjerner, det afspejler jo overhovedet ikke, at København er en af de mest interessante byer gastronomisk for tiden. Eller alt det danske kokke gør, vinder priser, rejser ud i verden, laver show. Det giver ikke mening,” siger han.

Han har netop vundet Bocuse D’Or, VM for kokke, og restauranten har fået seks stjerner i alle anmeldelser. Gæster flyver ind fra udlandet, og før uddelingen gik alle ud fra, at det nærmest var en selvfølge at de fik en stjerne. Dagens store spørgsmål var, om de fik en eller to.

Læs også: Michelin 2011 - sådan faldt stjernerne

Og så fik de ingenting.

Rasmus var ellers ganske rolig, som han sad sammen med personalet og ventede. Viste billeder fra en middag, han havde været til. Hentede kaffe til de journalister og kamerahold, der blev ved med at dukke op. Svarede venligt på spørgsmål og lod sig interviewe. Smilede og nikkede og sagde:
”Det vil betyde meget”.

Webtv: Geranium snydt for Michelin-stjerne

Så kom mailen. Ingen stjerner. En rising star til Geranium og al snak om champagne forstummede.

Søren Ledet gik væk. Rasmus Kofoed stillede sig ind for kameraer og journalister med blokke. Venlig, rolig som altid. Og ærgerlig.

”Jeg er ikke sur eller ked af det, jeg er meget meget skuffet. Jeg havde regnet med det, og ud fra hvad jeg selv oplever her, og hvad andre siger, så synes jeg, at vi fortjente en stjerne,” siger han.

Søren Ledet nikker. Han går rundt om sig selv:

”Jeg er så skuffet. Og jeg er nok allermest skuffet over, at Michelinguiden ikke har mere tillid til mig og Rasmus. Vi har haft en stjerne før, og vi har fået en meget meget flottere restaurant, hvor vi også er meget meget dygtigere. Jo jo, vi har kun haft åbent fem en halv måned, men de kender os jo godt,” siger han.

Geranium fik en såkaldt rising star efter inspektørens to besøg. Men de havde helst været fri:

”Det er jo at pisse på os, det er da til grin,” siger Rasmus Kofoed, mens Søren Ledet nikker:

”Jeg havde hellere været fri. Hvis man skal følge guiden, ligger Geranium lige under de øvrige restauranter med Michlinstjerne. Det giver jo ikke nogen mening,” siger han.

De to vil ikke ændre noget. De vil arbejde for at få en stjerne næste år:

”Jeg vil gerne vædde på, at vi får den,” siger Rasmus Kofoed:

”Det får vi nok. Og vi er glade, når vi går på arbejde, det er en kreativ proces at have en restaurant, og vi arbejder hele tiden på at blive bedre. Det her ændrer ikke noget. Men det er da lidt en dukkert,” siger han.

”Men i morgen er det vel glemt.”

Læs også: Michelin 2011 - sådan faldt stjernerne

Webtv: Geranium snydt for Michelin-stjerne