Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Emmerys på hjørnet af Olufsvej

Emmerys på hjørnet af Olufsvej

Østerbrogade 51
2100 København Ø

Åbningstider

Man-tor 7.30-17.30, fre 7.00-18.00, lør-søn 7.00-14.30

Kontakt

35 25 12 10
 

 

 

 

Den århusianske brød- og delikatesse-kæde Emmery's ene filial på Østerbrogade ligger på hjørnet af Olufsvej.
Emmerys er en restaurant-institution i Århus, og manden bag, Per Brun, har forbarmet sig over os på Djævleøen og åbnet adskillige filialer i København og i Charlottenlund.

Rygtet om det gode brød var løbet butikken i forvejen, så da dørene til bageriet blev åbnet på Østerbro, varede det ikke længe, før de første stamkunder kunne udpeges. Det er der ikke noget at sige til: Indretningen er lige så smagfuld som brødet, og betjeningen lige så smilende som det soskinshjørne, butikken ligger på.

"Vi er berømte for vores snegle", siger ekspeditricen. Det kan man godt forstå. For Emmerys snegle smager, så englene synger. Men det er svært at sætte Emmerys i bås, for butikken er lige så meget café og specialvarebutik, som den er bageri. "Kolonial-café", foreslår ekspeditricen. Og det passer jo meget godt.

Emmerys på Østerbrogade er nemlig en lille kolonialforretning, hvor man kan købe amerikanske kager som cookies, muffins og brownies, økologisk smør og mælk fra et lille mejeri på Samsø, vine fra Italien, Spanien, New Zealand og Australien, hjemmeristet kaffe, sirupper og meget andet lækkert.

Som for eksempel Per Bruns guddommelige gærfri brød. Det lærer du nok aldrig at bage helt som det fås i butikken, men du bliver hjulpet godt på vej ved at følge opskrifterne i Per Bruns kogebog, som du også kan købe i butikken.

Men du kan også drikke din kaffe som på en café ved et af de høje borde i vinduerne, hvorfra du kan overskue et godt stykke af Østerbrogade. Og selvom butikken ikke har udendørsservering, kan du bede om at få kaffen "to go", og sætte dig på en af de offentlige bænke lige uden for butikken - under de to træer for enden af Olufsgade.

Har du svært ved at beslutte dig for hvilken tapenade eller pesto, for hvilket brød og andet bagværk, du vil servere derhjemme, er de gratis smagsprøver en standardservice i Emmerys. Og det er svært ikke at lade sig lokke, når først man har smagt på de gode sager.

Læs Alt Om Cafe & Natteliv i København.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.