Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/06/16

El Nacional

 • Kæmpe kaktusser, lysekroner og tequila i litervis. Kom med indenfor på den nye latinamerikanske restaurant - El Nacional. El Nacional i Antonigade 8 i Indre By er Københavns nye latinamerikaner. Her set fra facaden. Foto: Rasmus Kramer Schou

  Kæmpe kaktusser, lysekroner og tequila i litervis. Kom med indenfor på den nye latinamerikanske restaurant - El Nacional. El Nacional i Antonigade 8 i Indre By er Københavns nye latinamerikaner. Her set fra facaden.

  Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: PR Foto: PR
 • Kæmpe kaktusser, træborde og pastelfarvede skodder giver indtryk af det afslappede mellemamerika. Foto: Rasmus Kramer Schou

  Kæmpe kaktusser, træborde og pastelfarvede skodder giver indtryk af det afslappede mellemamerika.

  Foto: Rasmus Kramer Schou
Lyst til ceviche, kalvehjertespyd, pisco og mezcal. Så sigt efter El Nacionali Indre By.

Der er run på i Galleri K.

PS Bar & Grill startede festen herinde i Indre Bys lille shoppingcenter. I april 2016 åbnede teamet bag så The Market, som serverer det bedste fra Asien.

Fredag d. 24. juni 2016 smider holdet så deres tredje restaurant på scenen - og denne gang har de taget alt det bedste fra Sydamerika med - fuldt udstyret i plirrende pang-farver og flerfarvede kakler tilpasset den urbane stil.

Læs også: Kom med: Byens nye asiat har newyorker-vibes

Navnet er El Nacional, og restauranten ligger dør om dør med sin asiatiske nabo, The Market. Herinde er der godt gang i grillen, så der altid kan bestilles de grillede peruvianske kalvehjertespyd eller nationalspisen - ceviche - fisk marineret i lime.

Ellers kan man hoppe til Venezuela og snacke de små grove majsbrød, arepas - måske med chilimarineret svinenakke og røget cheddar på toppen - en kær klassisk street-food fra det kæmpestore land.

Billedserie: Kom med indenfor på El Nacional her

Køkkenchefen hedder Carsten Sand, og der bliver hans opgave at fremtrylle et helt kontinent i én restaurant:

»Det har været vigtigt for os at alt oser af Latinamerika. Det være sig alt fra menukortet, den let genkendelige stemning og ikke mindst det latinamerikanske temperament. Derfor har jeg f.eks. ikke den obligatoriske klokke at ringe på, men råber SERVICE i stedet, « fortæller han.

Kæmpe kaktusser, træborde og pastelfarvede skodder giver indtryk af det afslappede mellemamerika. Foto: Rasmus Kramer Schou

»På El Nacional må gæsterne gerne tage lidt pis på os. Til gengæld risikerer de så også alt blive kaldt ind i køkkenet for selv at anrette maden. Alt sammen med et glimt i øjet.«

Afslappet sydamerikansk betyder også, at alle serveringer kommer family-style, hvor man altså deler ved bordet, smager hos hinanden og generelt mødes om maden.

Til dessert kan man jo dele en latinamerikansk bananasplit med muskovado iscrème, ristede macademia nødder og en soja-æblekaramel.

Alt kan selvfølgelig skylles ned med masser af argentinsk vin eller store cocktails fyldt med både rom, pisco, mezcal og tequila.

Se billeder fra restauranten lige her.

¡Ay, caramba!

Hvad: El Nacional
Hvor: Antonigade 8
Hvornår: Åbner fredag d. 24. juni

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.