Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/11/09

DØP - Den økologiske pølsemand

DØP - Den økologiske pølsemand

Købmagergade 52A
1150 København K

Åbningstider

Pølsevognen følger omkringliggende butikkers åbningstider

Kontakt

30 20 40 25
 

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Fastfood

 

 

 

  • Den økologiske pølsevogn ved middagstid i december 2009. Foto: Else BjørnDen økologiske pølsevogn ved middagstid i december 2009. Foto: Else Bjørn
  • Den økologiske pølsevogn ved middagstid i december 2009. Foto: Else BjørnDen økologiske pølsevogn ved middagstid i december 2009. Foto: Else Bjørn
  12  
Byens første økologiske pølsevogn åbnede i november, da Claus Christensen stillede vognen op ved Rundetårn. Han drømmer om en flåde af økopølsevogne i byen.

Der er dage, hvor det eneste saliggørende er tanken om en sprød pølse. Men desværre også dage, hvor tanken om en industrifætter af slagsen i blødt klægt brød er en vederstyggelighed.

Sådan behøver det ikke længere være. Byens første økologiske pølsevogn åbnede 24. november.

"Jeg vil gerne lave bedre fastfood," siger Claus Christensen, der siden sin studietid på Suhrs Seminarium og med sin uddannelses som professinsbachelor i ernæring har arbejdet med udvikling af fastfood.

Derfor har han nu stillet sin økologiske pølsevogn op ved Rundetårn, og herfra vil han svinge franske og ristede hotdogs over disken, lavet af økologiske gris eller okse og puttet i brød af langstidhævet dej med fuldkornsmel og med hørfrø. Alt er økologisk, fra remouladen til de ristede løg. Hvis man har brug for vædske, må man undvære cocioen men kan drikke økologiske sodavand.

"Jeg serverer også en krydret oksepølse og til dem en rodfrugtmos, som er lavet uden fedtstof eller mælkeprodukter, kun af kartoffel og pastinak. Det er en måde, hvor man kan få nogle af de grøntsager, man skal have på en dag, i pølsevognen. Det er jo ellers lidt svært i de traditionelle pølsevogne," siger han.

En grillet hotdog kommer til at koste 34 kr.

Claus Christensen håber, at pølsevognen ved Rundetårn kun er den første af mange:

"Lige nu er der kun den ene, og den har jeg kastet en masse penge i, men jeg håber, at der kan komme flere. Måske at andre pølsemænd får lyst til at få det samme koncept, så flere kan få lidt sundere fastfood."

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester