Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/12/12

Din Baghave popper op på Østerbro

  • Ejer af Din Baghave, Mette Helbæk Foto: Line Thit KleinEjer af Din Baghave, Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
Den populære grøntsags-pusher fra baghaven vender tilbage til Østerbro to weekender i december.

Din Baghave blev hurtigt kendt for deres koncept med at hente sæsonvarer fra Danmarks dygtigste bønder og frugtavlere og bringe dem til Østerbro, hvorfra de blev solgt fra boden på Victor Borges Plads, også kendt som Hjertepladsen.

Alle varer blev handlet med kærlighed, men alligevel var det nogle gange op af bakke for den lille butik, der siden rykkede til rigtig butik på Vesterbro, og nu er gået under jorden og blevet til en netbutik.

Indtil nu.

'Vi ved, at vi er savnet på Østerbro, for mange af vores stamkunder fra Hjertepladsen er fulgt med, da vi rykkede inden døre på Vesterbro. Jeg får også hver måned mails fra østerbroere, som er alt lige fra bedende til truende. De vil have deres grønthandler tilbage', forklarer ejer Mette Helbæk.

Nu får folket, hvad det ønsker. Din Baghave kommer i to weekender i december tilbage til sin helt oprindelige form, med telt, vippende borde og sæsonens råvarer.

På markedet på Østerbro kommer Din Baghave igen til at stå sammen med juletræssælgeren lige foran de to hyggelige restauranter, det italienske pastaværtshus, Fischer og den franske charmør, Jean Claude.

Der vil være smagsprøver på kirsebærvin, kirsebærsauce og andre julespecialiteter fra forskellige danske producenter, så der bliver skabt den helt rigtige julestemning.

Der er selvfølgelig også masser af de varer, det ellers kan være svært at få andre steder: grønkål, skorzonerrødder, græskar, belle de boskoop-æbler, vilde svampe, beder i gul, hvid og stribet, og så alle de mere 'almindelige' varer, man har brug for i denne tid: rødkål, kartofler, rødbeder osv.

Mette Helbæk er selv på pladsen alle fire dage, så man kan få sig en snak omkring fremtiden for forretningen. Der skulle efter sigende være noget godt i vente.

Hvad: Din Baghave
Hvor: Victor Borges Plads, Østerbro
Hvornår: Lørdag d. 15.12. kl. 10-15, torsdag d. 20.12. kl. 12-18, fredag d. 21.12. kl. 10-18 og lørdag d. 22.12. k. 10-15