Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/09/13

Det Kongelige Teater åbner stor café

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Gamle Scene på Kongens Nytorv åbner stor café 19. september - og giver gratis kaffe.

Hvis man går forbi Gamle Scene på Kongens Nytorv i disse dage og ser et stort hul i væggen ud mod Magasin, så skal man ikke frygte, at Olsen Banden er på spil igen. Det Kongelige Teater er, som en del af et stort renoveringsprojekt af Gamle Scene, ved at bygge en café, med plads til godt 80 mennesker - med både ude- og indeservering.

Læs også: Fem stjerner til nyt HCA-show: Simply the best

Caféen kommer til at hedde August B efter den verdenskendte og for længst afdøde balletmester August Bournonville. Formålet er - udover at slukke tørst og stille sult - at åbne dørene til den traditionsrige bygning på vid gab, så alle kan opleve de unikke historiske rammer, og cafeen kommer derfor også til at brede sig ind i Gamle Scenes foyerområde, så kaffen kan drikkes under lysekroner og de hvælvede buer, som har stået i flere hundrede år og budt konger og dronninger velkommen. Stemningen bliver afslappet, men med et pariser-swung-fra-30'erne, med jazz i højttalerne og teaterplakater på væggene.

Enkelt menukort
Menukortet er enkelt og klassisk med det obligatoriske morgenmadsudbud af boller, kager og croissanter, sandwich, salater og en charcuteri-tallerken, der i stedets ballet-ånd er døbt: pas de deux. Så kan man selv prøve at regne ud, hvor mange mennesker dén er beregnet til. Kaffe (også to-go), the og sågar en særfremstillet August B øl leveret af Skands.

Læs mere: Prinsesse og skildpadde for en dag

August B's restaurantchef Henrik Junker er uddannet kok og har tidligere arbejdet på Kong Hans, Premissé og Herman. I 2008 startede han MadSynergi, og nu er han blevet teatralsk:

"Der har helt fra start i projektet været en speciel energi og gejst omkring det at åbne op for en af landets mest kendte bygninger. Ved at åbne August B får gæsterne mulighed for at møde et mere uformelt teater end tidligere. Stemningen bliver afslappet, og vi laver en café i den klassiske betydning. Et socialt mødested, hvor der er fokus på kvalitet over hele linjen," fortæller han.

Åbent til midnat
Cafeen kommer til at have åbent i dagtimerne og til midnat fredage og lørdage, og der er åbent for alle - også dem uden billet til en forestilling, hvilket betyder, at et af byens flotteste rum endelig bliver åbnet op for alle. Skulle man så blive fristet af teaterplakaterne og stemningen, så vil det være muligt at købe sig en billet til Det Kongelige Teater i en billetautomat.

Og mon ikke, der også vil være en god chance for at spotte en balletdanser, en skuespiller og en operasanger i ny og næ.

Der er gratis kaffe til alle nysgerrige på åbningsdagen torsdag d. 19. september.

Hvad: August B
Hvor: Det Kongelige Teater, Gamle Scene.
Hvornår: Åbner torsdag d. 19. september