Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/17

Det japanske Taarn i Tivoli bliver til populær sushi-restaurant

  • Det japanske Tårn i Tivoli , der tidligere hed Det kinesiske Tårn i aftenlys Sankt Hans aften 23. juni 2010. Foto: Torben ChristensenDet japanske Tårn i Tivoli , der tidligere hed Det kinesiske Tårn i aftenlys Sankt Hans aften 23. juni 2010. Foto: Torben Christensen
Når Tivoli åbner op for Halloween-sæsonen er det med en ny restaurant i det kendte tårn.

For 14 år siden åbnede den allerførste Letz Sushi i København. Det var på Ndr. Frihavnsgade, og nu er kæden vokset til 16 restauranter i hele landet.

Når Tivoli igen åbner sine døre for Halloween-sæsonen, kan den kendte sushikæde så skrive det berømte japanske Taarn - som første gang kunne opleves i den gamle have i år 1900 - på deres restaurant-cv.

Læs også: Tivoli bruger formue på at gøre klar til halloween

»Jeg tror, at Tivoli er en drøm for de fleste restautører. Det har det i hvert fald længe været for os. På det seneste har den drøm bare fået endnu mere næring gennem udviklingen af vores bæredygtige profil, der stemmer helt overens med Tivolis. Vi ser det som en unik mulighed for at bringe liv til en af Tivolis ældste og mest ikoniske bygninger, og på den måde at være med til at føre den ind i en ny æra med respekt for Havens arkitektur og traditioner,« siger Letz Sushis direktør, Anders Barsøe.

Letz Sushi er på det seneste gået i gang med at føre deres koncept i en mere bæredygtig retning. De har f.eks. skiftet til økologiske ris og bruger certificerede fisk og skaldyr.

Og det er noget, Tivolis underdirektør med overordnet ansvar for Tivolis lejere, Annette Juhl, er glad for:

»Vi ser meget frem til det nye samarbejde, og med Letz Sushi føjer vi et nyt koncept til Tivolis i forvejen mangfoldige madudbud. Der er ingen tvivl om, at deres koncept med bæredygtige råvarer taler til mange, og falder godt ind i Tivolis generelle strategi for økologi og bæredygtighed. På den måde vil de klæde Det japanske Taarn, men de vil også glæde de mange af vores gæster, der ønsker sig velsmagende sushi af gode råvarer og til venlige priser. Vi glæder os også over, at de bliver en del af Tivoli Food Hall, der åbner i november«.

Læs også: Cock’s & Cows har åbnet stor burgerrestaurant i Kødbyen

Tivoli åbner igen 13. oktober lige før skolernes efterårsferie. De 24 dage, som Halloween-sæsonen varer, koster over 10 millioner kroner i udsmykning med blandt andet 22.000 græskar, lys og dekorationer, der skal bringe uhygge ind i haven - og altså sushi i tårnet.

De har til anledningen udviklet en ny pumpkin-marshmallow tærte. Plus man kan smage pumpkin ramen, tempura og sushidogs på menuen. Der vil også være et udvalg af mikro-bryg på fad foruden kædens yuzu-limonade og yuzu-cocktails.

Michelin-kokken Henrik Yde og hans restaurant Kiin Kiin Piin To rykkede tidligere i 2017 ind i tårnet, men den restaurant nåede kun at have til huse her i fem måneder, inden samarbejdet ophørte.

Hvad: Letz Sushi
Hvor: Det japanske Taarn, Tivoli
Hvornår: Premerie fredag d. 13. oktober