Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/02/12

Der er liv i »Lungen«

  • Foto: Uffe Weng Foto: Uffe Weng
The Lounge på Nørre Farimagsgade er tilbage – nu med rigtigt køkken, slikket interiør, cocktails og DJ. Vinen er dog set bedre.

Der var engang en bar, som hed The Lounge. Først var loungen ejet af Muxoll og Levysohn, og siden blev det Leopolds. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg nåede at tilbringe en del timer på stedet, som vi normalt bare kaldte »Lungen«.

Jeg anmeldte sågar stedet for ti år siden under overskriften »Leopold og rucola tøserne«. Dengang var det jo café-køkkenet, som hærgede med pesto og fusion i lange baner. I dag er Lungen lukket og genopstået som Made, og pudsigt nok ligner steder nu for første gang en rigtig lounge med mørkt og slikket interiør i mat guld og sort.

Fra kl. 22 fyrer DJen op under musikken, og så er det meningen, at situationen stille og roligt skal udvikle sig til en fest. Ude foran i baren stod der ganske rigtig også nogle unge smarte mennesker klædt på til narrestreger, men da vi kom op i spiselokalet bagved, så jeg til min forbavselse, at bordene var besat med midaldrende mennesker, som var endnu ældre end mig selv. Rabatjægere, viste det sig, som havde købt et måltid til reduceret pris gennem et af byens sweetdeal-agtige rabatsites.

Læs også: Her kan du spise i 2012

Vi blev tilbudt en lignende pakke til 450 kr. for fem retter, men fandt det i anmelderiets hellige navn mere relevant at gå a la carte. Eller rettere, så meget a la carte, som det nu lader sig gøre, for i lighed med Cofoco og madklubben kører Made et koncept, hvor man kan vælge to eller tre retter fra kortet til enhedspriserne 250 og 350 kroner plus diverse tillæg.

For mit vedkommende endte de tre retter således med at stå i hele 585 kr. og så er det jo lige pludselig ikke så billigt længere, faktisk er det næsten lige så meget som fire retter koster på Formel B!

Ind kom først to quenelle formede kugler i sort hvid som yin og yang. Den hvide kugle var smør rørt op med kærnemælk, men den knaldsorte som lignede et lakridsæg, var smør med trøffelolie og blæksprutteblæk. Sidstnævnte smagte både af hav og ventilgummi, en lige lovlig avanceret kombination efter min smag. Men det var til gengæld også den eneste alvorlige anke, hvad angik maden denne aften.

Eftersom jeg ikke er meget for søde sager, lod jeg min ledsager om at teste coktailkortet, som tydeligvis er husets stolthed – det endte med en »Dutch Foreplay« (100 kr.) som er Bulldog gin med rød vermouth, mens jeg nuppede et glas god champagne, Brût excellence fra Gosset (120 kr.). I øvrigt en af de meget få ting på det meget begrænsede vinkort, hvor alle vinene stammer fra en og samme leverandør, som jeg havde lyst til at drikke.

Læs også: Cocktailbarer, du skal kende

Ikke mindst på rødvinssiden stod det sløjt til med stort set udelukkende solsvedne oversøiske vine. Jo, der var en klassisk brunello fra det gode hus Il Poggione, men den stod i 900 slag til nakken, hvilket er et stykke over budgettet for vor hårdt prøvede officin. Så vi endte med Poggiones billigste rødvin, en rosso toscano blandet af sangiovese og merlot (260 kr.) - ved Gud ikke nogen stor vin. Det eneste gode at sige om den tørre og frugtforladte drik var, at den flinke tjener som ønsket havde kølet den ned til 15 grader.

Med vinen til forretterne gik det bedre. Vi nød et enkelt glas riesling fra Engel i Alsace, som fungerede fint. Min forret, som gik under titlen skaldyrscassoulet og kostede et tillæg på 50 kr., bestod af en skaldyrsuppe, sådan cirka midt mellem bisque og bouillabaise med tydelig smag af lakrids (jeg gættede fennikel – kortet siger estragon). Fyldet bestod af jomfruhummer, kammuslinger, tern af chorizo, tomat og så lidt al dente hvide bønner. Det lyder måske tungt, men i realiteten var serveringen ganske lille og smagte faktisk rigtig godt.

Også min ledsagers servering var så lille at det nærmede sig appetizer størrelse. To hårdt stegte kammuslinger var placeret på en creme af blomkål og dresseret med lidt sprød blomkålscruditéer, malt crumble og urter. Helt udmærket.

Til hovedret fik jeg en 300 grams amerikaner ribeye med bearnaise og fritter – den stod i en ekstraregning på 125 kr. 35 kroner for den grønne salat, jeg bestilte til for bare at komme i nærheden af de officielle kostråd. Ikke noget særlig originalt valg, men en god ret at teste på, fordi den serveres overalt pt.

Bøffen var stegt medium rare som ønsket og mør, saftig og fedtmarmoreret, som amerikansk kød jo oftest er det – bearnaise og fritter var også i orden. Min ledsager derimod sprang på dagens »Home made dinner« som viste sig være et stykke skindstegt torsk med æbler, porrer og en flødelegeret sauce samt kogte kartofler på siden – meget enkelt, men igen helt udmærket.

Desserterne fulgte samme mønster – enkelt og acceptabelt. Nu, da jeg alligevel var i gang med at slå lokalrekorden i menutillæg valgte jeg créme brûlée ( 25 kr.) en flad model med stor karamelliseringsoverflade og dermed meget sukker, men o.k. og ledsaget af en forfriskende sorbet af havtorn (de små orange bær, som vokser ved stranden og smager lidt a la passionfrugt).

Havtornen gik igen i form af både is og hele bær i min ledsagers dessert, hvis hovedelement var en tæt chokoladeganachekage. Hvor desserterne var o.k. så stak det helt af for dessertvinen. Valget stod til min fortvivlelse mellem to corny hedvine, Port og Pineau de Charentes. Ikke mindst sidstnævnte er simpelthen for meget 80er-farmor at servere i 2012, så jeg endte nødtvunget med at pege på portvinen: Ind kom to i mere end én forstand hede glas – temperaturen var over 25 grader vil jeg tro, jeg havde glemt mit termometer, men jeg gætter sjældent mere en én grad skævt.

Læs mere om Made: Her kommer festen til dig

Vinen var tillige piv oxideret, nærmest som om den havde været opbevaret i åben tilstand ovenpå fjernvarmefyret. Under alle omstædigheder var tjeneren flink at bringe vinen ud igen, og da det var den sidste sjat af den sidste flaske portvin vi havde fået, endte vi alligevel med Pineau de Charenten, der smagte som sød juice blandet med billig cognac – hvad det jo dybest set også er!

Retfærdighedsvis skal det siges, at vi ikke blev bonnet for disse glas. Lidt ærgerligt med de sløje vinforhold – for ellers havde det jo været en udmærket aften i den gamle Lunge, hvor køkkenet tydeligvis har udviklet sig siden dagene med burgere, pesto og rucola, og betjeningen er fuldt ud kompetent. Vi befinder os midt i feltet på tre og en halv stjerne, men vælger at lade det blive ved tre denne gang på grund af knapt så stærke vinside.

Hvad: Made
Hvor: Nørre Farigmagsgade 57, Kbh. K. Tlf. 33 11 33 63
Hvornår: Tirs-ons 17-23, tors 17-24 og fre-lør 17-02
Hvor meget: To retter fra 250 kr.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Skarpt

En fornøjelse at læse din anmeldelse, og selv om hr. & fru Danmark vrænger lidt på næsen skal du forsætte din skarpe stil.

Det er ikke for meget at forlange, at en restaurant har et rimeligt vinkort, og ikke bare noget billigt oversøisk sprøjt der pleaser flertallet, som måske ikke ved bedre?

Blev både oplyst og fik et smil på læben flere gange i løbet af den anmeldelse her..

 

We, the pøbel

Lad mig lige minde om, alle tre kommenterende udgaver af samme Søren Frank, at vi, the pøblen

ikke er sat i verden for dit forhåndenværende selv-velbehageligt.

Skål skipper

 

*****

Rigtig god anmeldelse!!! Ved at dø af grin efter at have læst om den portvin.... Og rart med anmeldelser der virkelig er skarpe hvad gælder vinkortet. Tak

 

Røfen Krans

Det er nu en fin brugeroplysning i en anmeldelse af en restaurant at vurdere vinene og vinkort. Især når stedets fancy hjemmeside ikke nævner vine med et ord. Det siger nok også lidt om stedets prioritering. Lidt mærkeligt, når to pers. immervæk skal lægge 1.000 - 1.200 kr. for en treretters og en flaske vin.

 

Åååååh

....jeg eeeelsker når du slagter et vinkort. Der er så mange vintage (notch notch) SF kommentarer i ovenstående, at det halve kunne være nok. Det glæder mig at du forbliver den samme, til trods for pøbelens skrig og skrål.

 

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Clockwork

Ny Cirkus Festival - Sisters

Foto: Ikke oplyst

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Ny Cirkus Festival - Oktobre

Foto: Ikke oplyst

Hyperaktiv vildskab under blafrende teltdug

Ny Cirkus Festival - Risque Zéro

Foto: Ikke oplyst

Flyvefærdigheder, en romantisk western og en forsvunden hest

Ny Cirkus Festival - Miss Dolly

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester