Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/08/17

Den succesfulde cider-festival er tilbage og du er inviteret

  • Et skud fra sidste års succesfulde cider-smagning. Foto: PR

    Et skud fra sidste års succesfulde cider-smagning.

    Foto: PR
25 producenter fra hele Europa mødes i København til kæmpe cider-smagning - og du kan komme med.

Cider bobler løs i Danmark, og er efter sigende det nye champagne.

Selvom Danmark er et traditionelt æbleland, har vi aldrig rigtig haft den store tradition for at udvikle den gærede æblemost. Så det har været Frankrig og Storbritannien, der har sidder på markedet.

Læs også: Haps haps haps: Så er der snapsefestival

Det er de seneste år blevet vendt rimelig meget på hovedet, da topklasse producenter som danske Fejø Cider og Æblerov har sendt så godt cider på markedet, at f.eks. Noma og Relæ har indgået samarbejde med Æblerov for at udvikle unikke flasker til deres menuer.

Og netop ejerne af Æblerov, Morten Sylvest Noer og Christopher Melin, er også nogle af hovedkræfterne bag cider-festivalen som vender tilbage efter sidste års succesfulde premiere sammen med Holm Cider, Decideret Cider og i samarbejde med Copenhagen Cooking & Food Festival.

Guide: Se billederne: Sådan så Nørreport Station ud i gamle dage

»I mange lande har cideren en fast plads på frokost- eller middagsbordet, og der bliver lavet nogle fantastiske cidere som både den danske befolkning og de danske cidermagere kan glæde sig til at smage,« siger Morten Sylvest Noer og løfter sløret for, at der på festivalen vil være mulighed for at smage, snakke og møde 25 forskellige producenter fra Estland, Schweiz, Skotland, Frankrig og Spanien.

Det koster ca. 100 kr. at deltage i festivalen, og 'pop-cider' er bandlyst. Faktisk har festivalen indført et dogme på fire regler, som lyder på:

- Rigtig cider er ikke pasteuriseret

- Rigtig cider er ikke udvandet

- Rigtig cider er ikke tilsat sukker for at hæve alkoholprocenten

- Rigtig cider skaber glæde for både cidermageren og kunderne

»Det har været nødvendigt at skabe disse dogmer, da alt for mange produkter i dag slår plat på begrebet cider,« mener Morten Sylvest Noer.

Se billederne: Kom gratis med til Michelin-kokken Puglisis nye madfestival

Der er tre forskellige smagerunder á to timer hver. Du kan se de forskellige tidspunkter lige her.

Når der er blevet skålet, smagt og snakket løs slutter cidermagerne festivalen ved at sætte sig ved det store langbord, hvor gæster også er vekomne til den afsluttende fællesmiddag. Her vil cideren flyde frit og AOK Byens Bedstes nominerede Chicks by Chicks smækker fem økologiske anretninger på bordet - og man kan komme med til middagen med cider ad libitum for 350 kr.

Hvad: Rigtig Cider – Copenhagen Cider Festival 2017
Hvor: Israels Plads, Indre København
Hvornår: Lørdag 26 august kl.11-23
Hvor meget: 99-130 kr. for festival. 350 kr. for langbordsmiddag med 5 retter Chicks by Chicks og fri cider.
Hvordan: Læs mere her

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register