Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/05/17

Den magiske drivhusrestaurant på toppen af Østerbro er tilbage

  • På Østerbro ligger ØsterGRO. Det er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som forsynee lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på 3. sal af af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4. Og så er det en restaurant. Foto: PR

    På Østerbro ligger ØsterGRO. Det er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som forsynee lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på 3. sal af af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4. Og så er det en restaurant.

    Foto: PR
Spis i et drivhus på en tagterrasse fyldt med planter. Lyder det fantastisk - det er det også.

Endelig - ØsterGRO er tilbage.

Efter Stedsans valgte at lukke for deres drivhusrestaurant på toppen af Østerbro for at slå sig ned med nye projekter i Sverige, er det som om, at der har manglet noget deroppe.

Se billederne: En aften i himlen i den magiske drivhus-restaurant

Men fredag 5. maj falder det hele på plads igen.

Her åbner Gro Spiseri nemlig i næsten det samme setup. Og hvad er så det?

Lad os starte med starten: På Østerbro ligger ØsterGRO. Det er en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som forsyner lokale familier med friskhøstede grøntsager groet på tagterrassen af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4.

Man skal ind i gården og op af vindeltrappen, før der møder en et fantastisk syn.

Her ligger simpelthen en mark med de skønneste planter under åben Østerbro-himmel og et stort drivhus, hvor man kan slå sig ned til middag. Men man skal være hurtigt ude med at reservere billetter. Det kan man gøre lige her.

Læs også: Gentofte har fået seriøs gourmetrestaurant

»ØsterGRO er et grønt åndehul for hele byen, og vi ønsker med Gro Spiseri at kunne byde endnu flere mennesker op i de grønne rammer til gode helaftensoplevelser med middage om fælles langbord, madværksted og specialarrangementer i drivhus og under åben himmel,« siger Livia Urban Swart Haaland, med-initiativtager til ØsterGRO og Gro Spiseri.

Drivhuset hvor man sidder ved et langbord og spiser. Foto: Oliver Herlitschek

For at få det hele til at spille, er der sat et kokkehold, som tidligere har arbejdet på steder som Noma, 108, Manfreds og Bæst. Kokkene deler så de forskellige opgaver imellem sig deroppe, men fælles er dog, at man kan bestille en 5 retters middag til 400 kroner.

Der bliver sat friske, sæsonbetonede, økologiske og respektfuldt fremskaffede råvarer fra de gode lokale avlere, jægere og fiskere på bordet, og man kan så tilkøbe drikkevarer på aftenen.

Blandt andet naturvine, øl og hjemmebryggede drikke med gode alternativer til alkohol.

Læs også: Madklubben kommer til Østerbro med gigantiske planer

Efter middagen kan man nyde resten af aftenen på tagfarmen under åben himmel med solnedgang og bål under stjernerne.

Gro Spiseri har åbent fire aftener om ugen, fredag til mandag, for to hold gæster á 24 personer per aften - og afholder derudover et billigere månedligt mandagskøkken, ugentligt madværksted, specialarrangementer og tilbyder mad ud af huset til større arrangementer.

Hvad: Gro Spiseri
Hvor: Æbeløgade 4, Østerbro
Hvornår: Første aften fredag d. 5. maj 2017
Hvor meget: 400 kr. for 5 retter.
Hvordan: Book billet lige her