Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/12/12

De her restauranter fik flest stjerner i 2012

  • Foto: Jeppe Michael Jensen Foto: Jeppe Michael Jensen
Berlingskes madanmeldere, Søren Frank og Svend Rasmussen, har igen i år spist sig gennem landets køkkener. Nogle gange er de svævet ud på en lyserød sky, andre gange har de rynket lidt på næsen. Vi har gennemgået årets madanmeldelser, og fundet topscorerne og bundskraberne. Her er årets restauranter, som modtog flest stjerner.

Noma

Personalet på restaurant Noma gør klar til at modtage aftenens gæster.Der afholdes briefing og alle detaljer planlægges med noget, der ligner militær præcision. Foto: Jens Astrup

Søren Frank tog temperaturen på verdens bedste restaurant, Noma. Første servering var levende myrer, og desserten var anmelderes første succesfulde møde med myseost, hvilket blot bekræftede de seks stjerner.

Nimb Louise

Foto: Erik Refner

Thomas Herman forlod Michelinrestauranten i Tivoli, og ind kom Allan Poulsen. Det bekymrede dog på ingen måde Svend Rasmussen, der uddelte seks af de store for en aften med smooth sailing hele vejen.

Søllerød Kro

Foto: Martin Sylvest Andersen

Vedholdenhed, vedholdenhed, vedholdenhed. Hvis nogen gourmetrestaurant i dette land har levet op til michelinguidens krav om stabilitet, så er det snart 335-årige Søllerød Kro. Og endnu engang scorer de toppoint hos Svend Rasmussen, der sendte seks stjerner deres vej.

Fem stjerner

Ovenstående tre restauranter var de eneste, der fik fuldt hus på karakterskalaen i 2012. Til gengæld var der en stor gruppe forfølgere lige i halen på dem - alle med fem stjerner.

Her finder vi klassikeren Henne Kirkeby Kro, hvor Paul Cunningham nu regerer, samt Formel B drengenes superbistro, Sletten.

Der er også de nye frække drenge i klassen med masser af gå-på-mod og retter, der imponerede madanmelderne. Kadeaus lillebror, Pony fik store roser med på vejen, ligesom Rasmus Oubæks nyeste, Pluto, henrykkede.

Naborestauranten Clou bliver styret af Berntsentvillingerne, og den fik såmænd også fem stjerner.

Stammershalle Badehotel på Bornholm satte barren højt for badehoteller i provinsen. Og hjemme i København hev både Bella Sky og Nobu rosende ord med på vejen sammen med deres tæt på topkarakter.

 

Det mener brugerne..

?

Man kan også snobbe ned af. Da ingen af de nedenstående kommentatorer har været på Noma, så synes jeg de skulle tage og prøve det før de kalder noget for snobbet. Jeg har været på Noma iført noget så usnobbet som gammel T-shirt og jeans, og det var en fantastisk aften som jeg stadig tænker tilbage på her flere år efter. Jeg synes det var dyrt men det var også den bedste madoplevelse jeg nogensinde har haft og derfor pengene værd.

 

Snopperi!

Jeg læser madanmeldelserne, griner lidt af det, og undgår disse restauranter. Årsagen er, at næsten samtlige madanmeldere er snopper af første klasse.

Jeg tror, at langt langt størstedelen af den danske befolkning, når de går ud, har tre ønsker. For det første, skal det være et afbræk fra dagligdagen, og afslapning fra selv at lave maden selv, og blive lidt forkælet. For det andet, maden skal være appetitlig, velanrettet, god kvalitet og i mængder der mætter, og ikke som de "fine" restauranter, som lægger mere vægt på at tilfredsstille "snobberne", med en tallerken hvor der hist og her er placeret lidt kød, grøntsager og med små stænk af sauce. For det tredie skal prisniveauet være sådan, at man ikke føler sig snydt, når man forlader stedet, for at søge den nærmeste pølsevogn, for at blive mæt.

Et nytårsønske kunne være, at disse snobbede madanmeldere, bliver udskiftet. Lad os få nogle madanmeldelser for folket, som indeholder de behov som den "almindelige" dansker har, og som også passer til disses pengepung.

 

Subjektiv vurdering

Jeg synes jo at mad - når det kommer til den sidste, eller sidste 2 stjerner - er en subjektiv vurdering. Hvad er man til, hvor høj grad skal prisen have betydning osv. Selv dagens lyster kan have indflydelse. Ingen tvivl at, f.eks. Norma kan lave noget spændende mad - men er det prisen værd og er det ikke oplevelsen snare end selve maden?? Jeg har personligt aldrig prøvet Norma - hvis penge ikke var betydende, så måske; man kan jo også spise en regnorm - levende - og den smager sgu ikke godt uanset hvor man får den serveret. Jeg synes det er noget snop at give eksperimenterende mad en fortrinsret til mange stjerner. Jeg har altid synes at det er frikadellen der beviser en koks værd.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester