Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 08/11/12

De fem take-aways nord for København

  • Takeaway sushi Foto: Ikke oplystTakeaway sushi
Når det er hverdag, kan det være svært at komme hjem i tide til at lave det sunde måltid selv. De gode take-away steder er derfor hverdagens helt uundværlige helte. Her følger fem gode steder, som giver et godt middagsmåltid.

Rå fisk og mingling ved disken

Foto: prfoto

Midt på strandvejen ligger to grå pavilloner, som huser Nordsjællands mest berømte sushisted, Sticks n’ Sushi. Det er her, de ugentlige gram fisk bliver indtaget med pinde og soya-sauce ved små, minimalistiske borde eller tages med hjem til spisestuen. Ved disken møder man gerne folk, man kender, og folk udveksler nyt og ser hinanden an, mens maden bliver lavet helt friskt i det åbne køkken bagved. Modevurderinger og statusopdateringer står godt sammen med den let hektiske stemning og de eksklusive rammer, hvor Kronprinsen også kan finde på at lægge vejen forbi, og hvor rocker Brian Sandberg blev beskudt i 2009. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til. Og det er måske netop grunden til, at stedet kan blive ved med at tiltrække det fashionable klientel, som betaler en betydelig pris for lækker, vellavet sushi, men også for at blive set på Hellerups svar på rivieraen. En »Adam« menu med 13 stykker koster 199 kr., hvilket er i den dyre ende, dog uden at være overpris. Her får du både en kulinarisk og kulturel interessant oplevelse.

Hvad: Sticks n’ Sushi
Hvor: Strandvejen 195 og 199, Hellerup
Hvornår: Mandag - søndag, 11.00 - 17.00

Thai Lanna take away

Strandvejen 130 D
2900 Hellerup

Stærke krydderier til hele familien

Thot man pla - fish cakes fra Thai Lanna i Hellerup Foto: Else Bjørn

At skulle dække hele familiens aftensmadsbehov kan være en udfordring, især hvis måltidet skal hentes ude, være varmt, sundt og velsmagende. Ikke langt fra Sticks n’ Sushi ligger Thailana, som laver thailandsk mad af høj kvalitet. Dette er Strandvejens østerlandske perle, som giver dagligdagen et strejf af det eksotiske og giver de danske smagsløg lidt afveksling fra frikadellerne og salaten. Det er her, I kan give hele familien et stort, varmt måltid m    ad med lækre ingredienser og krydderier til meget rimelige penge. En stor hovedret koster koster 75 kr., og ris eller nudler som tilbehør koster kun 22 kr. Det er ikke muligt at spise i restauranten, men man kan sidde på bænken ved vinduet, mens man venter på, at maden bliver klar i det dampende køkken ude bag disken. Det kan være en fordel at bestille over nettet eller telefonen, da der kan være ret lang kø. Menuen er forholdsvis varieret med en række forskellige smags- og råvarerkombinationer, som sikrer, at alle kan finde netop den ret, som afslutter deres dag på bedste vis.

Hvad: Thailana
Hvor: Strandvejen 130, 2900 Hellerup
Hvornår: Tirsdag - Søndag, 16.00 - 21.00

The Kitchen Take Away

Jægersborg Allé 37
2920 Charlottenlund

Internationale klassikere på Jægersborg Alle

Foto: Ikke oplyst

Når man taler om klassikere inden for det hurtige køkken, er der nogle genrer, man ikke kommer udenom. Det gælder navnlig de amerikansk-inspirerede restauranthits, som kan fås på enhver familierestaurant med respekt for sig selv i den vestlige verden. The Kitchen på Jægersborg Allé 37 mestrer de store klassikere, som den friske og komplette clubsandwich skåret ud i fingernemme trekanter. Den bliver lynhurtigt et hverdags-must. Dertil kommer den sprøde »Chicken Ceasar Salat,« køkkenets »Original Burger« eller 250 g tunge »Amerikansk Ribeye«. Chokolademoussen eller tiramisuen er gode bud på en dessert, der afslutter et solidt måltid. Det er næsten som at være på ferie, og så er det først og fremmest hurtigt, lækkert og mættende. Betjeningen er venlig, pladsen trang og kundekredsen stor. Derfor giver det god mening at have bestilt maden hjemmefra, så besøget bliver så effektivt som muligt. Priserne er yderst rimelige, ligesom portionerne. Børnemenuen står på Italiensk Lasagne, kyllingespyd eller frikadeller.

Hvad: The Kitchen
Hvor: Jægersborg Allé 37, 2920 Charlottenlund
Hvornår: Mandag - lørdag, 10.00 - 20.30. Søndag 17.00 - 20.30

Pizza i hjertet af Gentofte

Foto: PR

Take-away’ens grand old man og superstar er den italienske pizza. I hele Storkøbenhavn kan man finde mange interessante fortolkninger af, hvad en pizza er. Flere steder kan blive vældig overrasket over, hvor forskelligt og nogle gange mistænkeligt en pizza kan smage, og ser man på væggen, viser det sig ofte, at Sundhedsstyrelsen har haft samme oplevelse. Det gælder derfor for pizza som for alt andet take-away, at man bør vælge et sted, man har tillid til. For når en pizza er i orden, smager den som bekendt bedre end noget andet. På Gentoftegade ligger Costa Smeralda, som i folkemunde omtales som Gentoftes bedste pizzasted. Det skyldes først og fremmest, at pizzaens ingredienser er forsvarlige og velvalgte, men også at de ansatte ved, hvordan en pizza skal bages. Menuen er ikke overraskende. Den rummer både Margherita, Vesuvio og Calzone. Men når lysten til pizza er over én en onsdag aften, er en vellavet italiensk klassiker alt, hvad man kan ønske sig. Priserne er yderst fair og holder sig under 70 kr.

Hvad: Costa Smeralda
Hvor: Gentoftegade 33, 2820 Gentofte
Hvornår: Alle dage, 11.00 - 22.00

Danish Minies

Jægersborg Alle 45a
2920 Charlottenlund

Danske livretter i mini-format

Foto: PR

Det skandinaviske køkken er i fuld gang med sin internationale storhedstid, men i dagligdagen kan det være svært at spise børnene af med de Noma-inspirerede kål- og myre-kombinationer. Mange af os dagdrømmer indimellem om en tid med ægte, dansk husmandskost som frikadeller, kryddersild og dyrlægens natmad, som man i dag kun får til jul. Hvis man er heldig. Hvis bare man kunne få de gamle retter lidt afmålt og på en mere raffineret og let tilgængelig måde. Kort sagt finde den gyldne mellemvej mellem en ensom nordisk porre og åreforkalkning. På gentoftegade ligger svaret på drømmen om de danske livretter i mini-format. Hos Danish Minies er det muligt at få dine danske livretter i mini-format. Vælg 6 – 200 stk. uden forudbestilling og få en bid af de ting, du hemmeligt går og længes efter – for eksempel en mini-tartar af oksekød med æggeblomme og kapers, en leverpostej med svampe og bacon og en biksemad med spejlæg. Velbekomme, og nationalstoltheden vil ingen ende tage.

Hvad: Danish minies
Hvor: Gentoftegade 32, 2820 Gentofte
Hvornår: Tirsdag - fredag, 11.00 - 20.00

 

Det mener brugerne..

Indisk?

"Ikke langt fra Sticks n’ Sushi ligger Thailana, som laver indisk mad af høj kvalitet." Ups, AOK :\

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register